45.000€ για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης – Ποιες εργασίες θα γίνουν



Την έγκριση υποβολής Πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 για το έργο με τίτλο: «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ» ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 21ης Σεπτεμβρίου 2020 κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη.

Αντικείμενο του παρόντος έργου είναι η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών υποδομών του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκόβρυσης, για την ορθή, ασφαλή και ποιοτική πραγματοποίηση των προπονήσεων των αθλητών.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λευκόβρυσης και το βοηθητικό προπονητήριο της ίδιας εγκατάστασης.

Αποτελείται από 3 υποέργα και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 45.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: Προμήθεια και εγκατάσταση δύο ημικεντρικών κλιματιστικών μονάδων για το βοηθητικό γήπεδο του κλειστού γυμναστηρίου Λευκόβρυσης.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: Διαμόρφωση δαπέδου – ειδική κατασκευή για το άθλημα του Jundo (προμήθεια δομικών υλικών)

ΥΠΟΕΡΓΟ 3: Αθλητικός εξοπλισμός (ειδικό τατάμι – τάπητας, όργανα εκγύμνασης)

Το αίτημα του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης των υποδομών υπέβαλε με έγγραφό του το Αθλητικό Σωματείο Αρίσταρχος Κοζάνης για το άθλημα του Τζούντο. Ο Σύλλογος είναι αναγνωρισμένος από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΧΖ61), έχοντας την τιμή να έχει ήδη 4 ενεργά μέλη της Εθνικής Ομάδας στις ηλικιακές κατηγορίες που συμμετέχουν. Τα τελευταία δύο χρόνια που συμμετέχει ενεργά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα έχει αποσπάσει 2 χρυσά, 2 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια, κατακτώντας την 4η και την 5η θέση στην πανελλήνια κατάταξη των συλλόγων, που παπαριθμεί περίπου 150 αθλητικά σωματεία. Εξέχουσα θέση κατέχει το Βαλκανικό μετάλλιο που πήρε αθλητής του Συλλόγου το 2019 στην Βαλκανιάδα της Ρουμανίας.

Έτσι, το Περιφερειακό Συμβούλιο τιμώντας την προσπάθεια και τις μεγάλες επιτυχίες του Συλλόγου ενέκρινε ομόφωνα την αρωγή στο αθλητικό κόσμημα της Λευκόβρυσης που απέδειξε πως μπορεί να ανταπεξέρχεται με μεγάλη επιτυχία σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις προς τιμή όλων των παραγόντων και αθλητών της Π.Ε. Κοζάνης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΑΠ 2012-2016:

στον Άξονα 5 : Στήριξη και ανάδειξη του πολιτισμού και του τουρισμού

Μέτρο 1 : Ενίσχυση σημαντικών πολιτιστικών θεσμών και θεσμοθετημένωνν πολιτιστικών δραστηριοτήτων – Στήριξη της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Προτείνων Φορέας : Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας / Π.Ε. Κοζάνης
Φορέας Υλοποίησης : Ο.Α.Π.Ν. ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Φορέας Επίβλεψης : Ο.Α.Π.Ν. ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.