Δράση Προληπτικής Ιατρικής με ελέγχους σε παιδιά από το Δήμο Εορδαίας



– Σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κοζάνης

Από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός παιδιατρικός, οφθαλμολογικός, ωτορινολαρυγγολογικός και οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά από 0-17 ετών.

Η συγκεκριμένη δράση Προληπτικής Ιατρικής, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», θα υλοποιηθεί από το Δήμο Εορδαίας σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κοζάνης. Η όλη δράση θα τελεί υπό την αρωγή της Εθελοντικής Ομάδας «ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ».

Για την υλοποίηση της δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει, το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο θα στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι ώρες λειτουργίας των ιατρείων θα είναι από τις 09:00 έως τις 15:00, ενώ όλες οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού. Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα : 24630 21092 και 24630 53175 (ώρες 09:00 έως 14:00).

Να τονιστεί ότι κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής, καθώς με το πέρας κάθε εξέτασης ο χώρος θα αερίζεται και θα απολυμαίνεται καταλλήλως, ενώ επισημαίνεται ότι το κάθε ιατρείο διαθέτει ξεχωριστή είσοδο.

Ο Δήμος Εορδαίας έχει θέσει ως προτεραιότητα του ενέργειες και δράσεις, οι οποίες αφορούν την πρόληψη και την προστασία της υγείας. Με τη συγκεκριμένη δράση δίδεται η δυνατότητα κυρίως σε παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, να κάνουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.