Η συμπεριφορά μας στη διάρκεια της καραντίνας σε σχέση με τα λόγια του Χριστού – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Χριστός Ανέστη !

Μέσα στο Ευαγγέλιο υπάρχουν οι απαντήσεις για οτιδήποτε αφορά τη ζωή μας. Γι αυτό μου πέρασε η σκέψη να καθρεφτίσω τη ζωή μας, την δύσκολη περίοδο της καραντίνας, στα λόγια του Χριστού.

«Εγώ ειμί το φως του κόσμου. Ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήσει εν τη σκοτία, αλλ’ έξει το φως της ζωής»(Ιωαν.8,12). Εγώ είμαι το φως όχι μόνο των Ιουδαίων, αλλ’ ολόκληρου του κόσμου. Εκείνος που με ακολουθεί με πλήρη εμπιστοσύνη και ελπίδα και με πρόθυμη υπακοή στα λόγια μου, δεν θα περπατήσει, ούτε θα βρεθεί ποτέ στο σκότος της πλάνης και της αμαρτίας, αλλά θα έχει μέσα του το ζωηφόρο και πνευματικό φως, που προέρχεται από την αληθινή ζωή, τον Θεό (ερμηνεία Τρεμπέλα).

Κλειστήκαμε λοιπόν στα σπίτια μας κοντά δυο μήνες και οι ειδήσεις της τηλεόρασης έγραψαν ρεκόρ τηλεθέασης. Γιατί ; Επειδή οι περισσότεροι από εμάς αναζητήσαμε από τα ΜΜΕ εναγωνίως το φως, την πληροφόρηση, την ενημέρωση, την καθοδήγηση στα πρωτόγνωρα που ζούσαμε. Βλέπετε τι εύκολα που ξεχνάμε οι Έλληνες ; Σε ποιο θέμα μας έλεγαν την αλήθεια τα ΜΜΕ ; Στο χρηματιστήριο που χάσαμε τόσα χρήματα ξεχάσαμε τι παραμύθι μας πουλούσαν τα μεγάλα κανάλια της τηλεόρασης και οι μεγαλοδημοσιογράφοι ; Στην υπόθεση Βατοπαιδίου έλεγαν την αλήθεια ; Αν είμαστε σοβαροί με τον εαυτό μας θα συνειδητοποιήσουμε ότι μας λένε όση «αλήθεια» τους συμφέρει.

Νομίζω τελικά είχε δίκιο εκείνος ο Αιγύπτιος ιερέας που είπε στον Σόλωνα « ω Σόλων, Σόλων, Έλληνες αεί παίδες εστέ». Ο εκπρόσωπος τύπου του ΝΑΤΟ κατά τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία δήλωσε μετά από χρόνια «τα περισσότερα που ανακοίνωνα τότε το ήξερα ότι είναι ψέματα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά». Μα θα πείτε, τότε ήταν περίοδος πολέμου.

Γιατί σήμερα δεν βλέπετε τον πόλεμο, επειδή δεν γίνεται με βόμβες και σφαίρες ; Ο εθισμός στην «πληροφόρηση» και η πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί, δεν συνιστά ήττα ;

«Αποσυναγώγους ποιήσουσιν ημάς. Αλλ’ έρχεται ώρα ίνα πας ο αποκτείνας υμάς δόξη λατρείαν προσφέρειν τω Θεώ»(Ιωαν.16,2). Θα σας αφορίσουν οι Ιουδαίοι και θα σας αποκλείσουν από τις συναγωγές τους ως αιρετικούς. Αλλά σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, έρχεται ώρα, κατά την οποία καθένας που θα σας φονεύσει, θα νομίζει ότι όχι μόνο δεν εγκληματεί, αλλά ότι με τον φόνο αυτό, προσφέρει λατρεία στον Θεό.

Δεν ταιριάζουν αυτά τα λόγια του Χριστού στους ανθρώπους που κυνηγάνε τους πιστούς δήθεν για το καλό της κοινωνίας, ότι δήθεν θα μεταδώσουν τον κορονοϊό στους άλλους ; Για το καλό λοιπόν της κοινωνίας το δημοκρατικό μας κράτος μας παρέδωσε στους κουκουλοφόρους. Μέσα από τα παράθυρα, κρυμμένοι από δω κι από κει παρακολουθούσαν κι έδειχναν με το δάχτυλο ποιος κοινωνάει. Την καημένη την αστυνομία την ζάλισαν στα τηλέφωνα.

Τα ίδια ακριβώς που έκαμναν Πρωτοψάλτη, ΠΑΜΕ και τόσοι άλλοι, αν τα έκαμναν οι πιστοί ήταν παράνομο. Στα super markets που είδαμε τι γινόταν, δεν κινδυνεύαμε από τον κορονοϊό, στις εκκλησίες με τα ίδια ακριβώς θα κινδυνεύαμε. Τα δέκα σκυλιά του είχε δικαίωμα κάποιος να τα βγάλει βόλτα, τα δέκα παιδιά του όχι.

«Ος γαρ αν θέλει την ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν, ος δ’ αν απολέσει την ψυχήν αυτού ένεκεν εμού, ευρήσει αυτήν»(Ματθ.16,25). Εκείνος που θέλει να σώσει την ζωή του, αυτός θα χάσει την πνευματική και μακαρία ζωή. Και εκείνος που θα χάσει τη ζωή του για την ομολογία και υπακοή του προς εμένα, θα την βρει στον μέλλοντα βίο, όπου θα κερδίσει την αιώνια ζωή.
Βάζουμε σε ύψιστο βαθμό την βιολογική ζωή. Κάποιοι με ενάμιση πόδι στον τάφο, μην αρρωστήσουν φοβόντουσαν. Αυτό συμβαίνει επειδή πάνω από όλα βάζουμε την βιολογική ζωή. Μα τότε τι διαφορά έχουμε από τα ζώα ; Όχι, πολλά είναι πιο σπουδαία από την βιολογική ζωή. Πρώτα από όλα η πίστη στον αληθινό Θεό, η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η τιμή, η χαρά … Μα αν δεν ήταν έτσι θα τραγουδούσε ο Ρήγας Φεραίος «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» ; Θα πήγαιναν το ’40 οι φαντάροι μας να πολεμήσουν «με το χαμόγελο στα χείλη» ;

Μήπως η γυναίκα σε κάθε τοκετό δεν διακινδυνεύει τη ζωή της; Η θνησιμότητα των γυναικών από τους τοκετούς είναι πολύ μεγαλύτερη της θνησιμότητας από τον κορονοϊό. Επομένως στην άκρη τα παιδιά. Μα το κάναμε ήδη για το σώμα, την καριέρα, την διασκέδαση, τα νιάτα … Βλέπετε η φθορά στα ήθη μας δεν έγινε ξαφνικά, αλλά σιγά σιγά.

«Μη φοβηθήτε από των αποκτεννόντων το σώμα, την δε ψυχήν μη δυναμένων αποκτείναι, φοβήθητε δε μάλλον τον δυνάμενον και ψυχήν και σώμα απολέσαι εν γεέννη»(Ματθ.10,28). Μη φοβηθείτε από εκείνους που θανατώνουν το σώμα, αλλά δεν έχουν την δύναμη να θανατώσουν και την ψυχή. Φοβηθείτε όμως ασύγκριτα περισσότερο τον Θεό, ο οποίος έχει την δύναμη να ρίψει στην κόλαση και την αιώνια δυστυχία του Άδου και την ψυχή και το σώμα.

Ο κορονοϊός σε ποια κατηγορία ανήκει ; Μπορεί να θανατώσει μόνο το σώμα ή και την ψυχή ; Φυσικά μόνο το σώμα. Κι όμως μπορεί να μην βρήκαν ακόμα το εμβόλιο του κορονοϊού, αλλά το εμβόλιο του φόβου μας το έκαναν. Αυτό είναι μεγάλη διαστροφή. Είναι ανατροπή της ανθρώπινης φύσης ο άνθρωπος να ζει όχι από την χαρά της ζωής, αλλά από τον φόβο της αρρώστιας και του θανάτου. Και αυτό θα το δούμε να βγαίνει στις ζωές μας. Θα δούμε γνωστούς μας που θα είναι εντελώς άγνωστοι σαν νοοτροπίες. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ και να το πολεμήσουμε.

Η ουσία, το δομικό στοιχείο του ανθρώπου, αυτό που ψάχνει, που ζητάει, είναι η χαρά, είναι η ζωή. Αν κυνηγάω τον Θεό, τον κυνηγάω επειδή είναι ζωή, είναι χαρά. Δεν μπορώ να πιστεύω με φόβο, διότι ο Χριστός αναστήθηκε. Από τον τάφο ανέτειλε η ζωή. «Θανάτω θάνατον πατήσας».

Φαντάζεστε να φοβόντουσαν να χάσουν την ζωή τους ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, ο Αθανάσιος Διάκος στην Αλαμάνα, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Παύλος Μελάς στην Μακεδονία, και τόσοι άλλοι ;

Όλοι αυτοί την ζωούλα τους σκέφθηκαν ; Μα δεν γίνεται αν δεν θυσιαστούν κάποιοι, δεν προχωράει η ζωή. Στην θυσία όμως είναι η πραγματική χαρά. Το λέει και το τραγούδι «όταν σκοτώνονται, όταν σκοτώνονται, η ζωή τραβάει την ανηφόρα».

Τέλος, ας αναφέρουμε και από την παράκληση στην Παναγία «άλαλα τα χείλη των ασεβών των μη προσκυνούντων την εικόνα Σου την σεπτήν». Πόσοι πιστοί τις μέρες αυτές φοβηθήκαμε να ακουμπήσουμε τα χείλη μας στις εικόνες ή να φιλήσουμε το χέρι του παπά ;

Μήπως χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε γίναμε ασεβείς ;

«Το φίδι στους κινδύνους προσέχει το κεφάλι του και ο πιστός στους πειρασμούς προσέχει την πίστη του». Μακάρι κι εμείς σε κάθε πειρασμό να προσέχουμε γιατί «τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο και χάσει την ψυχή του ;»(Μαρκ.8,36).

 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 
 
 

44 σχόλια στο άρθρο “Η συμπεριφορά μας στη διάρκεια της καραντίνας σε σχέση με τα λόγια του Χριστού – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

 1. Κ.Παπαδοπουλε
  Επαναλάβατε τον στίχο ενός ;αριστερού:τραγουδιού
  :Όταν σκοτώνονται,όταν σκοτώνονται,η ζωή τραβά την ανηφόρα!πιπέρι στο στόμα!
  Θα χρειαστείτε πολλές ζωές για να αποκτήσετε τα ιδανικά των αγωνιστων-ηρωων που περιγράφει ο στίχος αυτός!
  Και μια ερώτηση:εσείς ζείτε από τη χαρά της ζωής η από τον φόβο του Θεού?

 2. Κ.Παπαδοπουλε:
  Επαναλαμβάνεσαι που σημαίνει ότι τελειώνει η ανεξάντλητη πια θεματολογία σου.
  Ε όχι και να γίνετε όλοι σας ήρωες στερούμενοι 2 μήνες τα εκκλησιαστικά σας καθήκοντα!εδώ καίγεται ο κόσμος και συ μιλάς για κουκουλοφόρους που ζαλίζουν την καημένη την αστυνομία!
  Οι κουκουλοφόροι ανήκουν σε ένα παρελθόν που όλοι προσπαθούμε να το ξεχάσουμε και μας τους επαναφέρεις με ατυχη αναφορά!
  Για σένα οποίος φροντίζει την υγεία του,κάνει καριέρα,διασκεδάζει κ έχει νιάτα ειναι φθαρμένος?
  Κινδυνολογεις σε κάθε αναφορά σου στη σύγχρονη ζωή και χάνεις την ουσία της αφού ψάχνεις τη χαρά σε μιαν άλλη ζωή.Θα πρότεινα να ελευθερώσεις τη σκέψη σου και αφού ζεις μέσα στην απόλυτη πειθαρχια σύμφωνα με το θέλημα του Θεού,δε θάχεις τίποτε να φοβάσαι!αλλά ούτε να φοβιζεις κ να σκορπάς θλίψη στον κοσμακη που ζει πάντα με την αγωνία του αύριο!οι φοβερες
  σου δεν πιάνουν τόπο γιατί είναι ξεθωριασμένες.Κανεις δε μισεί το θεό,όμως έχει το δικαίωμα να κρίνει κάθε αυτοαποκαλούμενο σωτηρα του κόσμου!
  Είναι τόσο απλό κ κάποτε πρέπει να το καταλάβεις !
  Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ολόκληρη ζωή μέσα στην αγιότητα τους όμως δεν είναι ούτε τυπολατρες ούτε πιστοί με τη στενή έννοια του όρου.Αυτοι κ.Παπαδοπουλε κατά τη γνώμη σας θα χάσουν τον Παράδεισο?

 3. Καλως την να τηνπερδικα ,που πορπατει λεβεντικα!τι ειχες μπαμπη,τι ειχα παντα!θελω να διαβολεψω μα δεν μαφηνεις!κεραμοι και πληνθοι ατακτως ερριμμενοι!απο τον τιτλο καταλαβαινεις τον γραφοντα!εξ ονυχος τον λεοντα!μπρ!μπρ!μπρ!τρεμετε λαγωοι!δυο τρια πραγματακια γιατι βιαζομαι ,θελω να παω για καφε!και εχει και μια λιακαδα.γκουνες παρλαρ(ο ηλιος λαμπει)!αν δεν ηταν ανοιχτα τα μπακαλικα,τωρα θα ησουν εν τοπω χλοερω ,εν τοπω αναψυξεως,ενθα απεδρα πασα λυπη ,οδυνη και στεναγμος!θα εβλεπες τς αγγουρακια αναποδα!μαλλον πρωι πρωι επαιρνες χαρτι και πηγαινες δεκα φορες στο σουπερ,αφου καθοσουν και εσυ οπως εγω και σαν δημοσιοι υπαλληλοι ,ολοι την ημερα ξυναμε τα γονατα μας.Εγω πηγαινα σε ενα σουπερ που ειχε και ομορφες πωλητριες για να αγιασω λιγακι!πεντε πραγματακια,τα επαιρνα πεντε φορες,ολη μερα!ειχα γεμισει μια σακουλα με χαρτια,για να βγαινω ν ο μ ι μ α!
  Οταν αρρωσταινει η ψυχη φιλε μου,αρρωσταινει και το σωμα!οταν αρρωσταινει το σωμα ,αρρωσταινει και η ψυχη!βασικη θεολογικη προταση!δογμα!οταν σαποσει το μηλο απ εξω ,το σαπισμα παει και μεσα,πολυ σαμεσα!οταν ο Αιγυπτιος ιερεας ειπε αυτα στον Σολωνα,ξερεις τι ειπε Ο Σολων;αστο ειναι και πρωι ακομα!να το διαβασεααις και να μας το πεις την αλλη φορα!απλωςεξυε τα…..
  Ασε τον Διακο,τον Λεωνιδα και τον Μελα!αν ηταν ποντικακια και ακουγαν την λογικη,σημερα στην Ακροπολη,οι τουρκοι θα ψηναν αρνια!
  Χρηματιστηριο;πλυσξ εγκεφαλου γινεται σε δεκτικους πλυσης εγκεφαλου!γινεται σε αυτους που εχουν χωρο αδειο στον εγκεφαλο τους!αλιορσουν;(το καταλαβες;)
  Δειξε μου εναν ελληνα που εχει δεκα παιδια,να σου δειξω εναν Ελληνα που εχει δεκα σκυλια!Εδω ενα παιδι κανουμε οι Ελληνες και ετσι που μας διαφεαντευουν,δεν μπορουμε να τα βγαλουμε περα!Υπαρχει και η αξιοπρεπεια εκτος απο το κοινωνικο παντοπωλειο!
  Οσο για την θνησιμοτητα των γυναικων που ειναι μεγαλυτερη απο τα θυματα του ιου,θελω να σου πω οτι το αρθρο σου,ειναι πιο θνησιγενες και απο τον κοβιντ εις την νι!φιλε πηγαινε και εσυ για κανενα καφεδακι και ασε τα χρηματιστηρια!αληθεια, τι ωρα εφευγες απο το ΕΠΑΛ και πηγαινες στο χρηματιστηριο;οι δικοι μου φευγαν γυρω στις εντεκα το πρωι!και τους εδινα αδεια για υπηρεσιακους λογους!
  Καλο καφε και αυριο πρωτος στην κοινωνια!πιο μπροστα απο σενα θα ειναι η Γιαμαρελου!μαλλον δεν θα ειναι, θα ειναι σε καμια παραλια και θα γυαλιζει την ξαπλωστρα για να μην κολλησει κορονοιο και θα μπει στην θαλασσα με μασκα!μασκα για να μην την κολλησει κορονοιο το απεραντο γαλαζιο!

 4. Δηλαδή έπρεπε οι αρχές να αφήσουν τον κόσμο να πλημμυρίσει τις εκκλησίες το Πάσχα να έχουμε 1000 θανάτους την ημέρα για να ικανοποιηθεί το θρησκευτικό σας συναίσθημα; Αλλά βέβαια δεν θα τους νοσηλεύατε εσείς. Εσείς θα είχατε το θρησκευτικό σας συναίσθημα ικανοποιημένο.

 5. Κυριε Παπαδοπουλε την Κυριακη θα εορτασθει επισημως η αναγνωριση της γενοκτονιας των Ποντιων!Διεμημυσε εις τον αρχηγο του ταγματος των εν τη Κοζανη παραεκκλησιαατικων να κανουν και ενα τρισαγιον εις μνημην ιεραν,του Αγιου Κοζανης,Του ΙΩΑΚΕΙΜ και υστερον να αναγερθει εν τοπω ευαερον και ευηλιον και εις το μεσον της πλατειας ο Ανδριας του Μακαριστου Επισκοπου Σερβιων και Κοζανης,ΙΩΑΚΕΙΜ!
  Κλεινω το γονυ και ασπαζομαι υμας με φιλιους ασπασμους

 6. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.Ο ΙΩΑΚΕΙΜ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ.ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΣ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.αντε λεβεντες του καναπε!να σας δω,ποσα απιδια πιανει το σακουλακι σας.

 7. Κυρ Παπαδοπουλε!τα παντα υποκεινται εις την φθοραν!εκτος του σωματος του Χρστου και της Παναγιας!ο μεν Χριστος ΑΝΕΣΤΗ και η Παναγια ΜΕΤΕΣΤΗ εις ουρανους!Αυτο γραφουν τα δογματα της Εκκλησιας!και καλως τα γραφουν! Τα σωματα και το δικο σου και τα δικα μας θα φθαρουν και θα εισελθουν εις γην εξ ης εξηλθον!η ψυχη του ανθρωπου θα υπαρχει εις το διηνεκες στην μνημη των αγαπημενων τους ανθρωπων!εξ ου και τα μνημοσυνα! Μηπως δεν εισαι και θεολογος;αυτα που υποστηριζεις απηχουν εις ωτα υποκριτων και εξαγοραζοντων τον παραδεισο,ανθρωπων δουλων στην Χριστοτυπολατρειαν και οχι στην Χριστοουσιαν!Ο Χριστος αγαπη εστι!οι ραγιαδιζοντες εις την διαχρονιαν,παρουσιαζουν Χριστον τιμωρον!ο Χριστος κατακεραυνωνε την αμαρτιαν και ουχι τον αμαρτωλον!οι κατα καιρους παρα την Εκκλησιαν δρωντες κατακεραυνωνουν τον ανθωπο!Βλεπουν με τις παρωπιδες του διαστρεβλωμενου κατηχητισμου μονο παθη,λαθη,αμαρτιες!εφαγες κασερι Τεταρτη;μη κοινωνησεις ,θα σε τιμωρησει Ο Χριστος!κοιταξε ποσο ωραια ματια εχει η συμμαααθητρια σου;στο πυρ το εξωτερον!
  Κυρ Παπαδοπουλε ειμαστε στον εικοστο πρωτο!Υπαρχουν ανθρωποι που δεν περασαν απο κατηχητικα,αλλα εμαθαν γραμματα και μεγαλουργησαν και διαπρεπουν στο χωρο τους!Η αξιοπρεπεια βγαινει απο την κοιλια της μανας και οχι απο ανουσια και βαρετα ηθικιστικα κητυγματα!ο ανθρωπος θελει αγαπη!Αγαπη θελω και οχι θυσιες,γνωση Θεου και οχι ολοκαυτωματα!Θεου αγαπης!και οχι τον Θεο που ραβετε και κοβετε στα μετρα τα δικα σας!αλλα τα μετρα τοαυ Θεου και αλλα του ραφτη της γειτονιας!Μερα νυχτα ραβετε,ραβετε και το πρωι ξεραβεται απο μονο του ,αυτο που ραψατε!

 8. Πιο αγνος και καθαρος ειναι ενας αριστερος που θα αναψει ενα κερι,απο κατι δεξιους χριστιανους που οταν πινουν δυο γουλιες νερο σταυρωνουν το στομα τους.αν ακουσουν ομως πως μια κοπελα εκανε διακοπη της κυησης,για καποιους λογους,πεφτουν να την καταςαραξουν.και αλλοι που σε ρωτανε ποιον πνευματικο εχεις για να σε τσεκαρουν.πνευματικος μου ηταν η αγραμματη μανα μου,που οταν εβαφε τα αυγα Μ.Πεμπτη,εψελνε σημερον κρεμαται επι ξυλου και το ελεγε εκατο φορες,αφου δεν ηξερε παρακατω.και ειχε μια γλυκα στο βλεμμα τη!μια καθαροτητα.και οχι ο παπας που περιμενει να χτυπησει το κινητο,για να μετρησει ψηφους για εκλογη του σε επισκοπο!

  1. Εμένα μια γιαγιά της γειτονιάς που μου είπε από την αυλή της μια Κυριακή πρωί ότι δεν πηγαίνει εκκλησία γιατί η εκκλησία είναι μέσα μας. Γίνεται θρησκεία ο Χριστός; Είναι η αγάπη δόγμα;

 9. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος

  - Edit

  Απαντήστε

  Χριστός Ανέστη ! Διάβασα με προσοχή τα σχόλιά σας.Πρέπει όμως να ομολογήσω οτι πολύ λίγο αφορούσαν τα γραφόμενα στο άρθρο. Το σάπιο μήλο ενα τόσο σοβαρό θέμα το έλυσε με δυο κουβέντες απο την αυλή με μια γιαγιά ; Έχουμε μπερδέψει το αριστερός δεξιός με την πίστη στον Θεό και νομίζω οτι το μπέρδεμα προέρχεται επειδή τα αριστερά συστήματα τα εφάρμοσαν με αθεϊα, ενώ δεν έπρεπε. Η ένστασή μας ειναι γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά με την εκκλησία. Μ’ αυτό που έγινε στα σούπερ μάρκετ εξαπλώθηκε ο ιός ;Τα τραγούδια ειναι για όλους, δεν το θεωρώ σωστό να βάζουμε ταμπέλες και σ’ αυτά. Ναί πολλά στραβά ακούσαμε όλοι για τον Θεό. Αυτο όμως πρεπει να μας ξεσηκώσει να μάθουμε τα σωστά και όχι να τον απορρίπτουμε εξ αιτίας κάποιων ανθρώπων. Λίγο πριν πεθάνει ο μεγάλος Στιβεν Χώκιν κάποιος του είπε “κόλαση ειναι να μην θέλεις ουτε να αγαπάς, ούτε να σε αγαπούν” και απάντησε τώρα μπορούμε να μιλήσουμε για τον Θεό. Να είστε όλοι καλά.

  1. κ. Παπαδόπουλε ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
   στο εξής μην επιτρέψετε σχόλια στα αξιόλογα κείμενά σας . Ο σχολιαστής (ένας είναι ή δύο) δεν έχει ιερό και όσιο . Χλευάζει και εσάς και την πίστη σας και μειώνει σοβαρά την αξιοπρέπεια του ιστολογίου.
   Ο άνρωπος χρειάζεται Ψυχοκοινωνική υποστήριξη, αλοιώς θα καταρρεύσει.

   1. Αν χρειαστούμε θα προτιμήσουμε πνευματικό και εξομολόγο!Είναι πασιφανές πως κάνουν καλή δουλειά!

   2. Ξυπνήστε και δείτε την αλήθεια. Οι τύποι και η μαγεία δε σώζουν, δεν βελτιώνουν τον πιστό. Τον κρατάν καθηλωμένο σε μια πάγια κατάσταση. Δε λέω, για τους ανθρώπους που είναι απλοί, ίσως σε κάτι να τους χρησιμεύει, αλλά οι άνθρωποι που αρθρογραφούν και συζητάν στα σχόλια και προβάλλουν επιχειρήματα, χρειάζονται κάτι παραπάνω.

 10. Πληγωμένος εγωισμός και τίποτε παραπάνω!Μάθατε να κάνετε το δικό σας,να χορεύουν όλοι στην ζουρνά σας και τώρα που δεν πέρασε η μπογιά σας γράφετε άρθρα επι άρθρων για τον ”διωγμό” που υπέστη η θρησκεία!Κλαψουρίζετε γιατί αφήσαν ανοιχτά τα σούπερ-μάρκετ και όχι της εκκλησίες!Στα σούπερ-μάρκετ όμως δεν φιλάνε τις κονσέρβες οι γιαγιάδες,όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο Μανδραβέλης!Εσείς μάλλον αδυνατείτε να καταλάβετε τη διαφορά!Δεν πειράζει όμως!Ο κόσμος και ειδικά η νεολαία είχε την ευκαιρία να δει και να κρίνει συμπεριφορές!

 11. Τα τραγούδια είναι για όλους συμφωνώ!
  Όμως γραφτηκσν για ανθρωπους που έδωσαν το αίμα τους για την πατριδα,την λευτεριά,την αγάπη!γραφτηκσν από εμπνευσμένους ποιητές όλης της αριστερής διανόησης.
  Και δεν είναι τυχαίο,αφού από ανέκαθεν πνευματικες-φιλοσοφικες-πολιτικες ανησυχίες αντλούνταν σπό τους ανθρώπους αυτούς!
  Όσο για τα υπόλοιπα που θιγετε το ξέρουμε καλά κ οι δύο πως δε θα συμφωνήσουμε ποτέ!η αξία της πολυγνωμιας!καληνύχτα!

 12. Ανώνυμε των 10.16
  Κοίτα μη καταρρεύσεις εσύ από το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχεις να εκκλησιαστικά,να εξομολογηθεί κ να κοινωνήσεις κ άσε μας εμάς που μετρησες κ πόσοι ήμαστε!αν επιθυμεί ο κ.Παπαδοπουλος να γράφει τα άρθρα του κ να παραμένουν ασχολιαστα τότε να μας το πει ο ίδιος,εσύ τι είσαι ο συνήγορος του?η μήπως προσβσλλαμε τα χρηστά σου ήθη?το ποιος χλευάζει είναι φανερό,όπως επίσης είναι φανερό κ ποιοι είναι υποκριτές!κάντε τις υποχρεώσεις σας εν Χριστώ κ αφήστε μας εμάς.Κανεναν δεν ενοχλούμε,ούτε χλευαζουμε απλά επισημαίνουμε τα περί της πίστης σας όταν αυτή ξεπερνά κάθε λογική!ούτε ο θεός μας φταιει!οι εκπρόσωποι του θέλουν λίγο φρεσκαρισμα!
  Αμήν!

 13. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος

  - Edit

  Απαντήστε

  Χριστός Ανέστη. Δεν χρειάζεται να μαλώνετε μεταξύ σας έστω και ανώνυμα. Θέλω να γράφετε σχόλια για να βλέπω αν κάτι παρέλειψα ή έκανα κάποιο λάθος. Βλέπετε όμως πόσο τελικά επαληθεύονται τα λόγια του Ευαγγελίου ; Όταν η Παναγία πήγε στο ναό για να σαραντίσει της είπε ο υπέργηρος Συμεών “ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον”(Λουκ.2,34) δηλαδή ακριβώς αυτό που κάνουμε τώρα εμείς. Δεν ειναι κακό αυτό. Ξέρετε ο καλύτερος φίλος του Μεγάλου Βασιλείου ήταν ενας γιατρός Εβραίος ο οποίος τελικά βαπτίστηκε χριστιανός μετά τον θάνατο του αγίου.
  Έχετε δίκιο για την αριστερή διανόηση. Είχα ενα συνάδελφο μαθηματικό, μακαρίτης εδώ και χρόνια, που έλεγε συχνά “οι δεξιοί είμαστε αδέξιοι”.
  Κάποτε μετά απο κάποια λόγια του Χριστού μάλωναν μεταξύ τους οι Ιουδαίοι και τους είπε ο Χριστός “μη γογγύζετε μετ’ αλλήλων. Ουδείς δύναται ελθείν πρός με , εάν μη ο πατήρ ο πέμμψας με ελκύσει αυτόν”(Ιωαν.6,44). Το εύχομαι για όλους μας.

 14. Καλημέρα κ.Παπαδοπουλε
  Δεν μαλώνουμε απλά διαφωνούμε κ μάλιστα ριζικά!
  Αυτό είναι επόμενο αφού έχουμε άλλες αφετηρίες σκεψης-πραξης!όμως όταν γίνεται υπέρβαση των αρμοδιοτητων της εκκλησίας έναντι του απλού πολίτη και υπόδειξη του τρόπου σκέψης κ ζωής αυτό ξεπερνά τις αντοχές μας!αν έχουμε χαθεί ,αυτό εμείς το κρίνουμε και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε κ τον τρόπο σκέψης κ τον τρόπο ζωής!αυτό σημαίνει ωριμοτητα-επαγρυπνιση-περιφρουρηση της σκέψης μας!σε καμία περίπτωση δεν είναι σημείο φθορας-εξαθλιωσης-αποτελματωσης όπως προσπαθεί να μας επισυνάψει η δική σας πλευρά!σε κάθε περίπτωση ήμαστε άνθρωποι με αξίες κ μόρφωση,άνθρωποι έντιμοι,με ικανότητες κ γνώστες του τρόπου καθημερινής διαβίωσης.δεν επιτρεπουμε υποδείξεις ούτε από την εκκλησία ούτε από τα στεγανά οποιασδήποτε κατάστασης!απευθύνομαι στον κύριο που ανέλαβε την υπεράσπιση σας ,πιστέψτε με δεν τίθεται θέμα δικης ούτε καταδίκης κανενός!αυτό λέγεται ελευθερία σκέψης!

  1. Κ. Χαράλαμπε γεια. Ωραίο το σχόλιό σου. Να έρχεσαι πιο συχνά από εδώ. Καλή είναι η ανάγνωση και η γνώση, αλλά καμία φορά η σωτηρία μας είναι τόσο απλή υπόθεση όσο μια προσευχούλα που θα ψιθυρίσουμε. Πιστεύω εκείνη η γιαγιά θα έβαζε κάτω πολλές Οικουμενικές Συνόδους. Διάψευσέ με 🙂

    1. Ανώνυμε των23:10
     Το ήμαστε δυο ήμαστε τρεις το εγραψα ως απάντηση σ’τον ανώνυμο των 10:16/17-5-20.
     Είμαι ο ένας από τους 4 ανώνυμους στους οποίους απευθυνθηκε!παρεξηγησες!

 15. Οντως ο Χριστος ηταν και θα ειναι σημειον αμφιλεγομενο!Για μας τους απλους ανθρωπους και την ζωσα Εκκλησια ειναι Πνευμα Ελευθεριας!για τους παραεκκλησιαστικους,τους φιλους σου,ι τιμωρος!Ο Χριστος ειναι ΑΓΑΠΗ,για τους Οργανωσιακους ειναι εναςΧριστος που ελεγχει και μονο κατηγορει τους αμαρτωλους!Αυτοι μλανε εξ ονοματος του Χριστου,λες και ειναι δικος τους!Υποκρισια και Αγιος ο Θεος!Ου πας ο λεγων μοι Κυριε ,Κυριε,εισελευσεται εις την βασιλειαν των Ουρανων,αλλα ο ποιων το θελημα μου του εν του πατρος!Αυτα οχι για σενα που σε συμπαθουμε,αλλα για καποιους που υμνουν και Χριστο και ακροδεξισμο!Εννοω υμνητες της επταετιας που βαζουν και λιγη Χριστοσκονη στα γλυσχρα κηρυγματουλια τους!Οστις θελει οπισω μου ελθειν!
  Επειδη εισαι καλοπροαιρετος και οχι αγανακτισμενος,προτεινω να διαβασετε τον βιο του ΙερωνυμουΑ και ΙερονυμουΒ!ο ενας οργανωσιακος και πνευματικος των Βασιλεων και των Συνταγματαρχων και ο αλλος Πνευματικος της συνεσης και του μετρου!Χριστο και ο ενας Χριστο και ο αλλος!

 16. Κυριε Παπαδοπουλε πως επιτρεπεις εναν ανεκδιηγητο να μας ελεγχει εμας τους σχολιαστες;ειδατε πουθενα οτι ειμαστε κατα της Αγνης Εκκλησιας και του ζωντος Χριστου;προσωπικα ειμαι κατα των παραεκκλησιαστικων οργανωσεων οι οποιες κατηγορηθηκαν και απο Αρχιεπισκοπο Σεραφειμ και απο Μακαριστο Διονυσιο Κοζανης!και εκκλησια πηγαινουμε και αντιδωρο απ του Παπα το χερι παιρνουμε!Ανηκουμε στον Χριστο και οχι στην ΖΩΗ,ΣΩΤΗΡΑ,ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ,ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΣ,ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ!Ο Σεραφειμ,με την ενθρονιστηρια ομιλια του,εκοψε τον βηχα σε σκληροπυρινικους αρχιερεις,που αντλουσαν δυναμη επι 7 χρονια,απο τον παραιτηθεντα πρων αρχιεπισκοπο Αθηνων Ιερωνυμο!Ο Μητροπολιτης Μεσσηνιας Χρυσοστομος Θεμελης,κατα την εκλογη του Αρχιεπισκοπου Σεραφειμ,μαζι με τον Μητροπολιτη Κοζανης Διονυσιο εστειλαν στον Β.Λαμπροπουλο(συγγραφεα) συγχαρητηρια επιστολη για τις αποκαλυψεις στο βιβλιο του με τιτλο’Σεραφειμ,ο ανθρωπος που νικησε τα γεγονοτα Πριν τον πολεμο και μετα τον Β παγκοσμιο πολεμο και τον εμφυλιο,η ΖΩΗ συνεργαστηκε με το καθεστως Μεταξα και την Φρειδερικη!η ηγετικη της ομαδα διαπνεονταν απο αντικομμουνιστικο μενος και συνεβαλε στην χαραξη διαχωριστικων γραμμων διακρινοντας τους Ελληνες σε ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΥΑΣΜΑΤΑ!Απο τα σπλαχνα της αναδειχθηκαν πολιτικοι,μητροπολιτες,αρχιεπισκοποι,αλλα και πρωτεργατες της Χουντας!ΑΛΛΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΕΚΚΛΗΣΙΑ!Η ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!Εδω δεν χωραει ισιος δρομος!ο ισιος δρομος ειναι για τις καμηλες!Επομενως μαθατε σημερα Κυριε παπαδοπουλε,οτι ο χωρισμος των Ελληνων σε Εθνικοφρονες και μυασματα ειναι δημιουργημα παραεκκλησιαστικων!την επομενη φορα θα σας μεταφερω εδω στα σχολια μου,ολοκληρη την ενθρονιστηρια Ομιλια του Μακαριστου ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ!οταν εχεις τρελα με το διαβασμα,μαθαινεις!ξεσκουριαζεις!ξεσκεπαζεις!δεν μπαινεις σε καλουπια! και μαλιστα φτιαγμενα απο ΓΥΨΟ!χαιρετισματα στον φιλο σου!

  1. Κ.Παπαδοπουλε
   Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας εξηγήσετε εφόσον φυσικά θέλετε κ μπορείτε,γιατί αποχωρησατε από την θρησκευτική ομαδα που λέτε ότι ανηκατε!
   Ήμαστε μια καλή παρέα τώρα κ θα μπορούσατε να μας ανοίξετε την καρδιά σας!

 17. και κατι ακομα επειδη ειστε καλοπραιρετος!μεγαλωσα σε εκκλησιαστικο οικοτροφειο!γνωρισα και καλους κληρικους,γνωρισα και οχι καλους!ακουστε το παρακατω και να το εκλαβετε ως καταθεση ψυχης και οχι ως ομολογια πιστεως!6 η ωρα το πρωι γινοταν το εγερτηριο η μαλλον εξι και τεταρτο!Εμπαινε μεσα ενας σκληρος Ιερεας με μια γκλιτσα στην πλατη και φωναζε”σηκωθειτε γαιδουρια να κανετε πρισευχη!’που να κοιμηθουμε ολη νυχτα!κοιταζαμε αποδω ,κοιταζαμε αποκει δεν βλεπαμε κανενα γαιδουρι!μονο συμμαθητες βλεπαμε στην ηλικια απο 13 μεχρι 17 χρονων!Απο τοτε εχει να με ξυπνησε ωρολοι,επειδη σαν μικρο παιδι ημουν και φοβιτσιαρης και εγωιστης και δεν σηκωνα ξυλο,ουτε απο αυτον τον ανθρωπο ,ουτε απο καθηγητε,διαβαζα οπως τα περισσοτερα παιδια να βγουμε απο την φτωχεια των γονιων μας!και οσο πιο πολυ φτωχοι γινοταν οι γονεις μας,τοσο πιο πολλα γραμματα μαθαιναμε για να δικαιωσουμε την αξιοπρεπεια τους και την τιμημενη φτωχεια τους!Εν κατακλειδι,στην πολη που μεγαλωσα υπηρχαν μονο δυο εξαταξια Γυμνασια-Λυκεια!Την πρωινη προσευχη καθε μερα-καθε μερα την ελεγε ενα απο τα γαιδουρια του οικοτροφειου!απο μονος του εβγαινε ,χωρις να του πει καποιος καθηγητης να κανει προσευχη!ετσι ηθελε!και απο την πολλη πρωινη προσευχη,αρχισε να ψαχνει και να κραταει και να απορριπτει!συγχωρεστε με Κυριε παπαδοπολε που σας σχολιαζει ενα γαιδουρι, εκεινου του οικοτροφειου!Ολα τα γαιδουρια ομως του οικοτροφειου κατι γιναμε στην ζωη μας!οχι γιατι ειχαμε τον τσιμπανο με την γκλιτσα,αλλα γιατι το Σαββατοκυριακο μας περιμεναν στο χωριο,οι γλυκες μας μαναδες!

 18. Κυρ Παπαδοπολε την αλλη φορα να ασχοληθεις με τον αφορισμο του κουλη και της κεραμεως,απο τον ταγματασφαλιτη αμβροσιο!ε!ρε! γελιο που θα πεσει!5 χρονια περιμενε να αφορισει τον Αλεξη και αφορισε τον κυριαΚΟΥΛΗ!του την βγηκε απο αριστερα ο κουλης!μπορει να μη εχω καμια σχεση με την νεα δημοκρατια!θου Κυριε!αλλα δεν μπορει ενας μεσαιωνιστης,ενας χωροφυλακας της κατοχης να αφοριζει ανθρωπους,εν μεσω πανδημιας!και δη πρωθυπουργους και υπουργους!Βιος και Πολιτεια!αλλη φορα θα πουμε για αυτον τον μαργαριιτη!
  Ευτυχως στο τιμονι της Εκκλησιας υπαρχει ικανος οιακοστροφος,ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ,και το κακο περιοριστηκε!να τα καταλοιπα των Παρεκκλησιαστικων!Αισχος!Και αυτος ο ανθρωπος μιλουσε χρονια για Χριστο!τι τους ετοιμαζει ο Χριστος!μονο εκεινος ξερει!Αλοιμονον το εμπεσειν εις χειρας Θεου ζωντος!ΗΣΑΣΤΑΝ ΔΥΟ ,ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΤΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ Ο ΚΑΝΕΙΣ!

 19. Σκοταδιστες!εδω και στο Ιραν!γιαυτο μειναμε πισω!ακομα και ο Ερντογαν φυλακιζει τους γκιουλενιστες!Αφορισμοι και αφορισμοι!παλι το νεφος του μεσαιωνα πανω στα κεφαλια μας!τι σχεση εχει αυτος ο αλογοσυρτης δεσποτης με τον γλυκυτατο Ιησου!Θεε μου σε τι χερια επεσε η Εκκλησια!Καλα ελεγε ο Πατροκοσμας ο Αιτωλος,ο Αγιος των σκλαβων!Εσεις οι πιστοι θα ειστε εξω απο την κολαση,γιατι θα πατατε σε κεφαλια αναξιων κληρικων!Που ειναι εκεινη η σουβλα που σουβλισαν τον αγωνιστη Διακο Αθανασιο!για να σουβλισουν και να καψουν σκοταδιστικες ιδεες και οχι αυτον,αυτος δεν καιγεται,ειναι παχυδερμο!

  1. Κ.Παπαδοπουλε
   Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την άποψη σας πως δε χρειάζεται κανείς να ασχολείται με το σκοτάδι παρά μόνο με το φως.Αν ασχοληθείς μόνο με τον Λεωνίδα θα να ξανα φυτρώσουν Εφιαλτες!
   Το πιο σωστό νομίζω πως θα ήταν να μελετάμε πως μέσα από το κακό θα φτάσουμε στο καλό!θα ήταν πιο φρόνιμο τι λέτε?

 20. Και αυτος ο ταγματασφαλιτης δεσποτης,ηταν και πνευματικος και εξομολογος και χωροφυλακας!Ποσα παιδια επεσαν στα νυχια του!Ποσο ψυχες γεμισε με κομπλεξ!
  Τελικα στον παραδεισο δεν ηταν μονο ο Αδαμ και ηΕυα,ηταν και ενα σκουλικι που πεταχτηκε μεσα απο μηλο!και το σκουλικι μεταλλαχτηκε και εγινε δεσποτουλης που αφοριζει τον 21 αιωνα!
  Ειχε πει ο Τζων Χορτον ο Προξενος της Αμερικης στηνΣμυρνη,οταν ειδε τις σφαγες των Ποντιων:ντρεπομαι που ανηκω στο ανθρωπινο ειδος.ντρεπομαι και εγω πολυ,γιατι πεσαμε σε τετοιους ΑΓΙΟΥΣ.
  θου Κυριε φυλακην τω στοματι μου και θυραν περιοχης περι τα χειλη μου!

 21. Η Αντιγονη και ο αφορισμος της Κεραμεως!
  Μια ιδεα για αρθρο!
  Η Θεια Κοινωνια απο τα χερια του αμβροσιου!
  Και αλλη ιδεα!
  Τα αγια τοις κυσι!
  Αλλη ιδεα!
  Χριστε μου,ποιοι φορεσαν το Αγιο Σου Ωμοφοριον και ποιοι το Αγιον Επιγονατιο Σου.(ιερα Αμφια που φορανε μονο οι Μητροπολιτες)

 22. Κυριε Παπαδοπουλε στην Ορθοδοξια μας υπαρχουν Αγιοι,οι οποιοι ονομαζονται κατα Χρατον σαλοι!Λεγονται ετσι γιατι αγαπουσαν πολυ τον Χριστο και καναν παρατολμα πραγματα για να εκδηλωσουν την αγαπη τους αυτη!Ενας εξ αυτων ονομαζεται Ανδρεας ο κατα Χριστον σαλος!Μια ημερα την ωρα που κοινωνουσε ο Τσαρος,πεταχτηκε απο την θεση του και ειπε με στεντορια φωνη”δεν φτανει τοσο αιμα των ανθρωπων που πινεις,θελςι; να πιεις και το αιμα του Χριατου;Τον αρπαξαν και που σε πονει και που σε αφαζει!Αυτοι ηταν μαρτυρες και οχι οι υποκριτες!
  Θα μπορουσα να πω καπως με αλλαγμενα λογια τον αμβροσιο”δεν φτανει τοσο αιμα(θεια Κοινωνια)που ηπιες του Χριατου,θελεις να πιεις και αιμα ανθρωπων;Εννοω,θελεις να αφορισεις και ανθρωπους;
  Εμεις οι ολιγοπιστοι θεολογοι,Κυριε Παπαδοπουλε,μεγαλωσαμε με τετοιους βιους Αγιων,γιαυτο δεν βολευομαστε με ραγιαδιστες!Αναζητηστετο το βιβλιο με τιτλο”οι κατα Χριστν σαλοι”Αυτοι ομως ηταν φιλοι του Ναζωραιου,του μη εχοντος που την κεφαλην κλιναι!

  1. Μ η σκοτίζεσαι αγαπητέ!Ετσι είναι οι θρησκείες!Λίγο φλου για να χωράει ο καθένας!Απο Αμβρόσιους και Χριστόδουλους μέχρι Αντώνιους!Απο Τομάς ντε Τορκεμάδα μέχρι την Μητέρα Τερέζα!Ο καθένας κι ό,τι του κατέβει.Ασε ελεύθερη την φαντασία σου και γράψε το δικό σου παραμύθι!Ζήσε τον μύθο σου!Το καλό το μαγαζί έχει πραμάτεια για όλους!Απο συνεργάτες των ναζί και της χούντας μέχρι αντάρτες στο βουνό!Τι είναι ο σταυρός;Ενα κόσμημα!Τι και αν είναι χοντρός ο σβέρκος;Η αλυσίδα να είναι καλά!Την μακραίνεις και χωράει!Τι και αν είναι σάπια η ψυχή;Ο σταυρός είναι απο χρυσάφι και αστράφτει!Το μαγαζάκι να είναι καλά!

 23. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος

  - Edit

  Απαντήστε

  Χριστός Ανέστη. Διάβασα τα σχόλια και σκεφτόμουν να σας απαντήσω, κάντε οτι σας φωτίσει ο Θεός. Ήμουν για μια δεκαετία σε θρησκευτική οργάνωση και αυτό μου στέρησε αρκετή εμπειρία ζωής. Μου θυμίσατε το λόγια του Γκάντι “αγαπώ τον Χριστό αλλά όχι τους χριστιανούς επειδή δεν ειναι σαν τον Χριστό”. Δεν βλέπω όμως ωφέλεια για τον καθένα μας με το να ασχολούμαστε μ’ αυτούς που ειναι σκοτάδι. Λέμε στη φυσική το σκοτάδι δεν υπάρχει, αυτό που υπάρχει ειναι το φως. Νομίζω καλύτερα μ’ αυτούς που ειναι φως να ασχολούμαστε. Ποιος ασχολείται με τον Εφιάλτη, για μας υπάρχει μόνο ο Λεωνίδας.
  Σάπιο Μήλο εμεις απλώς λέμε στον Θεό οτι θέλουμε να είμαστε μαζί Του. Το αν μας σώσει ή όχι ειναι δική Του υπόθεση. Μια φορά ενας πατέρας έλεγε στον άγιο Παϊσιο “το παιδί μου αυτοκτόνησε απο ψυχολογικά και μου το έθαψαν έξω απο το κοιμητήριο”. Και του λέει ο άγιος “καλά έκανε η εκκλησία και το έθαψε έξω απο το κοιμητήριο και καλά θα κάνει κι ο Θεός που θα το βάλει στον παράδεισο”.

 24. Κυριε παπαδοπουλε,τι μου θυμησε ο αφορισμος του αλογοσυρτη αμβροσιου!τον αφορισμου του μεγαλυτερου λογοτεχνη του κοσμου,του Καζαντζακη!Βεβαια η επισημη Εκκλησια και ο Αρχιεπισκοπος Κωνπολεως και Νεας Ρωμης οικουμενικος Πατριαρχης Αθηναγορας,ουδεποτε συνενεσαν στον αφορισμο!ποιοι ομως ηταν οι πρωταγωνιστες;οι παραεκκλησιαστικοι και αναμεσα τους και ο αμβροσιος.Αυτος τοτε ηταν 15 και 16 χρονων παιδι,αλλα ηταν ενταγμενος εξ απαλων ονυχων στην παρα Εκκλησια!Μαλλον αυτος εδωσε το δηλητηριωδες μολυβι να υπογραφει ο αφορισμος!οπως εκανε ο Αποστολος Παυλος,τοτε Σαυλος,ο οποιος κρατουσε τα ενδυματα των κακουργων,που λιθοβολησαν τον πρωτο μαρτυρα του Χριστου,τον Στεφανο!Ο Καζαντζακης σε ολο του το τεραστιο εργο φαινεται οτι πιστευε πολυ!ο Καζαντζακης ηταν με τον ανυποδητο και Εσταυρωμενο Χριστο!Ηταν με τον Παπα Φωτη,τον ξερακιανο,φτωχο,πεινασμενο Ιερεα!Δεν ηταν με τον Παπα Γρηγορη,που ειχε παχυ σβερκο,τα ειχε καλα με τον Αγα,τις εξουσιες,που ηθελε καλο φαι,παλιο κρασι και εριχνε και ματιες στις στρουμπουλες κοπελες που πηγαιναν τα προσφορα!Η παρα εκκλησια στηριχτηκε στην Ασκητικη και στον Χριστο ξανασταυρωνεται για να δικασει τον Γιγαντα!ο Ο λογοτεχνης στα εργα του δεν εκφαζει μονο προσωπικες μαρτυριες και εμπειριες,αλλα εκφραζει τον κοσμο ολοκληρο,λογοτεχνικη αδεια,γινεται ζητιανος,γινεται βασιλιας,γινεται φτωχος και πλουσιος!ο Καζαντζακης προταθηκε για το βραβειο ΝΟΜΠΕΛ,το 1947,1950,1951,1952,1953,1954,1955,1956 και 1957!ποτε στον κοσμο αυτο δεν προταθηκε λογοτεχνης 9 φορες για βραβειο ΝΟΜΠΕΛ..Οταν τον καλεσε η επιτροπη των index librorum prohibitorum,δηλαδη η επιτροπη των απαγορευμενων βιβλιων,ο Καζαντζακης ειπε,αυτο που ειπε ο χριστιανος Απολογητης Τερτυλλιανος,ειπε..αd tuum Domine ,tribunal appello,που σημαινει στα ελληνικα…στο Δικαστηριο σου Κυριε κανω εφεση!τι ειπε ο γιγαντας Καζατζακης απλα¨’μονο σε σενα Χριστε μου απολογουμαι’το βιβλιο του ο φτωχουλης του Θεου,ειναι μια προεκταση ας μου επιτραπει του Ευαγγελιου!
  οταν εμαθε οτι οι οργανωσιακοι θα τον αφορισουν ειπε το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ‘Μου δωσατε μια καταρα Αγιοι πατερες,σας δινω μια ΕΥΧΗ.Σας ευχομαι η συνειδηση σας ναναι τοσο καθαρη οσο η δικη μου κααι ναστε τοσο ηθικοι και θρησκοι,οσο ειμαι εγω!Ποσο θα ηθελα να με αξιωνε ο Θεος να μην ημουν ενας αγραμματος θεολογος και να ημουν ενας υπερασπιστης του αφορισμενου καζαντζακη και να τον υπερασπιζω με το εργο του μονο και 9 φορες να παρει βραβειο Νομπελ.Ποιος ειχε πιστη και ποιος κουβαλουσε στην πλατη του ΩΜΟΦΟΡΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥ?Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ Η ο αμβροσιος.Απο την μια ο γιγαντας ο Αητος της Κρητης και του κοσμου και απο την αλλη μια μαισια αλεπου.Μαισια,η αλεπου τον μαιο χανει το τριχωμα της και ειναι πολυ σιχαμερη!
  ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟΦΤΥΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚ…….ΡΟ!

 25. Τι εγινε βρε παιδια;μηπως εγινε κατολισθηση και επεσε κανενας βραχος;
  Γραψτε κατι να αναψουν τα αιματα!εχω κεφια σημερα!θα μας αυξησουν το ΕΚΑΣ!
  Να αγορασω κανενα βιβλιο για να μη μαθω τιποτα!
  Και κατι για να γελασετε!ο καπεταν Μιχαλης του Καζαντζακη του φιλαρακου μου,οταν εβλεπε πρωι τον Παπα του χωριου,εκανε τον σταυρο του και ελεγε:καλημερα Πατερ,την καταρα σου να εχω!
  Ποσο επικαιρος και σημερα ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ,σαν να λεει ο Πρωθυπουργος και η Υπουργος,καλημερα αμβροσιε!την καταρα σου να εχουμε!
  Τελικα την καταρα την πηρε και ο Καζαντζακης και ο Πρωθυπουργος και η Υπουργος!απο ποιον ομως;απο τον χωροφυλακα της Μακροννησου και τον υμνητη της τριανδριας!Απο αυτον που χωρισε τους Ελληνες σε εθνικοφρονες και μυασματα!
  Ο αφορισμος ειναι ενα εσχατο οπλο της Εκκλησιας για υβριστες του Θειου!και οχι για πολιτικες αποφασειςη λογοτεχνικες ανησυχιες!
  Γινεται απο εν ενεργεια Επισκοπους και οχι απο συνταξιουχους!
  Ο συνταξιουχος Επισκοπος εναποθετει την ποιμαντορικην ραβδον και επανερχεται εις την ταξην των μοναχων!το ενδυμα του ειναι ενα απλο ρασο!
  Δεν αγορευει και δεν δικαζει ο συνταξιουχος εισαγγελεας,αλλα ο εν ενεργεια!
  Καλο απογευμα,κανουν και εναν ωραιο καφε ,εδω που ειμαστε αραχτοι!ολοι συνταξιουχοι! κουραστηκαμε και σημερα!

 26. Μιας και σημερα γιορταζεται η Αγια ημερα της γενοκτονιας τωνΠοντιων και ο ΙΩΑΚΕΙΜ ηταν Ποντιος,να επισπευσετε τις ενεργειες επανατοποθετησης του Ανδριαντα!θα ειναι ΜΙΜΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΣ ΩΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑΣ!ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΧΟΥΣΗΣ!
  ΠΟσο θαυμαζω τους Ποντιους! Η ψυχη μου το ξερει!ο Πατερας μου ηταν Βλαχος και πρωτος στον τσαμικο χορο, αλλα οταν εβλεπε τους Ποντιους να χορευουν τον Πυριχιο χορο,αναστεναζε και ελεγε::τετοιο χορο δεν εχουμε εμεις!αυτοι χορευουν με ψυχη και οχι με ποδαρια!
  Τα ρασιας τα μερας και τα κρυα τα νερας και σον ορος, σου Μελα,Παναγιαμ Σουμελα!
  Συγνωμη για τα λαθη μου!συνεχιζω την αγαπη του πατερα μου για τουςΠοντιους,μαθαινοντας Ποντιακα!
  Ολο θεολογικα!θεολογικα!μη μας αφορισει και κανενας αμβροσιος και ξερετε,ειμαι πολυ φοβιτσιαρης!
  Το μονο που φοβαμαι εναι εκει που περπαταω,μηπως δω κανενα λουλουδι και δεν ξερω το ονομα του!

 27. Πολλές φορές προσφυγας

  - Edit

  Απαντήστε

  Κ.Παπαδοπουλε
  Μπορείτε να μας πείτε ποιος ήταν ο λόγος που αποχωρησατε από την εκκλησιαστική οργάνωση στην οποία ανηκατε?χωρίς να θέλω να γίνω αδιάκριτη,εάν θέλετε απαντάτε.
  Πιστεύω πως η ειλικρινής σας απάντηση θα διευκολύνει πολύ και τους σχολιαστές των άρθρων σας!

 28. Κυριε Παπαδοπουλε,καλημερα!επειδη ζησατε 10 χρονια σε οργανωση,να σας πω,οτι οι οργανωσεις ειναι χειροτερες και απο σφηκοφωλιες!Οταν ο Μαρξ ελεγε πως η θρησκεια ειναι το οπιο του λαου,φυσικα δεν εννοουσε τον Εσταυρωμενο!Μιλουσε για την παρα Εκκλησια των εποχων ,που εκμεταλλευονταν τους ανθρωπους!βλεπε Ιερα εξεταση,στην πυρα και ο Γαλιλαιος!Βλεπε Ιγνατιο Λοιολα!πονηρη και φθαρμενη φυση!Βλεπε Τετσελ,ο γερμανος εγκληματιας μοναχος,ο οποιος πουλουσε συγχωροχαρτια!και θησαυριζε με την αγνοια των ανθρωπων!Πρωτα ιδρυθηκε η ΖΩΗ!κρατησου τωρα αρχιζει η βιβλος γενεσεως!οπως λεμε Αβρααμ εγεννησε Ισαακ,Ισαακ εγεννησε Ιακωβ κ.ο.κ,Ζωη γεννησε,συλλογο ορθοδοξου Ιεραποστολης,Χριστιανικη φοιτητικη ενωση,μετα χριστιανικη ενωση επιστημονων,μετα εγινε,η γυναικεια Αδελφοτης Ευσεβεια,μετα η ενωση Ακτινες,μετα χριστιανικες μαθητικες ομαδες,υστερα η ενωση εργαζομενης νεολαιας,μετα εκαιδευτικων λειτουργων και μετα Εκδοσις Δαμασκος!παμε καλα,κυριε Παπαδοπουλε?
  το 1959 διασπαστηκε και η ΖΩΗ και εγινε ο ΣΩΤΗΡΑΣ.η νυχτα της διασπασης ονομαστηκε ,νυχτα Αγιου Βαρθολομαιου,δηλαδη σφαγη!κατοπιν ιδρυθηκε η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,χρηματοδοτης αυτης ο Μακαρεζος!μετα εμφανιστηκε αλλο λουλουδι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣαπο τον χουντικο αρχιεπισκοπο,ΙερωνυμοΑ,χορηγος ο Βασιλιας Παυλος!τελεια!μετα ιδρυθηκε η Αδελφοτητα ΣΤΑΥΡΟΣ,καντιωτης εδω!Ιερωνυμος και τρεις Επισκοποι της Κυπρου,προσπαθουσαν να ανατρεψουν Τον Μακαριο,βλεπε ΙΓ τομο των απομνημονευματων του Μακαριου!μετα αλλα λουλουδια παρουσιαστηκαν!ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ.εδω και ο αφορισμενος αμβροσιος!ταγματαρχης της χωροφυλακης,υμνητης των βασανιστων,εκανε και δεησεις υπερ των βασανιστων.Αποκαλουσε τον Ντερτιλη,αξιο τεκνο,της πατριδος!κια αποκαλουσε τους αριστερους,αναρχοκομμουνιστες!λουλουδια που εχει ο μπαχτσες!το πιο απαισιο ομως το παρακατω!Ο Σεραφειμ εγινε Αρχιεπισκοπος σε μια περιοδο δυσκολη.Στην Εκκλησιαστικη διοικηση επικρατοσαν μελη των παραθρησκευτικων οργανωσεων!οι παραθρησκευτικοι με τον Ιερωνυμο και με το στρατιωτικο καθεστως,ηθελαν η Ελλαδα ναγινει,Ακουσον!ακουσον!,Πατριαρχειο και να κοπει ο ομφαλιος λωρος με το Οικουμενικο ΠατριααρχειοΑυτη την φορα ,η συγκρουση με το Φαναρι απεβλεπε να γινει Ο Αρχιεπεισκοπος Ιερωνυμος Πατριαρχης Πασης Ελλαδος με ταυτοχρονη καταργηση του Εκκλησιαστικου καθεστωτοςτης Κρητης,Δωδεκαννησου και Αγιου Ορους!απο τοτε κυριε Παπαδοπουλε διαταραχθηκαν οι σχεσεις με το Οικουμενικο Πατριαρχειο!και ολα αυτα τα φτιαξαν οι Π Α Ρ Α Ε Κ Κ Λ Η Σ Ι Α Σ Τ Ι Κ Ο Ι πΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ! η αδελφοτητα ΣΤΑΥΡΟΣ δημιουργησε την αδελφοτητα Αγιος Ιωαννης ο Ελεημων!μαρεσει που ολες τις οργανωσεις τις λεγαν αδελφοτητες!ελεος !που λεει και ο Μιχαλης!τοση αγαπη ,που ο ενας εβγαζε τα ματια του αλλου!μετα αλλη διασπαση,η χριστιανικη ενωση νεων!μετα Ο χριστιανικος Συλλογος Μεγας Αθανασιος!ποση πονηρια και ευτελισμος!ονομαζαν τις οργανωσεις με ονοματα Αγιων,ως προπετασμΑ ΚΑΠΝΟΥ!ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ!
  Και εγω περασα Κυριε παπαδοπουλε απο παρομοια μονοπατια!αλλα τα κομπλεξ που απεκτησα ακει μεσα,τα κρατησα για τον εαυτο μου!και ειμαι υπερηφανος γιατι κατορθωσα να βγω απο συμπλιγαδες και δεν ενσταλαξα στις ψυχες των αγαπημενων μου μαθητων,ουτε μια σταγονα απο τα κομπλεξ οικοτροφειων και οραγνωσεων!
  και ξερεις πιο ηταν το φαρμακο για να πνιξω τα πνιγερα και ανουσια που ακουγαμε και βλεπαμε,για να πνιξω τον Φαρισαισμο και την υποκρισια,αρχισα να διαβαζω και βιβλια που δεν υπηρχαν μεσα στο οικοτροφειο!ηταν INDEX LIBRORUM PROHOBITORUM!λιγο Ριτσο!λιγακι Ελυτη,λιγακι Ροιδη,λιγακι ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ!
  Αλλα ενα ειναι το συμπερασμα!και εσεις και εγω ΕΠΙΒΙΩΣΑΜΕ!με τα λαθη μας και τα παθη μας!φανταζεστε να ημουν σημερα με το μερος του αφορισμενου ,που αφορισε πολιτικους που δεν συνδεομαι μαζι τους πολιτικα,αλλα ειναι ελυθεροι να πουν τις θεσεις τους!καποια στιγμη θελω να παρατηρησεις το βλεμμα του αμβροσιου!απο το ψευτικο χαμογελο του ,βγαινει ολη η χωροφυλακη και ο χουντισμος που κρυβει μεσα του!
  τεσεκιουρ εντεριμ!ευχαριστω πολυ!γκουρουσουρουζ.τα ξαναλεμε!τα τουρκικα τα εμαθα οχι απο αγαπη στον αιμοσταγη ερντογαν,αλλα απο αγαπη στους απλους ανθρωπους που βασανιζοντα και αυτοι ,οπως εμεις!
  ιι γκιουναιντιν!ιιγκιουμκερ!iyi gunler!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.