Σωματείο Καφετεριών Κοζάνης: «Είμαστε ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεών μας» – Τι ζητάνε από το κράτος και τον Δήμο Κοζάνης

Tο Σωματείο με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΦΕΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ –“ΕΡΜΗΣ” », έπειτα από συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου και αφού έλαβε υπόψη αφενός την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων καταστηματαρχών και αφετέρου τα μέτρα που έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσε η Κυβέρνηση, αποφάσισε τα παρακάτω:

Όλες οι επιχειρήσεις μας, με οποιαδήποτε νομική μορφή λειτουργίας (ατομική, ΟΕ, ΕΕ,ΕΠΕ), αντιμετώπιζαν και πριν την εμφάνιση και εξέλιξη της πανδημίας σοβαρά προβλήματα τα οποία είχαμε εκθέσει σε όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές και στην Δημοτική Αρχή, όπως επίσης είχαμε εκθέσει τις προτάσεις μας για να καταστούν βιώσιμες οι επιχειρήσεις μας, με βασικό αίτημα την μείωση του ΦΠΑ στο 13% για όλα τα προσφερόμενα προϊόντα ανεξαιρέτως. Πλέον, με την εμφάνιση της πανδημίας, η κατάστασή μας επιδεινώνεται δραματικά.

Ήδη υπάρχουν συνάδελφοι (περίπου το 10% των επιχειρήσεων, σύμφωνα με εκτιμήσεις μας) που δεν πρόκειται να ξανανοίξουν τα μαγαζιά τους, έπειτα από την άρση των περιοριστικών μέτρων. Υπάρχουν συνάδελφοι που όταν θα ξανανοίξουν τα μαγαζιά τους δεν θα μπορούν να τα λειτουργήσουν με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων (εκτιμούμε ότι θα μειωθούν οι εργαζόμενοι κατά 30 έως 40%. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας βρισκόμαστε ακριβώς ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεών μας που συνεπάγεται απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο. Από αυτή την άποψη, θεωρούμε ότι τα μέτρα που ήδη πάρθηκαν και αυτά που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση δεν μπορούν να αποτρέψουν το διαφαινόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεών μας. Χρειάζονται πολλά επιπλέον και γενναία μέτρα όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από την Δημοτική Αρχή, την ΔΕΥΑΚ, τις εταιρίες παροχής ρεύματος, τους οργανισμούς διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Τα καταστήματα μας θα είναι κλειστά μέχρι την 11 η Απριλίου ενώ με βάση τις δηλώσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνουν κλειστά ολόκληρο τον Απρίλιο.
Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε την επόμενη μέρα, όποτε και αν είναι αυτή:

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:
– Την ένταξη όλων των συναδέλφων στα μέτρα στήριξης. Οι περισσότερες επιχειρήσεις μας λειτουργούν με την μορφή προσωπικών εταιριών (ΟΕ, ΕΕ) ή με την μορφή ΙΚΕ και ΕΠΕ. Μέχρι στιγμής τα φυσικά πρόσωπα – μέλη των παραπάνω εταιριών εξαιρούνται άδικα και αδικαιολόγητα από μέτρα στήριξης και κυρίως από την επιχορήγηση των 800 €, την στιγμή που αυτοαπασχολούμενους με μέχρι 5 εργαζόμενους εντάσσεται και καλώς εντάσσεται σε αυτά τα μέτρα. Οι επιχειρήσεις μας που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα βιώνουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με τις ατομικές επιχειρήσεις.
– Σε περίπτωση διατήρησης των περιοριστικών μέτρων καθ΄όλη την διάρκεια του Απριλίου να δοθεί νέα ισόποση επιχορήγηση, σύμφωνα με τα παραπάνω.
– Την κατάργηση της διάκρισης για τα καταστήματα του κλάδου μας σε καταστήματα που έχουν παύσει τις εργασίες του και καταστήματα που λειτουργούν και έχουν μείωση τζίρου και κατ’ επέκταση αιτούμαστε την λήψη των ίδιων μέτρων για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαιρέτως. Είναι προφανές ότι τα καταστήματα που και σήμερα λειτουργούν (take away, delivery) δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα μισά από τα λειτουργικά τους έξοδα.
– Την ένταξη σε όλα τα μέτρα και των συναδέλφων που λειτουργούν στον κλάδο έχοντας δευτερογενή ΚΑΔ.
– Επιχορήγηση από το κράτος του 60% του συνολικού μισθώματος, πέρα από την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020.
– Άμεση και καθολική μείωση ΦΠΑ στο 13 % από την ημέρα επαναλειτουργίας της επιχείρησης.
– Κατάργηση προκαταβολής φόρου του προσεχούς έτους.
– Κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής τέλους επιτηδεύματος.
– Θέσπιση αφορολόγητου έως του ποσού των 10.000 €.
– Επιδοτούμενα προγράμματα εργαζομένων σε επιχειρήσεις που θα κρατήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων μετά την επαναλειτουργία της επιχείρησης.
– Άτοκα, βραχυπρόθεσμα δάνεια από το κράτος για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών ρευστότητας όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις μας.
– Νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει απαλλαγή της υποχρέωσης πληρωμής λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για την περίοδο που ισχύουν τα
έκτακτα μέτρα όπως επίσης και να επανεξεταστεί ο αριθμός και το ύψος των οφειλόμενων δόσεων σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.
– Να απαγορευτεί η διακοπή ρεύματος μέχρι την 31/08/2020.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
– Απαλλαγή πληρωμής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού των επιχειρήσεων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
– Απαλλαγή πληρωμής μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί
– Αναστολή πληρωμής των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων, και απαλλαγή για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί,
– Απαλλαγή από το τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης για την τρέχουσα χρονιά και σε περίπτωση που καταβλήθηκε τον συμψηφισμό του με αυτόν της επόμενης.
– Αναστολή καταβολής δόσεων, χρεών, που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση.
– Κατάργηση του ειδικού τέλους 80% επί της αξίας του νερού στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ.
– Έκπτωση ποσοστού 25% στο τελικό ποσό των λογαριασμών ύδρευσης και τηλεθέρμανσης για την κατανάλωση περιόδου Μάρτιος-Ιούνιος 2020.

Η παρούσα απόφαση μας θα κοινοποιηθεί σε όλους τους βουλευτές του Νομού μας καθώς και στον Δήμο Κοζάνης.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας και την Δημοτική Αρχή να βοηθήσουν για να βγούμε από την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχουμε περιέλθει.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 
 
 

38 σχόλια στο άρθρο “Σωματείο Καφετεριών Κοζάνης: «Είμαστε ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεών μας» – Τι ζητάνε από το κράτος και τον Δήμο Κοζάνης

  1. Πολύ την είδατε επιχειρηματίες νεόπλουτοι κάποιοι, φααπππ να συνέλθετε… Γτ όταν κόψανε τα λεφτά στους δεητζίδες λέγατε καλά τους κάνανε μερικοί από εσάς..

   1. Χαχαχαχαχαχαχα καλά η Ελλάδα με τους Έλληνες χαχαχαχα πάρτε χρήμα όλοι λες και δεν θα το πάρουν πίσω αλλά εσείς ξέρετε πως θα το χειριστήτε μετά άλλοι δουλεύουν και δεν παίρνουν 800 δεν ντρέπεστε δεν ξέρετε τι ζητάτε όλοι μετά θα σας φταίνε άλλοι ελλημαραδες
    ❤️❤️❤️ΕΛΛΑΔΑ❤️❤️❤️

 1. Καλά να πάθετε τώρα @@@@@@ να τα κλείσετε γιατί όταν στους υπαλλήλους της ΔΕΗ κόψανε τους μισθούς όλοι λέγατε καλά να πάθουν τώρα ήρθε και η δικιά σας σειρά

  1. να χαρεσαι μ τη καταστροφη

   - Edit

   Απαντήστε

   ο παχυλος μισθος του δεητζξ κυριε ηταν ατομικος. τους εργαζομενους που θα μεινουν ανεργοι δεν τους υπολογιζετε.ο δεητζης ανθρωπος κ αυτος δεν θα χαρω.αλλα η κακια σας….αδικαιολογητη.πολυ ομορφα

   1. Oli klegeste Kai Lete ta dika sas tous ktinotrofous pou exoune mini mesa sta skata Kai tous pernoune ta arnia me 3,80 – 4 euro enoo ta pou lane xriso Kai ti gala me 70 lepta gia Na fate esis eki ekso tous skeftikate katholou … pou akoma kai nA nosisoune then exoune kanenan na pai sto mandri Kai tha psofisoune ola …. Kai emis theloume nA katsoume spiti Kai na paroume 800 euro ala then mporoume…..

 2. Παιδιά από τη φοροδιαφυγή που έχετε κάνει τόσα χρόνια σας έχουν περισσέψει λεφτά να γλιτώσετε από 10 κορονοϊούς.

 3. ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΚΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ Η ΠΟΤΟ? ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Η ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ? ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΙΑ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩς ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ? ΠΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΤΕ ΤΑ ΠΟΥΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΑ ΣΤΑ ΜΠΟΟΥΖΟΥΚΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΩΡΑ? ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΙΑ…

  1. Σε σένα φίλε πού γραφής ΕΛΕΟΣ θέλω να σου πω ότι καλά τους κάνανε και καλά να πάθουν γιατί όταν οι κυβέρνηση είπε ότι η ΔΕΗ θα κλείσει όλοι αυτοί βγάζανε χολή απέναντι στους υπαλλήλους της ΔΕΗ και λέγανε καλά να πάθουν τόσα φάγανε τόσα χρόνια όταν οι υπόλοιποι της ΔΕΗ ζητούσαν συμπαράσταση από τους μαγαζατορες να κλείσουν τα μαγαζιά σαν ένδειξη διαμαρτυρίας κάνεις δεν έκανε τίποτα όταν τους λέγαμε ότι όλο αυτό είναι ντόμινο και θα πάρει και αυτούς η μπάλα όλοι αυτοί γελούσαν λες και πιάσαν τον παπά από ταρχιδια ενε λοιπόν σαν υπάλληλος της ΔΕΗ σου λέω λοιπόν ότι καλά νά ΠΑΘΟΥΝ

    1. Oli klegeste Kai Lete ta dika sas tous ktinotrofous pou exoune mini mesa sta skata Kai tous pernoune ta arnia me 3,80 – 4 euro enoo ta pou lane xriso Kai ti gala me 70 lepta gia Na fate esis eki ekso tous skeftikate katholou … pou akoma kai nA nosisoune then exoune kanenan na pai sto mandri Kai tha psofisoune ola …. Kai emis theloume nA katsoume spiti Kai na paroume 800 euro ala then mporoume…..

  2. δικαιως σας τα λεει…..με το καλο οταν ξανανοιξετε οι ουισκαρες κ οι χειραψιες κ τα πουρα θα αναθερμανουν σχεσεις

  3. Να τα κλείσετε αν ειναι υπάρχουν πολύ ποιο σοβαρά προβλήματα στο @@@@ κράτος κλείνουν παραγωγηκες επιχειρήσεις θα μείνουν όσα πρέπει να μείνουν όσα χρειάζεται να μείνουν ούτος η άλλος δεν θα έχει λεφτά ο (τηλεκατευθυνόμενος κοσμακης) να σας τα ακουμπήσει σε εσάς ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος για τους εργαζόμενους σας χαχαχα όπως το κράτος νοιάζεται για τους πολίτες χαχαχαχα τους φυλάκισε όλους για να τους προστατέψει χαχαχα

 4. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
  – Απαλλαγή πληρωμής μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ

  1. Για σοβαρειτειται λίγο άκου εκεί απαιτήσεις που έχουν μόνο που ζητήσανε κ μισθό από το κράτος όταν ξανά ανοίξουν

 5. Καποιοι πριν τα λέγαν… Τους λέγατε συνομοσιολογος και γελοίους, τελικά κάποια καταστάσεις πρέπει να τις βιώσει; Αλλιώς τις θεωρείς μη υπαρκτές…

 6. Έλληνας!!!!!!!!! Πάρτε μαντήλια εάν κλείσουν όλοι αυτοί τα μαγαζιά τους. Η ανεργία θα χτυπήσει κόκκινο.αντι να είμαστε ενωμένοι τέτοιες ώρες τρωγομαστε μεταξύ μας.το θέμα είναι να αποκτήσουμε και εμείς κατσίκα και όχι να πεθάνει του γείτονα. Απλά ξυπνήστε όλοι.

 7. Όταν οι περισσότερες καφετέριες χρωστούσαν χιλιαδες ευρώ σε λογαριασμούς ΔΕΗ,ΔΕΥΑΚ πριν τη πανδημία,δεν δικαιούνται να ζητάνε καμία εξαίρεση τώρα.
  Γνωρίζω τουλάχιστον 2 από αυτές που άλλαξαν πάροχο ηλεκτροδότησης για να μην πληρώσουν σε ΔΕΗ,το νέο κολπακι στη πιάτσα.Επιχειρηματιες με αέρα κοπανιστο μας τελείωσαν.Όποιος ήταν νοικοκύρης δεν έχει κανένα θέμα κ θα τη βρει την άκρη κ θα τον σεβαστούν κ οι υπηρεσίες(εφορία,δήμος,ΔΕΥΑΚ,ΔΕΗ κτλ).οι υπόλοιποι σπίτια τους,δεν θα πληρώνουμε πάλι οι φορολογούμενοι τις τρύπες των κ καλά επιχειρηματιών που δημιουργούν χρέη κ ζητάνε τώρα σανίδα σωτηρίας.Οι περισσότεροι είχατε τεράστια χρέη ΠΡΙΝ τη πανδημία.

  1. Είσαι απόλυτα σωστός σε αυτά που λες , αυτοί που θα έχουν πρόβλημα τώρα θα είναι αυτοί που χρωστούν.

  1. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, οι δύο χειρότεροι μαλώνουν μεταξύ τους, ο δεητζης που μέχρι και τζάμπα γυαλιά ηλίου έπαιρνε, ψωνιζει από συνεταιρισμούς όλα φθηνότερα, πλήρωνε μειωμένο το ρεύμα , επίδομα γαλοπούλας, επίδομα απομακρυσμένου γραφείου και επίδομα αναπνοής πιο πολύ τους συνδικαλιστές παίρνει η μπάλα. Αυτοί που χτυπούσαν τις κάρτες για τους φίλους τους, υπέγραφαν για τον ξάδερφο.. Ότι να ‘ναι.(Εξαιρούνται αυτοί που δουλεύουν σε εργολάβους ή και αυτοί που όντως δούλεψαν, ξέρουν αυτοί ποιοί είναι.)
   Από την άλλη έχουμε τους καταστηματάρχες που έχουν καφετέριες με ήδη μικρότερη φορολόγηση από τα άλλα μαγαζιά και που τους βγάζουν την δουλειά πιτσιρικάδες με 25 € τη μέρα.. αισχροκέρδεια. Απαράδεκτοι όλοι σας, ντροπή σας.

 8. δικαιως σας τα λεει…..με το καλο οταν ξανανοιξετε οι ουισκαρες κ οι χειραψιες κ τα πουρα θα αναθερμανουν σχεσεις

 9. Μια καφετέρια πχ απασχολεί 5 έως 10 υπαλλήλους αγοράζει καφέ ζάχαρη χυμούς αναψυκτικά φαι (γιατί πεινάνε κιόλας οι πελάτες) ηλεκτρολόγο ψυκτικό μπισκότα καρέκλες τραπεζια μπαρ ποτά και πολλά άλλα (σκεφτείτε τα). Για κάθε μια επιχείρηση καφέ που κλείνει, να απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι ίσοι με αυτούς που απασχολεί μια καφετέρια. Α επίσης αυτοί που απολύονται πάρτε τους εσείς για δουλειά. Μήνας μπαίνει μήνας μια χαρα όλοι. Α επίσης 800 ευρώ θα πάρουν όλοι οι υπάλληλοι, πλην των εταιριών. Επίσης εάν μία επιχείρηση έχει δύο μέλη πόσα 800αρια πρέπει να πάρει? Ή να ακούσουμε τον Άδωνι που λέει δεν έχει μία επιχείρηση τα 800 ευρώ ανάγκη γιατί έχει 5 υπαλλήλους. Θέλετε να ανταλλάξουμε δουλειές να γίνετε και εσείς πλούσιοι? Στους δημόσιους αναφέρομαι

 10. ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΠΟΛΛΑ ΔΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ.
  ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
  ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ,ΦΠΑ,ΕΝΟΙΚΙΑ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,ΜΙΣΘΟΥΣ,ΡΕΥΜΑ ΚΤΛ
  Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.
  ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ Δ/Υ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΩ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ,ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ.

 11. Με την κακία και τη χαιρεκακία δεν προόδευσε ποτέ καμία κοινωνία. Διαφορετικό θα ήταν το να ασκούσατε σοβαρή κριτική στις τιμές των καφετεριών υπό φυσιολογικές συνθήκες και διαφορετικό (και χυδαίο, ένδειξη αμορφωσιάς και κακίας) να λέτε “καλά να πάθετε” εν μέσω κορονοϊού. Αλυσίδα, όμως, αγαπητοί σχολιαστές είναι η αγορά. Ίσως έρθει και η δικιά μας στιγμή.

 12. Μπράβο – η τέχνη του διαίρει και βασίλευε , την οποία εφήρμοσαν σε βάρος μας είχε τα μέγιστα των αποτελεσμάτων. Ποτέ δεν καταλάβαμε ότι μας ενώνουν περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Λυπάμαι, αλλά από αυτά που διαβάζω καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα σε όλους μας. Βάλτε τις ζώνες σας, δεθείτε γερά για να απολαύσετε κακομοίρηδες αυτό που έρχεται και θα το απολαύσετε μέχρι κεραίας. Ραντεβού στην κόλαση.

 13. Ε ΟΧΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ. ΤΟ 1/10 ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ

 14. Αυτοί με τις καφετέριες παραπονιουνται μια ζωή.Όλο κάτι απαιτούν και ζητάνε.
  Ας κλείσετε.Έχουμε στο σπίτι καφέ.

 15. Φτάνει η κλάψα κύριοι, γιατί μια χαρά τα οικονομούσατε πριν έρθει ο κορωνοϊός.
  Καλά να πάθετε, γιατί κάποτε βγάζατε χολή όχι μόνο για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, αλλά και για τους μη καπνιστές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.