Γιάννης Καραχισαρίδης: «Αποχαιρετισμός στον θεατράνθρωπο» από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Κοζάνης



Απ’ τα κακά μαντάτα που δεν θα ‘θελες ν’ ακούσεις, η είδηση του θανάτου ενός αγαπημένου φίλου, συνεργάτη, δημιουργού με απέραντο πλούτο σε ιδέες, σκέψεις, οράματα γύρω από το θέατρο και τον πολιτισμό.

Ο Γιάννης Καραχισαρίδης με καταγωγή από την Πόλη μας (το γένος Τσιμηνάκη) μετά από μακρά χρονική περίοδο στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, οραματίστηκε, δημιούργησε, συνεργάστηκε, ανοιχτός στις ιδέες που με περισσή ευκολία ενσωμάτωνε και υλοποιούσε, έρχεται να καταγράψει στο βιβλίο του πολιτισμού της Κοζάνης σελίδες γεμάτες από πολλές όμορφες θεατρικές, λογοτεχνικές, ιστορικές στιγμές.

Κρατάμε, στη συνεργασία μας, το θεατρικό αναλόγιο για τον Κωνσταντίνο Καβάφη, αλλά και τη θεατρική παράσταση «Το σπίτι που μιλάει» έναν ύμνο στο Αρχοντικό Τιάλιου και τους ανθρώπους του.

Τον περιμέναμε να συνεχίσει από κει που σταμάτησε, στο Δήμο μας, για το πολιτιστικό καλό της πόλης, όμως αναπάντεχα και ανολοκλήρωτα μας αποχαιρετά, αφού πρόλαβε να σβήσει το τελευταίο τσιγάρο της σύντομης ζωής του.

Γιάννη, το πέρασμά σου απ’ την Κοζάνη δεν επιτρέπει στη συλλογική μας μνήμη να ξεχαστείς. Θα σε θυμόμαστε σαν ακούραστο εργάτη που τον πολιτισμό μας ανά την Ελλάδα πιστά υπηρέτησες και πλούτηνες.

Καλό σου ταξίδι στις θεατρικές σκηνές του αέναου κόσμου που περιμένουν να σκηνοθετήσεις και να φωτίσεις.

Το Δ.Σ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.