Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου: Ο Εσπερινός της εορτής της Μεταμορφώσεως – Δείτε το βίντεο



Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου: Ο Εσπερινός της εορτής της Μεταμορφώσεως.

Δείτε το βίντεο από tovoion.com:

3 σχόλια στο άρθρο “Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου: Ο Εσπερινός της εορτής της Μεταμορφώσεως – Δείτε το βίντεο

  1. Το γεγονός της θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου πρέπει να καταυγάζει την ψυχή μας κάθε στιγμή της ζωής μας. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι ο φιλάνθρωπος Θεός μας, εξαιτίας της άμετρης αγάπης Του για μας, μας δίνει το ύψιστο δικαίωμα να μετέχουμε και αυτής της ίδιας της δόξας Του, διότι εμείς οι πιστοί χριστιανοί δεν είμαστε οπαδοί θρησκείας, όπως οι οπαδοί άλλων θρησκειών, αλλά υιοθετημένα παιδιά του Θεού, μέτοχοι της θείας μακαριότητάς Του! Αυτή την μεγάλη τιμή δε θα τη συναντήσουμε σε καμιά άλλη πίστη. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να απαγκιστρωθούμε από τα σκύβαλα του κόσμου (Φιλιπ.3,8), να παραδώσουμε τον εαυτό μας στα χέρια του Θεού και να έχουμε οδηγό στη ζωής μας τον αιώνιο νόμο Του. Τότε το άκτιστο θαβώρειο φως θα καταυγάζει πλέρια την ψυχή μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ακανθώδους επί γης πορείας μας και θα μας οδηγεί ασφαλώς στην σωτηρία, στην αιώνια ζωή και στη θέωση!

  2. Γ.Χαρούλης – Ἡ Μεταμόρφωση
    (Φύλλα ψυχῆς ὀρθάνοιχτα) τοῦ Χρίστου Τσιαμούλη ἀπὸ τὸ CD «Δωδεκάορτο».

    Συναυλία στὸ Μέγαρο Μουσικῆς.
    Τραγούδι: Γιάννης Χαρούλης. Στίχοι: Ἄρης Ἀποστολόπουλος.

    Πρωὶ στὸ Μέγα Σπήλαιο πρωτάκουσα τ’ ἀηδόνι

    κι ἔτρεχε γάργαρο νερὸ στῆς Ζαχλοροὺς τὸ ρέμα

    κι εἶδα στὸ δρόμο τοῦ Θεοῦ πῶς σβήνουνε οἱ πόνοι

    κι αὐτῆς τῆς μίζερης ζωῆς ξανὰ τὸ μέγα ψέμα…

    Κι ἄλλη φορᾶ χαράματα μὲ πιάσανε τὰ κλάματα στὸ ἄκουσμα τῆς μέρας

    κι ἦρθε τὸ φῶς καὶ φίλησε τὸ δάκρυ μου ποῦ κύλησε καὶ χαΐδεψε ὁ ἀέρας.

    Εἶδα στὸ γιόμα νὰ πετάει ἀητὸς τῶν Μετεώρων

    ἀπ’ τὰ ψηλὰ πιὸ ἀψηλὰ γιὰ τοῦ Θεοῦ τὰ μέρη κι ἤπια του Μύστη τὸ νερὸ-πηγὲς τῶν θείων δώρων

    ἀπ’ τοῦ Χριστοῦ τὸν ὀμφαλό, τῆς Παναγιᾶς τὸ χέρι.

    Κι ἄλλη φορᾶ μεσάνυχτα – φύλλα ψυχῆς ὀρθάνοιχτα- στὴ λάμψη τῶν κειμένων

    κοινώνησα τὸ εἶναι Σου -δίνε μου νέκταρ, δίνε μου-

    στὸ φῶς τῶν Φωτισμένων.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=dI7HKjKFSmU&feature=emb_logo

  3. Ο Χαρούλης καλά τα λέει!οι σκοταδιστές και παραεκκλησιαστικοί και τυπολάτρες και προβατόσχημοι λυκοι να το ακούσουν!αυτοί που καλοπερνάνε με τις παχυλές γαστέρες,περιφερόμενοι σαν λατέρνες να ακούσουν το τραγούδι!
    Αυτοί που δεν εργάστηκαν ποτε στην ζωή τους!δεν σηκώθηκαν πρωί να πανε στην οικοδομή στο εργοστάσιο,στο χωράφι!αυτοί να ακούσουν τον Χαρούλη!αυτοί που δεν μεγάλωσαν παιδιά,δεν σπουδασαν παιδιά,δεν έκλαψαν με το κλάμα των παιδιών τους ,δεν χάρηκαν με την χαρά τους!αυτοί που δεν είχαν δάνειο να πληρώσουν!αυτοι που δεν τους πήραν το σπίτι που κοκκίνησε στις τράπεζες!αυτοί να ακούσουν τους στίχους!αυτοί που αφορίχουν ανθρώπους τον “21 αιώνα,που καταριούνται δημιουργήματα του Θεού!αυτοί να ακούσουν το τραγούδι!αυτοί που παίρνουν χιλιάδες ευρω τον μήνα(2.300),χωρίς τα τυχερά,αυτοι να ακουσουν τους στιχους!αυτοί που πασπαλιζουν την άνετη ζωή τους με χριστόσκονη και λίγη Παναγιά που την περιφέρουν απο χωριό σε χωριό για πενταροδεκαρες!αυτοί να ακούσουν Χαρούλη!αυτοί που μιλάνε για Θεό χωρις Θεό,αυτοί να κάνουν προσευχή αυτο το υπέροχο τραγούδι!ο φτωχός,ο πεινασμένος,ο διψασμένος,ο εργάτης,ο γεωργός,ο οικοδόμος,ο αναγκεμένος και χωρίς να ξερει τους στίχους και τα λόγια του παραπανω τραγουδιού,το ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ,καθημερινά!
    Σαν να το λέει ο Χαρουλης!
    Μεγάλη γιορτή η Μεταμόρφωση!
    Μεγάλη και επικίνδυνη η παραμόρφωση!
    Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος!
    Καλή Παναγιά!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.