Ο Στάθης Κωνσταντινίδης για την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών συντάξεων



Παρά τις αντίθετες προβλέψεις, η Κυβέρνηση βάζει τέλος στην αγωνία περίπου 2 εκατομμυρίων συνταξιούχων σχετικά με το ζήτημα των αναδρομικών τους.

Με την απόφαση αυτή, η Κυβέρνηση καλύπτει όλους τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές, αφού η ρύθμιση είναι οριζόντια. Περιλαμβάνει, δηλαδή, όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο αυτούς που είχαν προσφύγει δικαστικά.

Σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις στους συνταξιούχους, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 1,4 δις ευρώ.

Περαιτέρω, η Κυβέρνηση στήριξε και πρόκειται να στηρίξει εκ νέου τους συμπολίτες μας, ανέργους, εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, ιδίως στο εμπόριο, στην εστίαση και στον τουρισμό, που είδαν κατακόρυφη πτώση των εσόδων και των αποδοχών τους λόγω της πανδημίας.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

2 σχόλια στο άρθρο “Ο Στάθης Κωνσταντινίδης για την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών συντάξεων

  1. Ντρέπομαι για όλους μας να ζητούμε αναδρομικά εμείς τα χούφταλα (είμαι 75 ετών) και τα παιδιά μας να είναι επισήμως ΑΝΕΡΓΑ. Κρίμα στα παιδιά μας, κρίμα στην Ελλάδα που χάνεται… Θα προτιμούσα να πάρουμε 20 περίπου αεροπλάνα Φ35 ή να ανοίξουν μερικές μικρές επιχειρήσεις και να δουλέψουν κάποιες χιλιάδες άνεργα τέκνα συνταξιούχων. Τώρα θα πάρουμε λίγα ευρώ που θα γίνουν καφέδες και τσιγάρα… Κατά πως λέμε στον τόπο μας “Σκατά κι απόσκατα” -και πιο κόσμια “Μια τρύπα στο νερό” κάνουμε.

  2. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κοροιδία με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο,να αρπαζεις αυτό που δικαιούται η πιο ευάλωτη τάξη,οι συνταξιούχοι!
    Δίκαιη μετάβαση στην αναλγησία της δεξιάς!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.