Προς Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να ζεις: Ρίξτε τη μπάλα στην Κοινωνία – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR:

Έχω αρθρογραφήσει στο παρελθόν σχετικά με τους λόγους της ήττας του Λευτέρη Ιωαννίδη. Πιστεύω ότι η κίνηση πρέπει να απεγκλωβιστεί από την εσωστρέφεια της ήττας του 2019 και να κοιτάξει κατάματα την πρόκληση του 2023. Όταν το 2010 ιδρύθηκε, ήμουν παρών στις διαδικασίες έναρξης και αυτό που είχα ακούσει από τους ιδρυτές ήταν ότι η κίνηση δεν έχει σκοπό της την εξουσία αλλά το συλλογικό καλό, ανεξαρτήτως ποιος θα ηγείται αυτής.

Το καταστατικό της κίνησης είναι αρκετά επαναστατικό, ακόμη και για την εποχή μας, όμως θεωρώ ότι ως μία συλλογικότητα που βρίσκεται μπροστά από την εποχή της, πρέπει για ακόμη μια φορά να γίνει μέρος της κοινωνίας και όχι μέρος ορισμένων στελεχών της που κινούνται μέσα στα στενά πλαίσια, μίας μικρής κομματικής οργάνωσης.

Ως προς το κομμάτι του Δημοτικού συμβουλίου, θεωρώ ότι η παράταξη οφείλει συλλογικά να αποφασίσει ποιος πρέπει να ηγηθεί αυτής στα επόμενα 3 χρόνια της αυτοδιοικητικής περιόδου. Όμως πριν γίνει αυτό, θα πρέπει να προηγηθούν οι διαδικασίες στην Κίνηση, πρώτα να εκλεγεί ο επικεφαλής που θα την οδηγήσει στις εκλογές και μετά να αποφασιστεί ποιος θα είναι επικεφαλής. Αν επανεκλεγεί ο Λευτέρης Ιωαννίδης, να παραμείνει, αν εκλεγεί κάποιος από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να τοποθετηθεί ο νέος εκλεγμένος, και επιλεγεί κάποιος που δεν είναι Δημοτικός Σύμβουλος να παραμείνει αυτός που θα θέλει συλλογικά η κίνηση.

Αυτό που επιμένω να γίνει στην Κίνηση είναι να ανοίξουν το παιχνίδι στην κοινωνία. Πρέπει να γίνει ένα συλλογικότερο κάλεσμα στους πολίτες της Κοζάνης, ανεξαρτήτως ιδεολογικής και κομματικής προέλευσης, να επιλέξουν τον επόμενο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης και να ψηφιστεί από μέλη και φίλους της Κίνησης ακόμη και από απλούς πολίτες. Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνει μετά από μια ουσιαστική προεκλογική περίοδο, να γίνουν οι διαδικασίες μέσω διαδικτύου, όπως επίσης να γίνει ακόμη και η ψηφοφορία μέσω διαδικτύου με ηλεκτρονική ψήφο. Έτσι θα υπάρξει δημόσιος και ουσιαστικός διάλογος, όπως επίσης πιστεύω ότι η Κίνηση θα δείξει το δρόμο, ακόμη και στην κεντρική εξουσία, να γίνονται εκλογές με ηλεκτρονική μορφή.

Από εκεί και πέρα, με έναν επικεφαλής, αναδεδειγμένο από την ίδια την κοινωνία, η Κίνηση θα γνωρίσει νέες μέρες δόξας στις επόμενες εκλογές. Αν κυριαρχήσει η εσωστρέφεια, τότε βλέπω να επιστρέφει στο 3% των εκλογών του 2010. Προσωπική μου άποψη είναι να αλλάξει ηγεσία για να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις το 2023 το Δήμο Κοζάνης. Οι προσωπικές αντιθέσεις πρέπει να παραμεριστούν και ο κόσμος να επιλέξει ένα πρόσωπο το οποίο θα τον αντιπροσωπεύει.

 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 
 
 

9 σχόλια στο άρθρο “Προς Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να ζεις: Ρίξτε τη μπάλα στην Κοινωνία – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. Άνοιγμα με άνοιγμα έχει διαφορά.οταν έδωσες χώρο κ χρόνο σε αιθεροβαμονες κ ουρανοκατέβατος αεργους, να σε καπελωσουν κομματικά και να σε εξισωσουν με την εκάστοτε κάκιστη εξουσία, τότε έχεις ήδη αποτύχει στα μάτια της κοινωνίας.
    Όταν σου έχει δωθεί απλόχερα η διοίκηση του Δήμου και έχεις ζυγισθει κ βρεθεί “λίγος” στα μάτια της κοινωνίας έχει ήδη αποτύχει.οταν χρησιμοποιείς την Κίνηση για ιδίως όφελος κ προβολή, έχεις ήδη αποτύχει κ έχεις μπει στο χρονοντούλαπο ως χθες ως φωνή απλά αντίδρασης σε παρελθόντα χώρο.
    Κ είναι κριμα γιατί ο Δήμος συνεχίζει να είναι ακέφαλος και να γυρνάμε τάχιστα στο μίζερο παρελθόν.πιστευω ότι μας αξίζει καλύτερο παρόν κ μέλλον, αλλά σεβόμαστε πάντα την ετοιμηγορια του Λαου

  2. Άκουσε με φίλε μου, εισαι αδικος όσο δεν πάει. Ο Λευτέρης μπήκε σε ένα δήμο που είχε ένα τρόπο διοίκησης τριάντα χρόνια και τον άλλαξε. Έστρωσε τα οικονομικά του που όλοι ξέρουμε πως ήταν, πλήρωνε στην ώρα του τους προμηθευτές, μίλησε για τη μετάβαση, πήρε το σταθμό και έβαλε 10 μύρια στο ΕΣΠΑ, σβακ, ανάπλαση κεντρικών οδών με το open mall. Όλα αυτά θα είναι έργα στην επόμενη διετία. Έστρωσε τους παιδικούς σταθμούς ώστε να υπάρχει αξιοκρατία στο φουλ, πολιτισμος, ανοιξε τη λευκοβρυση, άνοιξε το κολυμβητήριο στο λιαπειο όταν κατάλαβαν ότι δεν πάει άλλο το παλιό και και και. Ο άεργος όλα αυτά…

  3. Γι’αυτό ψηφίστηκε πανηγυρικά από τους πολίτες!!!! Γι’αυτό κ μεταξύ σας θα τον καθαίρεσε τε!!! Ναι όντως η πόλη άλλαξε!!! Τρίκαλα γίναμε

  4. Οι σκοπιανοτσολιάδες δεν έχουν μέλλον, όσο και ν’ ανοίξουν / ξεχειλώσουν τα ταγάρια τους και τα απευθυσμένα τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.