Ερωτήσεις του Κ. Βελόπουλου στη Βουλή για την «εν κρυπτώ μετακίνηση λαθρομεταναστών» στην Αιανή Κοζάνης



Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ Τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ « Εν κρυπτώ μετακίνηση λαθρομεταναστών στην Αιανή Κοζάνης»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Προκλητικό και αδιανόητο, θεωρούν κάτοικοι της κωμόπολης Αιανής Κοζάνης, που επικοινώνησαν μαζί μας, το γεγονός ότι, έγινε κρυφά και μυστικά, ερήμην όλων , αρχής γενομένης του περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και εν συνεχεία από τους τοπικούς άρχοντες και την κοινωνίας της Αιανής, η μεταφορά και η εγκατάσταση 63 λαθρομεταναστών, σε ξενοδοχειακά καταλύματα της ως άνω κωμόπολης.

Η εν αγνοία τους αυτή απόφαση της Πολιτείας, τους ενοχλεί αφάνταστα προκαλεί κλίμα ανασφάλειας και την έντονη δυσφορία. Θεωρούν, δε, οι ως άνω, ότι το ελληνικό κράτος τους αντιμετωπίζει σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εν μέσω, μάλιστα, της τρέχουσας δύσκολης περιόδου με τα απαγορευτικά μέτρα λόγω του κορωνοιού, και ενώ υπήρχε σε ισχύ απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, οι λαθρομετανάστες αυτοί, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Αιανής, διέσχισαν τη μισή Ελλάδα, χωρίς να γνωρίζει κανένας την υγειονομική τους κατάσταση και κατέληξαν, εν κρυπτώ, στην Αιανή Κοζάνης.

Για το παραπάνω ζήτημα, δε, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα Κοζάνης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί
1. Προτίθεσθε να εξηγήσετε στην τοπική κοινωνία της Αιανής Κοζάνης, τους λόγους που σας έκαναν να προβείτε στην εν κρυπτώ άφιξη λαθρομεταναστών στον τόπο τους, εν μέσω ισχύος απαγορευτικών μέτρων για τις μετακινήσεις σε όλη την χώρα;

2. Για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν στην Αιανή Κοζάνης οι ως άνω οι λαθρομετανάστες;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.