Προώθηση στους νέους του Δήμου Βοΐου του προγράμματος αλληλεγγύης “Humans First” από την ομάδα “Έλληνες Οδυσσείς”



Η ομάδα νέων “Έλληνες Οδυσσείς” προσκαλεί κάθε νέο ηλικίας 18-30 ετών με ανθρωπιστικές ευαισθησίες και με όρεξη για δημιουργία να συμπληρώσει τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να δηλώσει συμμετοχή στη υλοποίηση μιας ταινίας μικρού μήκους για τους πρόσφυγες, με τίτλο “Humans First”.

Το όμορφο “ταξίδι” μας θα ξεκινήσει στη Σιάτιστα, το Σάββατο στις 29 Αυγούστου. Εκεί θα γίνει γίνει η πρώτη συνάντηση και η γνωριμία με τους συμμετέχοντες καθώς και θα θέσουμε τους στόχους – άξονες για τις επόμενες συναντήσεις μας.

Αιτήσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 21 Αυγούστου:

https://forms.gle/AdyiU7RmWTPPn1wx6

Το “Humans First” είναι ένα σχέδιο αλληλεγγύης με πυξίδα την προώθηση κοινωνικών μηνυμάτων για την σύγχρονη προσφυγιά μέσω της δημιουργικότητας των νέων. Η έκφραση των καλλιτεχνικών κλίσεων με την συνδρομή στη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους και η συναναστροφή με νέα άτομα που θέλουν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση ρατσιστικών αντιλήψεων και προκαταλήψεων που μαστίζουν την σύγχρονη κοινωνία αποτελούν μόνο μερικές από τις ευκαιρίες που θα έχουν όσοι θα δηλώσουν συμμετοχή στο σχέδιο “Humans First” και θα γίνουν μέλη της ομάδας μας.

Η ιδέα ξεκίνησε όταν δύο μέλη της ομάδας συμμετείχαν σε δίκτυο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του βίαιου εξτρεμισμού (RAN young Academy 2019) και δημιούργησαν ένα βίντεο που στόχος του ήταν να προωθήσει τον σεβασμό στο” διαφορετικό” και την αλληλεγγύη. Στην συνέχεια τέσσερις ακόμη νέοι με όρεξη να εκφράσουν τα ενδιαφέροντα τους για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας και για την προώθηση ιδανικών όπως η ισότητα, η αποδοχή και η ενότητα συσπειρώθηκαν γύρω από την ιδέα για την δημιουργία μιας ταινίας μικρούς μήκους αλλα και για την προώθηση της σε άλλους νέους οι οποίοι έχουν και εκείνοι τους ίδιους προβληματισμούς, ενστερνίζονται τις ιδέες αυτές και θέλουν να βάλουν το “λιθαράκι” τους στη δημιουργία ενός κόσμου απαλλαγμένου από ξενοφοβία και ρατσισμό. Τέλος, τα περισσότερα από τα μέλη της ομάδας των Ελλήνων Οδυσσέων έχουν καταγωγή από την Σιάτιστα όπου θα είναι το επίκεντρο των δραστηριοτήτων ενώ όλα τα μέλη ενδιαφέρονται για τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία της Σιάτιστας.

Για περισσότερες πληροφορίες :

Επισκεφτείτε την σελιδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/GOAlive.GreekOdysseuses/

ή επικοινωνήστε μέσω email: humansfirstgr@gmail.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.