Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τους λογαριασμούς ρεύματος του τιμολογίου ΓΠ



Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Αγαπητοί συνταξιούχοι,

Όπως διαπιστώσατε από τις 31 Μαρτίου του 2020 άρχισαν να εκδίδονται οι λογαριασμοί ρεύματος του τιμολογίου ΓΠ.

Οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν με την ένδειξη «ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΗΣΗ» αφορούν την περίοδο κατανάλωσης από την τελευταία εκκαθάριση μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου του 2020 στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων-συνταξιούχων.

Ωστόσο, πάρα πολλοί λογαριασμοί που εκδόθηκαν με την ένδειξη «ΕΤ. ΕΚΑΘΑΡΗΣΗ» παρουσιάζουν σοβαρά λάθη, αφού αναφέρονται σε περίοδο κατανάλωσης που ξεπερνά και τα τέσσερα χρόνια. Πχ από το 2016 έως σήμερα, με αποτέλεσμα τα ποσά που εμφανίζονται για πληρωμή να προκαλούν ίλιγγο.

Επειδή το πρόβλημα εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες της επιχείρησης, για όλους αυτούς τους λογαριασμούς θα υπάρξει επανέκδοση στην οποία θα αποτυπώνεται η σωστή ένδειξη. Συνεπώς, δεν χρειάζεται κανένας από τους συναδέλφους ή τους συνταξιούχους να προβεί στην εξόφληση των συγκεκριμένων λογαριασμών.

Οι υπόλοιποι λογαριασμοί δεν παρουσιάζουν λάθη.

Παρ΄όλα αυτά οι λογαριασμοί αυτοί (ΤΙΜ ΓΠ) εμφανίζονται πολύ «φουσκωμένοι», γιατί αποτυπώνουν την αυθαιρεσία της Κυβέρνησης η οποία ως γνωστόν με το νόμο 4633/19 μονομερώς κατήργησε την έκπτωση του ειδικού τιμολογίου των εργαζομένων και των συνταξιούχων μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνταξιούχοι,

Για αυτήν την αυθαιρεσία της Κυβέρνησης η ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου μαζί με την ΠΟΣ- ΔΕΗ από τις 16 Μαρτίου του 2020 κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο αναλυτικό δικόγραφο της αίτησης ακύρωσης προβάλλονται με πλήρη τεκμηρίωση λόγοι ακύρωσης της απόφασης για την περικοπή της έκπτωσης στο τιμολόγιο ρεύματος.

Έκπτωση που ως γνωστόν προέκυψε βάσει της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να περικοπεί η συγκεκριμένη έκπτωση, δεν είναι τίποτε άλλο από κατάργηση στην ουσία της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων, της Συλλογικής Σύμβασης που την προβλέπει.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντισυνταγματική αφού είναι ευθέως αντίθετη στην κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα αρχή της συλλογικής αυτονομίας ( άρθρο 22 παράγραφος 2 Συντάγματος).

Επιχειρείται δηλαδή με παράνομες μονομερείς ενέργειες από την πλευρά του κράτους και κατ επέκταση, της ΔΕΗ (που προχώρησε στην περικοπή με απόφαση του Δ.Σ της) να ανατραπούν συμφωνημένοι με Σ.Σ.Ε όροι εργασίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνταξιούχοι

Οι παραπάνω δικαστική προσφυγή στο ΣτΕ είναι μία πρώτη ενέργεια, καθώς όπως έχουμε προαναγγείλει θα ακολουθήσουν σειρά περαιτέρω δικαστικών και θεσμικών ενεργειών, για να αντιμετωπιστεί δραστικά και να ανατραπεί η πολλαπλώς παράνομη και αντισυνταγματική αυτή η ρύθμιση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.