Κοζάνη: «Στα όρια» η κλινική covid 19 του Μαμάτσειου Νοσοκομείου – 12 ασθενείς θετικοί στον ιό και 10 ύποπτα κρούσματα – 44 συνολικά νοσηλευόμενοι



Στα όρια της βρίσκεται η Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης όπου στην κλινική Covid-19 νοσηλεύονται 12 ασθενείς θετικοί στον ιό και 10 ύποπτα κρούσματα με τους νοσηλευόμενους στο σύνολό τους να φτάνουν τους 44, με αποτέλεσμα να δέχεται μεγάλη πίεση.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση γιατρού της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αναφέρει «Παθολογική ώρα μηδέν κι ο θεός βοηθός». Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των περαστικών μη covid, σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Στέργιο Γκανάτσιο είναι η χρήση κρεβατιών κ σ άλλες κλινικές του Μαμάρσειου κ εφόσον χρειαστεί η μετακίνηση κ σρα γειτονικά Νοσοκομεία, με το Μποδοσάκειο να υποέχεται ως Αναφοράς τα επιβεβαιωμένα θετικά στον κορονοϊό κρούσματα.Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μεγάλος είναι ο αριθμός των πολιτών που προσέρχονται στο νοσοκομείο Κοζάνης τις τελευταίες ημέρες, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων τουΝοσοκομείου Κοζάνης Δημήτρη Ντέντη να εκφράζει την ανησυχία του ζητώντας προλήψεις γιατρών κ νοσηλευτών θέτοντας κ το θέμα του χώρου εαν αυξηθούν τα περιστατικά.

Ωστόσο, τόσο ο κ. Γκανάτσιος όσο κ ο Αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Τοπαλίδης συνιστούν ψυχραιμία καθώς η κατάσταση είναι διαχειρήσιμη κ υπάρχει ο σχεδιασμός αντιμετώπισης των περιστατικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Αναφορας το Μποδοσάκειο νοσηλεύονται 5 άτομα θετικά στον κορονοϊό κ 4 ύποπτα.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ για την ΕΡΤ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.