Καλλιόπη Βέττα: «To Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να αναβαθμιστεί και όχι να δέχεται επιθέσεις»



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης, μαζί με τη Βουλευτή Φλώρινας κ. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα και τη Βουλευτή Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, αναφορικά με τις αντιστοιχίσεις των τμημάτων ΑΕΙ, δήλωσε:

«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δέχεται συνεχόμενα πλήγματα από την κυβέρνηση της ΝΔ. Έπειτα από την αναστολή των έξι τμημάτων που είχαν δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η απόφαση 77275/Ζ1 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η οποία χωρίζει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας σε δύο κατηγορίες, αποκλείοντας στην πράξη την ενιαία λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επαγωγικά, θα δημιουργηθούν Πανεπιστήμια πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, με αποφοίτους που θα έχουν αυξημένα και μειωμένα, αντίστοιχα, επαγγελματικά δικαιώματα. Δυστυχώς, η απόφαση της κυβέρνησης είναι να εντάξει τα τμήματα του Πανεπιστημίου μας στην δεύτερη κατηγορία, αποκλείοντας την διασύνδεση και αντιστοίχηση με κεντρικά Πανεπιστήμια, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο και την πόρτα σε χιλιάδες φοιτητές που επιθυμούν να πάρουν μεταγραφή από και προς το Π.Δ.Μ..

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, που έχει αποδείξει διαχρονικά ότι έχει το ανθρώπινο δυναμικό και την υποδομή να αναβαθμίσει την ελληνική εκπαίδευση αλλά και να στηρίξει την τοπική παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η κυβέρνηση, πρέπει επιτέλους να το σεβαστεί και να το στηρίξει».

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.