Ποικίλες σκέψεις – Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου

Η ελληνισμός διέρχεται την τρίτη μεγάλη παρακμή στη μακραίωνη ιστορία του. Γνώρισμα όμως χαρακτηριστικό των προσώπων που τη βιώνουν είναι να μην την συναισθάνονται, αλλά απεναντίας να μαγεύονται από τη σαγήνη των δημαγωγών που εκδηλώνονται πάντοτε καθησυχαστικά. Εκείνο, με το οποίο συμπληρώνουν αυτοί το καταστρεπτικό τους έργο είναι η διχόνοια που ενσπείρουν στον λαό, ώστε αυτός να μη ποθεί την ενότητα του έθνους στις κρίσιμες καταστάσεις. Τονίζεται βέβαια ότι η διχόνοια είναι προαιώνια κατάρα της φυλής μας και αυτή οδήγησε στην πρώτη μεγάλη παρακμή, κατά την ύστατη αρχαιότητα. Όμως η διχόνοια των προγόνων μας υπήρξε ενδογενής και αυτοκαταστροφική.

Η ενσπειρόμενη από τους σύγχρονους πολιτικούς είναι θεατρική, καθώς όλοι τους υπηρετούν το σύστημα εξουσίας, το οποίο επιβραβεύει την υποταγή τους με διάφορους τρόπους. Σήμερα, στην μεταϊδεολογική εποχή, μας αποκοιμίζουν με τις δήθεν ιδεολογικές διαφορές στα πλαίσια ενός δημοκρατικού συστήματος εξουσίας, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πώς ούτε ιδεολογίες πλέον υπάρχουν, ώστε να υπάρχουν και διαφορές, ούτε δημοκρατία, καθώς η κυριαρχία των κρατών έχει συρρικνωθεί στο έπακρο με την ασφυκτικό έλεγχο των πολιτικών από το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο.

Υποτίθεται βέβαια ότι οι πολιτικοί εκλέγονται από τους λαούς, ενώ στην πραγματικότητα προεπιλέγονται από το σύστημα, για να το υπηρετήσουν! Και ο λαός απορροφημένος από τα ογκούμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζει, λόγω της αρπακτικότητας των πλουτοκρατών και την υποταγή σ’ αυτούς των υποτιθεμένων εκπροσώπων του, καθίσταται με την πάροδο του χρόνου αδύναμος ακόμη και να σκεφθεί, πόσο μάλλον να αναλύσει τα συμβαίνοντα. Υποτάσσεται στην «Κίρκη», τη μικρή οθόνη, και αποχαυνώνεται αποδεχόμενος μοιρολατρικά την κατάσταση ως μη ανατρέψιμη.

Η χώρα μας, εν μέσω κρίσεως που σοβεί διεθνώς, αδυνατεί να συνέλθει από την κατρακύλα που προκάλεσε ο αλόγιστος εξωτερικός δανεισμός και η επακόλουθη μακροχρόνια δέσμευση της χώρας με τα επαχθή μνημόνια. Στη ζοφερή εικόνα που προκάλεσε η φοβερή, όχι όμως και απρόβλεπτη για τους ειδικούς, οικονομική κρίση, ο λαός ίσως αντιδρούσε με τις μικρές δυνάμεις που του έχουν απομείνει και την όση αξιοπρέπεια ακόμη διαθέτει. Όμως το σύστημα φροντίζει να στρέφει αλλού την προσοχή του, όταν δεν επαρκεί η αποχαύνωση της μικρής οθόνης. Έτσι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρία σοβαρά θέματα: Την επέλαση των μεταναστών, που μετονομάζονται σε πρόσφυγες, την τουρκική απειλή και την άλλη από τον κορωνοϊό. Τί να πρωτοσκεφθεί και τί να αντιμετωπίσει ο μέσος πολίτης, που φαντάζει ως πρόβατο χωρίς ποιμένα, κατά τη ρήση του Χριστού;

Στο πρώτο θέμα η θεατρική αντιπαράθεση μεταξύ «πατριωτών» και διεθνιστών τείνει να αποκαλυφθεί. Τα συγκρουόμενα φληναφήματα περί υπεράσπισης των συνόρων από τους μεν και περί δικαιωμάτων των αποκλήρων από τους δε μόνον αφελείς εξαπατούν. Μήπως ανήκουμε πολλοί στην κατηγορία αυτή; Οι κρατούντες έχουν τεθεί στην υπηρεσία των κατεργαζομένων των αφανισμό των εθνών. Και οι πολλοί αλληλοσυγκρούονται υποστηρίζοντες τους μεν ή τους δε σαν φανατικοί οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων. Στο σχέδιο των ισχυρών είναι η διαμόρφωση ομοιογενούς άμορφης μάζας υποταγμένης στην «κουλτούρα» της παγκοσμιοποιητικής νέας τάξης. Αυτοί προκαλούν πολέμους, αυτοί αφανίζουν λαούς, αυτοί διακινούν τους απόκληρους υποσχόμενοι εγκατάσταση σε υλικούς παράδεισους. Κατ’ εντολή τους φράσσονται σύνορα, προκαλούνται εμπρησμοί σε δομές «προσφύγων», μετακινούνται κατ’ «ανάγκη» με την «ευκαιρία» οι άστεγοι στην ηπειρωτική χώρα και κάποιοι, Έλληνες στην ταυτότητα, έχουν το θράσος να ξεστομίζουν ότι οι μετανάστες θα λύσουν το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Η Τουρκία, ο τρομοκράτης της Ανατολικής Μεσογείου, με την φανερή μάλλον υποστήριξη των ίδιων ισχυρών, αφού συνέβαλε τα μέγιστα στην τρομακτική καταστροφή του Ιράκ και της Συρίας στηρίζοντας φανερά τον δολοφονικό στρατό των τζιχαντιστών, αφού απώθησε Κούρδους από τις πατρογονικές τους εστίες, απαιτεί τώρα από τους ισχυρούς την αμοιβή της, κυρίως για το ληστεμένο πετρέλαιο που έρρευσε μέσω του εδάφους της προς τις αγορές του κόσμου. Οι ισχυροί της ΕΕ τρέμουν δήθεν τον τουρκικό εκβιασμό και κάθε λίγο ανοίγουν το θησαυροφυλάκιό τους και προσφέρουν μεγάλα ποσά, με τη δική μας συγκατάθεση. Εμείς θέλουμε να δείχνουμε ότι σεβόμαστε το ανύπαρκτο διεθνές δίκαιο, ότι είμαστε φιλειρηνικοί ακόμη και έναντι εκείνων που κατέχουν εδάφη ομοεθνών μας και ευθέως μας απειλούν διεκδικώντας και άλλα με τις πλάτες «συμμάχων» και «εταίρων». Ο κορωνοϊός έδωσε πρώτης τάξεως ευκαιρία να μην επιβληθούν κυρώσεις στο χαϊδεμένο παιδί της Δύσης. Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα. Πανεπιστημιακοί, ως διαφωτιστές υπό μόρφωση «γενιτσάρων», διδάσκουν ότι οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε τα πάντα, ασφαλώς εκβιαζόμενοι, προκειμένου να ικανοποιηθεί η Τουρκία. Βέβαια ας είμαστε και πραγματιστές. Ο πλούτος των χωρών δεν ανήκει στους λαούς τους, αλλά στους ισχυρούς, οι οποίοι αποφασίζουν πόσα «ψίχουλα» θα διαμοιράσουν!

Ο κορωνοϊός είναι ένα ισχυρό άλλοθι για την κατάσταση της οικονομίας όχι μόνο στη χώρα μας αλλά διεθνώς. Ίσως καταντήσουμε να πιστέψουμε ότι αυτός φταίει για όλα. Ίσως να αποδεχθούμε με ανακούφιση ότι τη λύση και στην παγκόσμια οικονομία και στο φόβο από τον «τρομερό» ιό δώσει μια παγκόσμια κυβέρνηση! Αυτό είχε να δηλώσει πρώην πρωθυπουργός κατά τον εορτασμό «κεκλεισμένων των θυρών» της μεγάλης γιορτής της παλιγγενεσίας εφέτος. Και ο νυν τόνισε ότι με τη μόρφωση κράτους, αναγνωρισμένου από τους ισχυρούς, γίναμε έθνος! Τώρα ο ιός επιβάλλει νέα απαγόρευση των παρελάσεων, στη βόρεια Ελλάδα κατά την επέτειο της απελευθέρωσης από τους Οθωμανούς, μετά από μακραίωνη δουλεία, και του νεότερου έπους του ελληνισμού, του ΟΧΙ στον φασισμό. Βέβαια θα συνεχίζουμε να γιορτάζουμε άλλες επετείους, όπως αυτή του Πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης με την πτώση της ξενοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών! Πρόσφατα γιορτάσαμε τον «θρίαμβο» της δημοκρατίας με την απόφαση του δικαστηρίου για τη «Χρυσή αυγή». Πληθώρα λαού συγκεντρώθηκε σε ρόλο κομπάρσου έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων. Τραγική πρωταγωνίστρια η πονεμένη μάνα. Η κυβέρνηση εκείνη την ημέρα έδωσε «αναγκαστική ανάπαυση» στον επικίνδυνο ιό. Οι δευτεραγωνιστές έκαναν δηλώσεις για τον «θρίαμβο» της δημοκρατίας χωρίς ίχνος αίσθησης ευθύνης. Η «Χρυσή αυγή» υπηρέτησε το σύστημα εξουσίας. Έγινε στρατολογητής αφρόνων νεαρών, που πίστεψαν ότι ένας νέος Χίτλερ θα μας σώσει! Προσέλκυσε και αρκετούς ψηφοφόρους, πολλοί από τους οποίους σιγοψιθυρίζουν «ένας νέος Παπαδόπουλος θα μας σώσει»! Όλοι αυτοί είναι ή θύματα των κυβερνήσεων που άσκησαν την εξουσία κατά τη μεταπολίτευση ή αμετανόητοι οπαδοί της δικτατορίας. Αλλά τη δικτατορία το σύστημα προβάλλει ως λύση, όταν ο πολιτικός βίος έχει παντελώς εξαχρειωθεί. Βέβαια οι επικρατούσες διεθνώς συνθήκες δεν επιτρέπουν την επιβολή δικτατορίας κατά τόπους, καθώς προωθείται η γενικευμένη με την υποταγή των λαών σε παγκόσμια κυβέρνηση. Για να συμβεί αυτό οι λαοί πρέπει να βιώνουν διαρκώς κατάσταση αβεβαιότητας, σύγχυσης, φόβου, πανικού. Τα μέσα στη διάθεση των ισχυρών πολλά και δυνατά. Και οι πρόθυμοι να υπηρετήσουν τους ισχυρούς πλεονάζουν σε κάθε λαό!

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

4 σχόλια στο άρθρο “Ποικίλες σκέψεις – Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου

 1. Ο ελληνισμός διέρχεται διαρκή παρακμή από τότε που έγινε η ”ορθοδοξία” επίσημη θρησκεία του!Από τότε που μαυροφορεμένοι μάγοι-σαμάνοι έχουν τον πρώτο λόγο στο βίο μας!Στο σχολείο,στις δημόσιες υπηρεσίες,στο στρατό,παντού!Και όσο οι πολιτικοί μας θα στέκονται σούζα μπροστά στον αρχισαμάνο,θα φιλούν το χέρι του και θα φωνάζουν ”ζήτω” όποτε τους το επιτάσει,σαν παιδιά πρώτης δημοτικού,η παρακμή θα συνεχίζεται στο διηνεκές!Κάνοντας λιτανείες με άγιες εικόνες και κάρες αγίων για να την αποτρέψουμε!

 2. Αγαπητοι φιλοι του λαιφ,εστειλα το πρωι ενα σχολιο,σας παρακαλω μηπως παραεπεσε καπου;
  Εχει τιτλο μακρυκωσταιοι και κοντογιωργηδες!σας παρακαλω δημοσιευστε το!
  Ευχαριστω!

 3. Μακρυκωσταιοι κσι κοντογιωργηδες

  - Edit

  Απαντήστε

  Αν αφαιρεσεις απο το “αρθρο ” σου τις παρακατω λεξεις ,μενει στο τελος ενα λευκο χαρτι!
  Παρακμη!σαγηνη!δημαγωγων!καταστρεπτικο εργο!διχονοια!καταρα!αυτοκαταστροφη!υποταγη!μεταιδεολογικη εποχη!ογκουμενα προβληματα!αρπακτικοτητα!αποχαυνωνεται!κατρακυλα!
  Επελαση μεταναστων!φοβος!τρομερο!χρυση αυγη!νεος παπαδοπουλος!χιτλερ!συγχυση!πανικος!
  Τουλαχιστον να τις χρησιμοποιουσες μια και μονη φορα!
  Τρια πραγματα δεν μπορεις να δεχτεις και εξοργιζεσαι και βγαινεις εξω απο τα ρουχαλακια σου!
  Πρωτον!
  Δεν περιμενες χιλιαδες ανθρωποι να βρεθουν εξω απο το δικαστηριο και να φωναζουν” ποτε πια ναζισμος!
  Σε πηρε και ο πονος μηπως κολλησουν οι συγκεντρωμενοι και κορωναιο!
  Και αν πονας κι αν υποφερεις για το τελευταιο,μαθε πως ο ναζισμος ειναι μεγαλυτερη πληγη κι αρρωστια απο τον κορωνα-ιο!
  Δευτερον!
  Δεν μπορεις να δεχτεις πως η λογικη και μονο η λογικη!
  Η Επιστημη και μονο η Επιστημη !
  Η Ιατρικη και μονο η Ιατρικη θα συντριψει το κρατος του κορωνοιου και οχι τα ματζουνια και τα λαδοξυδα!
  Τριτο!
  Επειδη ο φοβος σου και ο τρομος σου γιγαντωνεται λογω “επελασης των μεταναστων”, θελω να ξερεις πως η αλλοιωση της φυλης και του ελληνισμου δεν επερχεται απο τους δυστυχους μεταναστες και προσφυγες,αλλα απο κατι μπουμπουκια σαν γαιδουραγκαθα,σαν αυτα που αναφερεις στο καρμιρικο αρθρο σου!
  Ο κινδυνος ερχεται απο τον ναζισμο,οπως τον ζησαμε με τους ” ελληνες” συνεργατες των γερμανων,τους δωσιλογους που κατεδιδαν στους απανθωπους γερμανους-ναζι,ΑΩΡΑ παλικαρια,οπως τον ζησαμε στην επταετια με τρια γλυσχρα και φθηνιαρικα ανθρωποειδη και οπως τον ζουμε τωρα με τα μαυρα ποντικια που κραυγαζουν,σκοτωνοντας νεους ανθρωπους,ελληνες και μεταναστες!
  Φοβασαι τους μεταναστες;
  Αυτοι θα κοιμουνται στην μορια μεσα στις σκηνες τον χειμωνα!
  Σε κατι ομορφες ασπρες σκηνες!
  Μονο η βροχη,το χιονι και το κρυο θα τους τσιγκλανε λιγο,αλλα τι ομορφες σκηνες με ασπρο χρωμα!!
  Το πολυ πολυ να περναει μεσα απο τις ολολευκες σκηνες και κανενα μικρο τοσο δα!ποταμακι!σιγα το πραμα βρε αδελφε!
  Μπορει καποια μερα το ποταμακι να θυμωσει,να μεγαλωσει και να παρασυρει ως την θαλασσα τις κατασπρες σκηνες με το “περιεχομενο”και εκει στην ακρη του γυαλου να συναντηθουν νεκρα παιδια που τα πεταει η θαλασσα εξω και τα ποταμια τα ριχνουν στην θαλασσα!
  Αυτο το ανεκδιηγητο που γραφεις ” να βρεθει ενας παπαδοπουλος να μας σωσει”,γιατι το γραφεις;επειδη καποιοι ανεγκεφαλοι νοσταλγοι,φωναζουν ζητω! Ζητω! Και που ειναι να μας σωσει;
  Με δηθεν!με ταχα!με ακουσα!μου ειπαν!δεν γραφονται αληθειες!
  Ας τελειωσω παραφραζοντας εναν στιχο γνωστου τραγουδιου,το οποιο τραγουδησε ο Μητσιας!
  Στο τελος τα ζηλευεις αυτα που “φαινεται” πως ρεζιλευεις!

 4. Κσλημερα στο αγαπητο κσι φιλοξενο λαιφ!
  Οσα σχολια γραφω παντα τα περνατε!απο χθες εστειλα δυο για το συγκεκριμενο “αρθρο” αυτης της σελιδας και δεν τα βλεπω περασμενα!μπορει τα λογια μου να σφαζουν με το βαμβακι,αλλα ποτε δεν υβριζω και δεν χυδαιολογω!
  Σας παρακαλω!να τα δημοσιευσετε!
  Ειμαι σιγουρος οτι εκ παραδρομης δεν περαστηκαν!
  Οποιος παρουσιαζει δημοσιο λογο,υποκειται και στην βασανο της κριτικης!
  Καλημερα και σας ευχομαι καλο χειμωνα εκ μεσης καρδιας!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.