Καλλιόπη Βέττα: «Δεν υπάρχει κανένα ολιστικό σχέδιο για τον οπτικοακουστικό τομέα» – Παράδοση δωρεάς από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις»

Εκτός των άλλων, ανέφερε:

«…υποκρύπτεται ένα ζήτημα τακτοποίησης ημετέρων σε θέσεις του Δημοσίου, με αιφνιδιαστικές αλλαγές στους οργανισμούς κομβικών Δημόσιων Υπηρεσιών όπως για παράδειγμα στην ΕΥΠ, στην Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

Τέλος, προκύπτει μια σειρά ρουσφετολογικών προσλήψεων, χωρίς αξιοκρατία, διαφάνεια και λογοδοσία, που μετατρέπουν το κράτος σε κομματικό μηχανισμό της ΝΔ για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της πρόσληψης δεκάδων εμπειρογνωμόνων και μετακλητών που εμπεριέχονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Το «κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων» έχει γίνει πια ο κανόνας σε όλα σχεδόν τα νομοσχέδια που φέρνετε. Και καθώς δεν αρκεί, όπως φαίνεται, στο «δήθεν» επιτελικό κράτος «ψηφιακής διακυβέρνησης» η σύσταση δεκάδων νέων θέσεων μονίμων υπαλλήλων, προσθέτετε, όποτε βρίσκετε ευκαιρία, ακόμα κάποιες δεκάδες υπαλλήλων σε ειδικές θέσεις εμπειρογνωμόνων και μετακλητών, με αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες. Με λίγα λόγια, επιτελικός… εμπαιγμός του ελληνικού λαού».

Κλείνοντας, ανέφερε τα εξής:

«Αλήθεια, σας ενδιέφερε ποτέ, ως κυβέρνηση, πραγματικά, ο κλάδος αυτός; Σας ενδιέφεραν ποτέ οι άνθρωποι που τον υπηρετούν ή ονειρεύονται να τον υπηρετήσουν;

Ρητορικό το ερώτημα… Η απάντηση είναι ξεκάθαρη

Γιατί, όπως είδαμε, 2 από τα 37 πανεπιστημιακά τμήματα που σπεύσατε να καταργήσετε πριν ακόμα λειτουργήσουν ήταν το Τμήμα Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων και το Τμήμα Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μιας περιοχής που για την κυβέρνηση σας είναι ένας τόπος πειράματος και φτωχοποίησης.

Δυστυχώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και κλείνω με αυτό, αποτελεί κοινή διαπίστωση πλέον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ όταν μιλάει για απλούστευση εννοεί την αδιαφάνεια και όπου μιλάει για επιτάχυνση υποκρύπτεται συναλλαγή»

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

 

 

Αύριο, η κ. Βέττα, θα παρευρεθεί μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στο Νοσοκομείο Καστοριάς για την τυπική παράδοση δωρεάν μηχανημάτων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Γραφείο Βουλευτή

 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 
 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.