Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Κοζάνης από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ

«ΟΡΓΑΝΏΝΟΥΜΕ ΤΏΡΑ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΤΗ ΖΩΉ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΆ ΜΑΣ»

Όλοι στη παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Κοζάνης τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 11:00πμ

Η αγωνιστική στάση δεκάδων σωματείων και χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού και Επισιτισμού τους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, έδωσε στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία το μήνυμα ότι είμαστε όρθιοι και δυνατοί.

Ότι μπορούμε να οργανώνουμε την πάλη μας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κόντρα στην τρομοκρατία, την απογοήτευση, την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που σπέρνουν τα καλοπληρωμένα τους παπαγαλάκια στα μέσα ενημέρωσης.

Ότι οι μικρές και μεγάλες νίκες έρχονται όταν μπροστά βάζουμε τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα.
Ότι όταν ενωμένοι παλεύουμε, κανείς δεν μπορεί να παίξει με τις αγωνίες μας και τις προσδοκίες των οικογενειών μας για μια καλύτερη ζωή.

Η εξέλιξη της πανδημίας, το κλείσιμο των εποχικών επιχειρήσεων, το άνοιγμα των σχολείων κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους.

Η επόμενη μέρα, μετά το πρόωρο τέλος μιας κουτσής τουριστικής σεζόν, θα είναι εφιαλτική αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια τα δικά μας, αν δεν απαιτήσουμε να προστατευτεί το εισόδημα, η υγεία και ασφάλεια, η δική μας και των παιδιών μας.

Ο κορονοϊός έφερε γρηγορότερα μια νέα οικονομική – καπιταλιστική κρίση την οποία η μεγαλοεργοδοσία θα φορτώσει ξανά στους εργαζόμενους και στα φτωχά στρώματα.

Τώρα είναι η ώρα!

Να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας που είναι ανεξάντλητες. Είμαστε αυτοί που δίχως εμάς δεν θα υπήρχε εστιατόριο, καφέ, μπαρ, κέτερινγκ, φαστφουντάδικα. Είμαστε αυτοί που όταν σκεφτόμαστε, συζητάμε και αποφασίζουμε να μπούμε στη μάχη, κανείς δεν μπορεί να μας αντιμετωπίσει.

Έχουμε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης που μπορούμε να ακουμπήσουμε και οργανωμένοι στις γραμμές του να παλέψουμε για κάθε τι που αφορά τη δουλειά μας και τη καθημερινή μας ζωή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης στον Επισιτισμό – Τουρισμό, στις 28 Σεπτέμβρη 2020 με παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Κοζάνης στις 11:00πμ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη των εργαζόμενων για τη συνέχιση του αγώνα στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

Να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα στους εργαζόμενους που δεν μπόρεσαν να πάνε σεζόν

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.