Επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού χώρου της Αιανής

Άνοιξε χθες, 18 Μαΐου 2020, ο Αρχαιολογικός Χώρος Αιανής, μετά την προσωρινή παύση της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η είσοδος στο χώρο ήταν ελεύθερη, ενώ αρχαιολόγοι της Εφορείας ξενάγησαν τους πρώτους επισκέπτες, λόγω και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με την οποία και συνέπεσε το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

Η περιήγηση έγινε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, σε ένα ανοιξιάτικο και πολύχρωμο τοπίο.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την μακρόχρονη και λαμπρή ιστορία της αρχαίας πόλης Αιανής, πρωτεύουσας του μακεδονικού βασιλείου της Ελίμειας, θαυμάζοντας τα εντυπωσιακά δημόσια κτήριά της, τις ιδιωτικές κατοικίες, τη μεγάλη δεξαμενή υδροδότησης του οικισμού στην κορυφή του λόφου, και τους μοναδικούς κτιστούς βασιλικούς τάφους της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Αιανής, και συγκεκριμένα ο οικισμός, έχει εν μέρει αποκατασταθεί στο πλαίσιο έργου ΕΣΠΑ, ενώ η ολική ανάδειξή του έχει ενταχθεί στο τρέχον ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΟΧΕ, όπου έχει δρομολογηθεί η άμεση έναρξη των εργασιών.

Προσοχή: Η επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αιανής, γίνεται καθημερινά κατόπιν συνεννοήσεως με τους φύλακες του Μουσείου (τηλ. 24610/98800-801, εσωτ. 4).

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

1 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.