Κοινοβουλευτική ερώτηση της Καλλιόπης Βέττα για την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Σερβίων

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση για την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου Σερβίων.

Η ερώτηση βασίζεται στο υπόμνημα του Δήμου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο καταγράφονται οι πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης που προέκυψαν στην περιοχή καθώς η πρόσφατη κακοκαιρία κατέστρεψε σημαντικό μέρος των υποδομών και του οδικού δικτύου.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Η πρόσφατη κακοκαιρία, εκτός από τις ανυπολόγιστες ζημιές στην αγροτική παραγωγή, δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στις υποδομές της περιοχής των Σερβίων. Το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο επιδεινώθηκε σημαντικά, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και εμπόδια στις μετακινήσεις.

Τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να ανταποκριθούν άμεσα στις εκκλήσεις των κατοίκων και του Δήμου, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η γενική, αλλά και η τοπική, οικονομική κατάσταση είναι αρνητική. Η αποκατάσταση των βασικών υποδομών της περιοχής πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα της Πολιτείας. Κάθε καθυστέρηση ναρκοθετεί το παρόν και το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας της ΠΕ Κοζάνης».

Από το Γραφείο Τύπου της Καλλιόπης Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.