Γ. Αμανατίδης: «Έγκαιρα και σε επαρκή ποσότητα τα ξύλα στους παραδασόβιους οικισμούς»



Μια πολύ παραγωγική συνάντηση είχαν οι Βουλευτές Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης και Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη με θέμα την εγγραφή πίστωσης για υλοτομικές εργασίες έτους 2020.

Η συνάντηση ήταν το τελευταίο στάδιο πριν την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης σε απάντηση του αιτήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Προέκυψε σε συνέχεια των επαφών και της αλληλογραφίας με το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ) και ειδικότερα με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος. (βλ. Δελτίο Τύπου 29-05-2020)

Με την υπογραφή έγκρισης της πίστωσης από τον Υφυπουργό κ. Σκυλακάκη εντός της επόμενης εβδομάδας, o οποίος κατανόησε την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος, θα καλυφθούν πλήρως και για πρώτη φορά οι ανάγκες υλοτόμησης στους παραδασόβιους οικισμούς. Επίσης, η υλοτόμηση θα γίνει έγκαιρα και με ασφάλεια χωρίς τα προβλήματα λόγω της παγωνιάς και των βροχών δηλαδή χωρίς δυσκολίες στην υλοτόμηση και με ξύλα στεγνά, όπως άλλωστε υπήρχε η δέσμευση.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αναπτύχθηκε δημιουργική συζήτηση για σχεδιασμό και υιοθέτηση ενός μόνιμου, δίκαιου και δυναμικού συστήματος χρηματοδότησης των αναγκών σε θέρμανση, «στη λογική του επιδόματος θέρμανσης», που θα συμπεριλαμβάνει και τους παραδασόβιους οικισμούς.

Με την πρωτοβουλία αυτή του κ. Υφυπουργού η χρηματοδότηση στο μέλλον θα ακολουθεί ενιαίους κανόνες και θα γίνεται έγκαιρα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

Γραφείο Τύπου, Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Γ. Αμανατίδης: «Έγκαιρα και σε επαρκή ποσότητα τα ξύλα στους παραδασόβιους οικισμούς»

  1. Το ξυλο βγηκε απο τον παραδεισο!

    - Edit

    Απαντήστε

    Και στους οικισμους της κοζανης ξυλα!πως θα ζεσταθουμε τον χειμωνα;με δικαιη μεταβαση;με εξυπνη γεωργια!
    Δικαιη μεταβαση στις ξυλοσομπες!οραματιστες της σταγονας!
    Σακήηηηηηηηηηηηη!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.