Διάσπαση – Διάλυση του 2ου ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας – Η ανακοίνωση του σχολείου

Την Δευτέρα 12/10/2020 η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Εορδαίας αποφάσισε πρόχειρα και επιπόλαια την διάσπαση-διάλυση του 2ου ΕΠΑ.Λ με την παραχώρηση αιθουσών στο 1ο ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας περιοχή Γκιόλα το οποίο απέχει 2,2 χιλ. από το κτήριο του σχολείο του 2ου ΕΠΑ.Λ

Την Τρίτη 13/10/2020 ενημερώθηκε σχετικά με την απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική αυτή απόφαση, η Δ/νση και ο σύλλογος διδασκόντων και διδασκομένων του 2ου ΕΠΑΛ προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους. Η εν λόγω απόφαση θα δημιουργήσει σοβαρά και απρόβλεπτα προβλήματα καθιστώντας αδύνατη τη λειτουργία του 2ου ΕΠΑ.Λ κυρίως στην σύνταξη ενός κοινού ωρολογίου προγράμματος με τα τμήματα Γενικής Παιδείας, ειδικοτήτων και συνδιδασκαλίας, την μετακίνηση των μαθητών από το ένα σχολείο στο άλλο, προβλήματα για τα οποία αδιαφόρησε παντελώς.

Την πρόταση του 2ου ΕΠΑ.Λ προς την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Εορδαίας να παραχωρηθούν από το συστεγαζόμενο και συναυλιζόμενο 1ο Γυμνάσιο τρεις (3) υπάρχουσες και ανεξάρτητες αίθουσες ως προς την πρόσβαση των μαθητών του 2ου ΕΠΑ.Λ δεν την έλαβε καθόλου υπόψιν της.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν παραχωρήθηκαν αντίστοιχα αίθουσες του 1ου Γυμνασίου στο 2ο ΕΠΑ.Λ και υπήρξε αρμονική συνεργασία.

Η παραχώρηση αιθουσών στο 2ο ΕΠΑ.Λ από το 1ο Γυμνάσιο για την τρέχουσα σχολική χρονιά θα λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των αιθουσών χωρίς κανένα από τα παραπάνω προβλήματα και χωρίς την διάσπαση-διάλυση του σχολείου.

Ευελπιστούμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/10/2020 να μην επικυρώσει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και να παραχωρηθούν οι υπάρχουσες ελεύθερες αίθουσες του 1ου Γυμνασίου έτσι ώστε να συνεχιστεί η σχολική χρονικά με ψυχική ηρεμία και παιδαγωγική και εκπαιδευτική αποτελεσματικότητα.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Διάσπαση – Διάλυση του 2ου ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας – Η ανακοίνωση του σχολείου

  1. Κατι θες να πεις κ. Διευθυντα. Αλλα τι να ναι αυτο, αφου ετσι που εκφραζεσαι εξυπηρετεις ενα πραγμα μονο.: οτι κατι λες. Γιατι μην μας πεις οτι: 1. σκοπευες και να γινεις κατανοητος. 2. Σκοπευες στο να παρουμε θεση. 3. Σκοπευες αλλο τι, απο το να βγαλεις ανακοινωση. Ωραια εβγαλες ανακοινωση. Τι θες να την κανουμε τωρα; διοτι ξερεις εμεις, που διαβαζουμε, ειμαστε μονοι. Δεν εχουμε ενα συλλογο διδασκοντων απο πισω απο να μας βοηθαει.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.