Η Εράτυρα τραγουδά Πασχαλινά και Μαγιάτικα τραγούδια σε μια παγκόσμια χορωδία



Κάθε χρόνο, αυτές τις μέρες η Εράτυρα γιορτινή τραγουδάει, Πασχαλιάτικα και Μαγιάτικα τραγούδια στις πλατείες και στις γειτονιές. Έθιμα και παραδόσεις πολλών γενεών, πολλών αιώνων.

Πολλές «αράδες» μας χάλασε φέτος η πανδημία.Δεν το βάλαμε όμως κάτω, θα το κρατήσουμε το έθιμο και φέτος. Και μάλιστα φέτος θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί , όπου γής Ερατυρείς.

Από την Καλιφόρνια (-10 ώρες) μέχρι το Σίδνευ (+7 ώρες) , από όλο τον κόσμο, και την Ελλάδα, θα συντονιστούμε και θα τραγουδήσουμε τα Πασχαλιάτικα και Πρωτομαγιάτικα τραγούδια.

Θα γίνει η Διαδικτυακή e-χορωδία, με την χρήση της τεχνολογίας, στις 16.00 (ώρα Ελλάδας), το απόγευμα της Κυριακής, 26 Απριλίου, και θα μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει και έχει δηλώσει συμμετοχή , αρκεί να έχει internet στο σπίτι του και μια συσκευή με κάμερα ( κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ ή λάπτοπ ή υπολογιστή) .

Όλο το τεχνικό εγχείρημα το έχει αναλάβει ο συμπατριώτης μας καθηγητής του ΑΠΘ Ιωάννης Πήτας, και ο Τσίμπλινας Τάσος και ο Σουμπάκης Χρήστος στην Εράτυρα. Πολλές ευχαριστίες που κάνουν το αδύνατο, δυνατό.

Ποια τραγούδια θα πούμε;

Είναι ήδη καταχωρημένα και ψηφιοποιημένα στην ιστοσελίδα της Εράτυρας (www.eratyra.gr). Nα τα ακούσετε, να τα θυμηθείτε, να διαβάσετε τους στίχους, να τα ξέρετε καλά!

Η Εράτυρα, ένα παγκόσμιο χωριό, ένα δίκτυο των ανθρώπων σ όλο τον κόσμο, που πρέπει να προσεγγιστούν.

Συμπατριώτες μας που αγαπούν, συζητούν,προτείνουν ως ισότιμοι πολίτες για την γενέτειρά τους. Ο πλούτος μας!

Πρόεδρος Κοινότητας Εράτυράς
Βάρκας Γεώργιος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.