Ημέρα δράσης και χαράς για μικρούς και μεγάλους με συγκέντρωση σχολικών ειδών από την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης



Σας περιμένουμε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 16:00, στον όμορφο και ασφαλή χώρο του Πάρκου των Ηπειρωτών σε μια ημέρα δράσης και χαράς για μικρούς και μεγάλους.

Όσες και όσοι επιθυμείτε και έχετε τη δυνατότητα (χωρίς αυτό να είναι προϋπόθεση) μπορείτε να φέρετε σχολικά είδη (καινούργια και μεταχειρισμένα) για όλα τα παιδιά της πόλης που τα περιμένουν στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς!!!

Ενδεικτικά: σχολικές τσάντες, τετράδια, κασετίνες, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, χαρτί Α4, διορθωτικά, μπλοκ ζωγραφικής, ακουαρέλες, τέμπερες- κηρομπογιές, μαρκαδόρους- ξυλομπογιές, πινέλα, κόλλες (υγρές και στικ), πλαστελίνες, ψαλιδάκια, διαφάνειες κ.α

Δράσεις για παιδιά

17:00 Ο Παιχνιδιάρης Μπόμπιρας | Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών

18:00 Λίλα Κύρου | Αφήγηση, κατασκευή χαρακτήρων και δραματοποίηση του διαδραστικού παραμυθιού «Ξεχύθηκαν στους δρόμους τα σκουπίδια για να δηλώσουν πως δεν είναι όλα ίδια»

19:00 Κόκκινη Κουίντα και Χάρης Δησερής | Θέατρο σκιών: «Ο Καραγκιόζης για όλες τις δουλειές»

***Όσο τα παιδιά θα παίζουν και θα δημιουργούν οι μεγάλοι θα μπορούν να επισκέπτονται το μπουφέ της δράσης και να κάνουν παρέα, σε ένα χώρο ανοιχτό που μπορεί να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης που για μια ακόμη φορά γίνονται συμπαραστάτες στις δράσεις αλληλεγγύης μας.

Σας περιμένουμε για ένα όμορφο και ενεργό απόγευμα Κυριακής!!!

Ελεύθερη Είσοδος

Πληροφορίες για τη δράση: 2461049799, infokoz@arsis.gr, m.me/Arsis.Kozanis.

Λίγα λόγια για το παραμύθι: «Ξεχύθηκαν στους δρόμους τα σκουπίδια για να δηλώσουν πως δεν είναι όλα ίδια», της Λίλα Κύρου

Μια και δυο και τρεις φορές, ήταν κάποτε που λες, κάτι μικρό, πολύ μικρό που είχε μια μεγάλη, πολύ μεγάλη ιδέα…

Κάπως έτσι αρχίζουν οι ιστορίες, φανταστικές και αληθινές που αλλάζουν τον κόσμο.

Ένα κομμάτι χαρτί, σκισμένο, τσαλακωμένο από παιδί μουντζουρωμένο είχε μια ιδέα φαεινή, που κανείς τους δεν είχε σκεφτεί, ζήτησε από τον βασιλιά τους, Ηγεμών-Ναϋλόν να ανακυκλωθούν! Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο χωριό «Σκουπιδαριό»! Επαναστάτησαν τα ανακυκλώσιμα και αποφάσισαν να ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης, για να δηλώσουν την άδικη μεταχείριση τους. Ο τερματισμός αυτής της περίεργης διαδήλωσης ήρθε από τα παιδιά, που είναι έξυπνα και σοφά.

Ο ουσιαστικός πρωταγωνιστής είναι το ίδιο το παιδί. Το παιδί αναγνωρίζει τον εαυτό του ως αληθινό ήρωα που συνεχίζει την ιστορία του παραμυθιού και στην πραγματική ζωή με τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Εκδόσεις TOGETHER

  • Αφήγηση – ανάγνωση. Το παραμύθι ζωντανεύει με τους χαρακτήρες σε μορφή επίπεδων κουκλών.
  • Εικαστικά. Κατασκευές των χαρακτήρων και συνθήματα με χαρτόνια.
  • Δραματοποίηση της ιστορίας με ήρωες/πρωταγωνιστές τα παιδιά.
  • Διαδικασία κομποστοποίησης.

Λίγα λόγια για την παράσταση θεάτρου σκιών: «Ο Καραγκιόζης για όλες τις δουλειές», της Κόκκινης Κουίντα και του Χάρη Δησερή

Η παράσταση μας λέγεται «Ο Καραγκιόζης για όλες τις δουλειές». 

Ο πρωταγωνιστής μας, ο Καραγκιόζης ψάχνει δουλειά για να ταΐσει την οικογένειά του, σε αυτό τον βοηθάει ο Χατζηαβάτης, ο φίλος του, ο οποίος του προτείνει ως δουλειές τον λούστρο, τον γαλατά, τον παγοπώλη κ.α. 

Ο Καραγκιόζης, ως συνήθως, τα θαλασσώνει και καταλήγει και αυτός αλλά και ο φίλος του ο Χατζηαβάτης να «τρώνε» ξύλο. 

Η παράσταση γράφηκε από τον Χάρη Δησερή και παίζεται από τον ίδιο και τους βοηθούς του Άρη Βέττα, Γιώργο Μίxo.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.