Έτοιμο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας

Έτοιμο να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που παραμένει νοσοκομείο αναφοράς, δήλωσε ο Διοικητής του, Σταύρος Παπασωτηρίου μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης.

Ο κ. Παπασωτηρίου τόνισε ότι το Νοσοκομείο κατάφερε να ανταποκριθεί από την πρώτη στιγμή ακόμα και σε δύσκολα περιστατικά, υπογραμμίζοντας ότι νοσηλεύτηκαν περισσότερα από 39 άτομα θετικά στον covid-19 στο πρώτο κύμα και 25 μέχρι αυτήν την στιγμή, από την έναρξη του δεύτερου κύματος, με τις ηλικίες να κυμαίνονται από 18 έως 90 ετών

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου εξήρε την προσπάθεια που κατέβαλαν «ενωμένοι σαν μια γροθιά» όπως είπε, γιατροί νοσηλευτές και διοικητικοί που κατάφεραν να ανταποκριθούν αντιμετωπίζοντας τα περιστατικά που εισήλθαν στο Μποδοσάκειο από κορονοΐό. Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άψογη συνεργασία των 5 υγειονομικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία και στην κοινή προσπάθεια απέναντι στο μέτωπο της πανδημίας.

Σήμερα το Μποδοσάκειο διαθέτει 20 κλίνες για την νοσηλεία covid-19, επίσης 6 κρεβάτια ΜΕΘ, και 2 θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Μονοψήφιος είναι ο αριθμός των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο αναφοράς από την Δυτική Μακεδονία, συνολικά 4 περιστατικά, ενώ αντιμετωπίστηκαν ασθενείς από την αρχή της πανδημίας 18 έως 90 ετών.

Ο κ. Παπασωτηρίου σε ότι αφορά την στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό επισήμανε ότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα προσληφθούν 6 μόνιμοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς έχει ολοκληρωθεί το διαδικαστικό και θα ενισχυθούν, η ΜΕΘ και οι κλινικές με πνευμονολόγο, οφθαλμίατρο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, νεφρολόγο.

Τέλος ο Διοικητής του Μποδοσάκειο Νοσοκομείου υπογράμμισε ότι για την επόμενη διετία έχουν εξασφαλιστεί 4 εκ. ευρώ. Έχει εγκριθεί από το πράσινο ταμείο 1 εκ, και θα ξεκινήσει η δημοπράτηση με τον διεθνή διαγωνισμό να προσδιορίζεται στις 15 Οκτωβρίου, επίσης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 1 εκ 600 χιλιάδες ευρώ, με έναρξη την 1η Οκτωβρίου 2020.

Ανακοίνωσε επίσης στην ΕΡΤ Κοζάνης τη συνεργασία του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας με το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ, για την εγκατάσταση πιλοτικής μονάδας ΣΗΘΥΑ κελιού καυσίμου και ΑΠΕ με χρήση υδρογόνου. Το έργο είναι συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Έτοιμο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.