Ο Ιθαγενής και η Ιθαγένεια μέσα στην Πολιτεία – Του Αλέξανδρου Γεωργιάδη



Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του καθεστώτος είναι να παραχωρεί την ιθαγένεια σε μετανάστες οι οποίοι δεν έχουμε κανένα συγγενικό δεσμό με τον ελληνικό λαό ούτε φυσικά και το ίδιο DNA, αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι για ποιο λόγο δίνεται η ιθαγένεια σε κάποιους που δικαιωματικά δεν τους ανήκει ενώ μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα από τη στιγμή πού θα συμμορφωθούν και θα σεβαστούν τους νόμους και τη Χώρα όπου διαμένουν αφού τους δεχτεί. Πάμε όμως τώρα να δούμε τι σημαίνει ιθαγενής.

Ιθαγενής είναι ο καταγόμενος εξ αυτής ταύτης της χώρας στην οποία κατοικεί και αποδεικνύεται ο συγγενικός δεσμός εξ αίματος με τους πρόγονος του,επίσης με την ιδιότητα του ιθαγενή μπορεί να κάνει χρήση όλα τα κληρονομικά δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του αυτή όπως αυτά είναι πολιτισμικά πολιτιστικά και οικονομικά κληροδοτήματα στα οποία είναι δικαιούχος όπου κανένας άλλος και απαγορεύεται αυστηρά να κάνει χρήση αυτών των δικαιωμάτων αν δεν φέρει την ιθαγένεια το αυτόχθονα Έλλην. Επειδή τα περισσότερα σύγχρονα κράτη είναι δομημένα στη λογική του εθνικού κράτους, τα μέλη τους μπορεί να έχουν ίδια ιθαγένεια και εθνικότητα. Αυτό έχει οδηγήσει στην εσφαλμένη εντύπωση ότι πρόκειται για ταυτόσημες έννοιες, στην πραγματικότητα όμως οι δύο όροι σημαίνουν διαφορετικές σχέσεις.

Η ιθαγένεια περιέχει πολιτική-νομική έννοια: εκφράζει τη σχέση κράτους – πολίτη, με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν για αμφότερα τα μέρη από αυτήν.Αντίθετα, η έννοια της εθνικότητας είναι ηθική-πολιτισμική: εκφράζει τη σχέση του ανθρώπου με τον πολιτισμό απ’ όπου προέρχεται η οικογένειά του και με τις αξίες της οποίας μεγαλώνει. Η Ελλάδα δικαιωματικά ανήκει στους αυτόχθονες Έλληνες ιθαγενείς για πάμε όμως να δούμε σε μία Πολιτεία δικαίου των Ελλήνων τι θα ισχύει όσον αφορά την ιθαγένεια….

Για όσους δεν είναι Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς και ζουν στον Ελλαδικό χώρο η Ελλήνων Πολιτεία θα δείχνει μεγάλο σεβασμό.

Η φιλοξενία μας ανήκει στην παράδοση μας και θα μπορεί ο καθένας να διαβιώνει μαζί μας εφόσον αποδέχεται ως τρόπο ζωής τα Ελλάνια Αξιακά Πρωτόκολλα,να αναγνωρίζει την Κοσμοθεασή μας (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό),τα δρώμενα της Πολιτείας μας και να δείχνει απόλυτο σεβασμό προς αυτά.

Ισονομία, Ισοκρατία,Ισοπολιτεία σημαίνει ότι κανένας δεν μπορεί να έχει περισσότερα δικαιώματα από Έλληνα Ιθαγενή Πολίτη.Καμία ομάδα, καμία συντεχνία,καμία λέσχη δεν μπορεί να έχει πιο προνομιούχα σχέση με την Πολιτεία από τον Έλληνα Ιθαγενή Πολίτη.Δεν μπορούν να υπάρχουν φαινόμενα, όπως κοινότητες αλλοεθνών, να είναι μέσα στην Πολιτεία μου ως φορείς δημοσίου δικαίου και να έχουν ιδιαίτερα προνόμια φορολογικά, ιδιοκτησιακά, ασυλίας κλπ. Η Πολιτεία οφείλει πρωτίστως να σέβεται τον εαυτό της και όταν συμβαίνει αυτό μπορεί κατ’ επέκταση να σέβεται όλους τους άλλους.Όταν η Πολιτεία δε σέβεται τον εαυτό της δε μπορεί να απαιτήσει σεβασμό από τους Πολίτες γιατι ετσι παράγει άδικο, εργαζόμενη για ολιγαρχία και όχι για την κοινωνία των Πολιτών.

Η Πολιτεία δε πρέπει να ξεχωρίζει τους Πολίτες ανάλογα με το κόμμα, το χρώμα και το δόγμα.Το μοναδικό κριτήριο είναι η Ελληνικότητα. Αυτή η Ελληνικότητα καθορίζεται από την γενεαλογική προέλευση δηλαδή από το αίμα, το DNA.Έτσι η Ιθαγένεια δεν εκχωρείται, δεν δωρίζεται,δεν πωλείται γιατί είναι θέμα γενετικής προέλευσης.Έτσι λοιπόν την Ελληνική Ιθαγένεια την φέρουν μόνο όσοι προέρχονται από το Ελληνικό Έθνος και αυτή αναγνωρίζεται και θα την φέρουν μόνο όσοι αναγνωρισμένα την έχουν, δηλαδή με εξέταση αίματος.Η Ιθαγένεια μας πιστοποιεί τα σύμβολα της Πολιτείας μας και μας καθιστά υπεύθυνους για την αποκατάσταση της αληθινής ιστορίας μας,των αληθινών ηρώων μας,την καταγωγή μας,τη θέση στον πλανήτη μας και στα κληρονομικά δικαιώματα που έχουμε σε αυτόν.Είναι υποχρέωση μας να καταδικάσουμε τους Εθνικούς προδότες οι οποίοι προβάλλονται από τα σιωνοκρατούμενα κέντρα εξουσίας ως ήρωες. Είναι υποχρέωση μας να τοποθετήσουμε στη θέση τους πραγματικούς ήρωες του Γένους μας. Αυτή θα ήταν η δομή μιας τέλειας πολιτείας όπου κανείς δεν επρόκειτο να παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα του Έλλην πολίτη και του έθνους, πείτε μου αδέλφια μου Συνέλληνες μου αν αυτό δεν θέλετε και εσείς αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα, αν πραγματικά το ονειρεύεστε μόνο με την ένωση μας μπορεί να πραγματοποιηθεί. Έχουμε ευθύνες απέναντι στο έθνος μας και τα παιδιά μας. Είμαστε μόνοι μας μην περιμένετε βοήθεια από κανέναν και από πουθενά τα αρπακτικά κάνουν κύκλους από πάνω μας…

Αλέξανδρος Γεωργιάδης
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Κοζάνης
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

10 σχόλια στο άρθρο “Ο Ιθαγενής και η Ιθαγένεια μέσα στην Πολιτεία – Του Αλέξανδρου Γεωργιάδη

    1. Ευχαριστώ κσταμαγια για την υπόδειξη αλλα δεν εκανρς τοποθέτηση για το περιεχόμενο και με προβληματίζει πολυ η εμφανηση σου στο δημοσιευμσα με το σχόλιό σου..ε λιγο αγράμματος πειράζει κανέναν εκτός ΕΜΕΝΑ;

      1. Καταπιάνεστε με ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα,κύριε Γεωργιάδη!Στην εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά δύσκολο να σηκώσουμε τείχη και να αποκλείσουμε όλους όσους δεν διαθέτουν το ελληνικό DNA!Και μέσα στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν διαφορετικές ομάδες με διαφορετικά DNA!Ενα παράδειγμα,πόσο όμοιος είναι ένας έλληνας πομακικής καταγωγής με έναν μανιάτη;Η ενός βλάχου με έναν πόντιο;Επειτα έχουμε το παράδειγμα μεγάλων και δυνατών οικονομικα κρατών,όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία,οι οποίες έχουν εντελώς ετερόκλητο πληθυσμό και όμως προοδεύουν!Επίσης υπάρχει το παράδειγμα εξαιρετικών ελλήνων επιστημόνων που αφομοιώθηκαν σε αλλοδαπές κοινωνίες και διαπρέπουν!Γιατί να μην κάνουμε και μεις το ίδιο;Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό που θα πρέπει να κάνει ένα κράτος είναι να εφαρμόζει τους νόμους!Να μην αφήνει περιθώρια για διαφθορά και αδικίες!Η πολιτική εξουσία να μην διαπλέκεται με τους οικονομικούς παράγοντες και να υπάρχει διαφάνεια σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής της χώρας!Η δικαστική εξουσία να είναι ανεξάρτητη και να τιμωρούνται αυστηρά οι επίορκοι!Και τότε θα έχουμε ένα εύρυθμο κράτος,κύριε Γεωργιάδη,που θα χωράει πολλούς!Πολλούς περισσότερους απο καθαρόαιμους Ελληνες!Με φοβίζει αφάνταστα ένα ομοιογενές πληθυσμιακά κράτος,απο ένα με πολλές και διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες!Εκεί νοιώθω όμορφα και ασφαλής!Ισως επειδή έζησα πολλά χρόνια στην ξενητιά!

        1. Άκου εκεί δηλαδή να γίνουμε ένα μιξ από κουλτούρες για να υπάρχει πρόοδο δεν μπορώ να ακούω τέτοιες σαχλαμάρες ευτυχώς είστε πολύ λίγοι με αυτήν την παράξενη ανθελληνική άποψη

          1. Φίλε μου,το ότι γεννήθηκες Ελλην δεν ήταν επιλογή σου,αλλά θέμα τύχης!Αν είχες γεννηθεί διακόσια χλμ ανατολικά θα ήσουν ο Μουσταφά κι αν είχες γεννηθεί διακόσια χλμ δυτικά θα ήσουν ο Φρατζέσκο!Και δεν θα έτρεχε και τίποτα!Καταλαβαίνεις τι εννοώ!Τι θες να πεις μετο ”να γίνουμε ένα μιξ απο κουλτούρες”;Μήπως δεν είμαστε;Αλλα ήθη και έθιμα οι πόντιοι,άλλα οι σαρακατσάνοι!Αλλα οι καραμανλήδες της Θράκης και άλλα οι επτανήσσιοι!Και όμως όλλοι νοιώθουμε Ελληνες!Το ίδιο μπορεί να νοιώσει και ένα παιδί μεταναστών που γεννήθηκε εδώ!Δεν δικαιούται να αγαπήσει τη χώρα;Ποιός μπορεί να του το απαγορεύσει;Ξέρεις πόσοι Ελληνες ζούνε στα πέρατα του κόσμου και αγαπούν την πατρίδα τους;Είναι Αυστραλοί και αγαπούν την Αυστραλία!Η το Βέλγιο!Ποιός μπορεί να τους στερήσει αυτό το δικαίωμα;Εσύ αν θέλεις μια ”καθαρή εθνολογικά” χώρα μπορείς να το προσπαθήσεις!Δεν είναι και τόσο δύσκολο!Υγ,δεν νομίζω να είσαι πιό Ελληνας απο μένα!Αλλά αυτό,ελλείψει πατριδόμετρου,είναι καθαρά υποκειμενικό!Δεν θα μαλώσουμε γιαυτό!

  1. Καταμαγια καλημερα!!στα λογικα σου επιχειρηματα,οπως παντα,ακομα και ο αρθρογραφος σχολιασε ηπια και κοσμια και με χιουμορ!
    Αυτος που πεταχτηκε και ειπε σαχλαμαρες ειναι πολιτης;εχει τσυτοτητα ελευθερου ανθρωπου;απο κορακα:κρα!πρεπει να καταλαβες ποιος ειναι!
    Εγω τον καταλαβαινω πριν ακομα πιασει το μολυβι και να μολυνει αρθρα και σχολια!
    Ενας μονο χρησιμοποιει την λεξη σαχλαμαρες!αυτος που σχολιαζει σαν ερμιονη και τωρα σαν τοτος!αυτος που προετρεψε το κοζανη λαιφ να μη δεχεται σχολια μας!

  2. Σκυροδεμα,εξ ου η Σκυρος!

    - Edit

    Απαντήστε

    Προς τον σχολιστη που εγραψε για ανθελληνικες αποψεις!
    Την λεξη ανθελληνες την χρησιμοποιουσαν πολυ ,δυο υπερλαμπρα χουντικα αστερια!ο εξυπνος σε εισαγωγκα παπαδοπουλος και ο γεννημενος ,κατα δηλωση του,ηλιθιος ο παττακος!
    Πως παταδεχτηκε την ηλιθιοτητα του;ακουστε το παρακατω.
    Ρωτησε ξενος δημοσιογραφος τον παττακο-βασανιζετε ανθρωπους;
    Και η απαντηση του στελιου-ειμαστε η βασανιστες η ηλιθιοι!και τα δυο παντως δεν ειμαστε!
    Αφου δεν ηταν βασανιστες,αρα ηταν ηλιθιοι!ο μονος δημοσιος “ανδρας”,ο οποιος παραδεχτηκε την ηλιθιοτητα του ,ηταν ο παττακουλης!
    Διαβλεπω πως και ο αγανακτισμενος σχολιαστης,ο τοτος,ειναι ματαλλαγμενο σταγονιδιο,γιαυτο χρησιμιποιει την λεξη ανθελληνες και ανθελληνικες αποψεις!
    Η ειναι οπαδος του δημοκρατικου αμβροσιοχωροφυλακα,που ανοιγε την πορτα των φυλακισμενων αγωνιστων και κρατουσε στο ενα χερι του γαρδενιες και στο αλλο παστακια για κερασμα!
    Και για να απανταει σε λογικα επιχειρηματα με λεξη:σαχλαμαρες!μαλλον ανηκει σε οργανωσιακα καταλοιπα,επιπεδου κοτας!ο πιο εξυπνος εκει μεσα ,λυνει μονος του τα κορδονια απο τα παπουτσια του!τους εζησα και εγω και ο φιλος μας ο Χαραλαμπος Παπ.Αλλα τους εγκαταλειψαμε!ενας ιερεας εμπαινε 6 η ωρα το πρωι στον θαλαμο του οικοτροφειου,με μια γκλιτσα στην πλατη,αγραμματος,ουτε δημοτικου μορφωση!και ελεγε σε τρυφερα και αωρα παιδια 13 εως 17 χρονων!-σηκωθειτε γαιδουρια!να κανουμε προσευχη!κοιταζομασταν γυρω γυρω,αλλα δεν βλεπαμε κανενα γαιδουρι,εκτος απο…φτου!φτου!ημαρτον!

  3. Ο καθένας μαςέχει τις απόψεις του για διάφορα θέματα!Σύμφωνα με τις εμπειρίες του και το πως βλέπει τον εαυτό του μέσα στη χώρα του και μέσα στον κόσμο!Λογικό είναι να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις!Οσο όμως ο διάλογος γίνεται σε κόσμια πλαίσια,τότε όλα είναι εντάξει!

  4. ΕΛ ΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΙΘΟΣ.. ΕΛ-ΛΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΙΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ; Η ΛΕΞΗ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΛΕΞΗ ΔΙΑ-ΒΑΛΩ…. ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΛΩ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΟΙΟΙ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ;
    ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ, ΜΗ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ!!!
    ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ.

    1. Για να πάει μπροστά,δλδ,να προοδέψει κάποιο άτομο ή κάποια κοινωνία,πρέπει να υπάρχει μια βασική προϋπόθεση!Να έχει αυτογνωσία!Δλδ να γνωρίζει τις πραγματικές του δυνατότητες,τα προτερήματα και τα ελαττώματά του!Να αξιολογεί σωστά την θέση του και την προσφορά του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι!Οταν αυτό απουσιάζει και τρως απανωτά σκαμπίλια γιατί είσαι χρεωκοπημένο και αναξιόπιστο κράτος,τότε καταφεύγεις στου μύθους και στα παραμύθια!Πως όλος ο κοσμος είναι ένα τίποτα χωρίς εμάς,πως όλοι μας χρωστούν γιατί πριν χιλιάδες χρόνια ζούσαν στον ίδιο τόπο με μας κάποιοι πανέξυπνοι άνθρωποι που αρίστευσαν στις επιστήμες,στα γράμματα και στις τέχνες,δίνοντας πολύτιμα εργαλεία στους μετέπειτα να προχωρήσουν!Εμείς,σε αντίθεση με άλλους,ειδικά αφού ασπασθήκαμε τον χριστιανισμό,μας πήρε η κάτω βόλτα!Τώρα ούτε βελόνες δεν μπορούμε να κάνουμε!Και αυτές στραβές θα τις βγάλουμε!Αυτή είναι η πικρή αλήθεια!Καλά τα παραμύθια αλλά στο μόνο που οφελούν είναι να κοιμούνται γρήγορα τα παιδάκια!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.