Πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κοζάνης



Στις  17/9 η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κοζάνης πραγματοποίησε κινητοποίηση, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών συλλαλητηρίων εκπαιδευτικών και ομοσπονδιών γονέων,  δίνοντας έτσι μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στην ανεπάρκεια των μέτρων της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων  που βάζει σε κίνδυνο μαθητές, εκπαιδευτικούς και συνολικά την κοινωνία.  

Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μη δίνει «τσακιστό» ευρώ για τις αυξημένες ανάγκες της Παιδείας και της Υγείας και ταυτόχρονα να βρίσκουν ευκαιρία να επιτίθενται στα εργασιακά μας δικαιώματα.

  Είναι τώρα ανάγκη, για όλους τους παραπάνω λόγους, συσπειρωμένος ο κλάδος να απαντήσει με απεργία. 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα:

  • Καλούμε τους   τοπικούς συλλόγους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Κοζάνης για κινητοποιήσεις σε Δ/νσεις Εκπ/σης και Δήμους για τα χιλιάδες κενά και τις ελλείψεις σε καθαριότητα και Μέσα Ατομικής Προστασίας.
  • Να γίνουν Γενικές  Συνελεύσεις  των  ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ  για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων.
  • Η ΔΟΕ να πάρει απόφαση για απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που θα διατυπωθεί σε δημοσιεύσιμο κείμενο.
  • Ενεργοποίηση και επικαιροποίηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ,   για την αποχή από την on – line αναμετάδοσης του μαθήματος.
  • ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, να πάψουν πια να χρονοτριβούν και να κρύβονται. Οφείλουν τώρα να προχωρήσουν σε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με την απαιτούμενη υγειονομική ασφάλεια και με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.   Κήρυξη εδώ και τώρα 24ωρης απεργίας!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κοζάνης

  1. Πάλι δεν θέλουν
    να πανε για δουλειά;;;
    Βάλτε τους μαθητές
    να κάνουν κατάληψη.

    Το μάθατε το κόλπο
    Χρόνια τώρα.
    ΟΥΣΤ ρεεε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.