Κοζάνη: Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν 52 συνολικά ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης



Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν 52 συνολικά ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης, σήμερα, (Πέμπτη 24/9) θέλοντας να δείξουν μ αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα που φέρνει πρόωρη απολιγνιτοποίηση στον κλάδο τους.

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών κατέθεσαν ψήφισμα στην Περιφερειακή Αρχή μαζί με τις άδειες τους, ζητώντας την βοήθεια της πολιτείας και την επίσπευση των διαδικασιών για την επόμενη μέρα όπως αναφέρεται στο master plan, που ετοιμάζεται.

Σήμερα, όπως υπογραμμίζουν, αδυνατούν να συντηρήσουν τα φορτηγά και τις οικογένειες του με τα μόλις 2 μεροκάματα την βδομάδα. Όπως τονίζουν ο αριθμός των φορτηγών και εργαζομένων έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό και μόλις 100 συνολικά έμειναν από τους 2000 που απασχολούνταν στα ορυχεία του λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος ενός εκ των Σωματείων ιδιοκτητών φορτηγών, Αλέξανδρος Σαρηγιαννιδης, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης μεταξύ άλλων, «σκοπός της κινητοποίησης είναι να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για την πρόωρη απολιγνιτοποίηση, που έχει αφήσει χωρίς δουλειά τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, τους οδηγούς που απασχολούνται στα φορτηγά καθώς και τα παρεμφερή επαγγέλματα που ζούσαν από τον κύκλο εργασιών των παραπάνω φορτηγών. Ζήτησε μάλιστα την στήριξη της Περιφέρειας των Βουλευτών και της κυβέρνησης παρουσιάζοντας την δύσκολη κατάσταση στη οποία έχουν περιέλθε».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι θα παραδώσουν και τις πινακίδες αφού έχουν μείνει χωρίς δουλειά και τα έξοδα μηνιαίως ξεπερνούν τα 88 ευρώ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.