Κορονοϊός: Μόλις 3 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 168 οι νεκροί συνολικά



Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 3 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2853.

Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,2% αφορά άνδρες, ενώ τα 612 (21,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.436 (50%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 168 άνθρωποι. Οι 49 (29,2%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 21 ασθενείς, 13 άνδρες και 8 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οι 8 (38,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά στη χώρα. έχουν συνολικά ελεγχθεί 144078 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως σύμφωνα με την Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων θεωρείται βέβαιη η επάνοδος του ιού με ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων την στιγμή που μικρά ποσοστά ανοσίας διαπιστώνονται στην Ευρώπη. Τόνισε δε ότι χρειάζεται η προσοχή όλων μας για αυξημένη εγρήγορση ιδιαίτερα σε περιοχές που μπορεί να λειτουργήσουν πιο εύκολα ως εστίες μετάδοσης του ιού, δηλαδή κλειστούς χώρους, περιοχές που μπορεί να οδηγήσουν σε πολλαπλές επαφές με ανθρώπους που μπορεί να είναι φορείς του ιού.

Η κύρια πηγή μεταδόσεως του πολύ καλά προσαρμοσμένου στον άνθρωπο ιού σύμφωνα με επικαιροποιημένες οδηγίες από το Κέντρο Ελέγχου λοιμώξεων των ΗΠΑ είναι πως ο ιός στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων μεταδίδεται με αεροσταγονίδια από την μύτη μας και το στόμα μας και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κομβικά σημεία στην διασπορά του ιού φαίνεται να είναι εστίες υπερμετάδοσης σε κλειστούς χώρους με μαζικό συνωστισμό ατόμων.

Από το news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.