Οι Ελληνοτουρκικές εξελίξεις σε σχολιασμό του καθηγητή του ΕΚΠΑ Νικόλαου Παούνη – Πρόταση για τριετή αναστολή του σχεδίου απολιγνιτοποίησης στη Δ.Μ. λόγω κορονοϊού



Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή Ώρα Αιχμής της τηλεόρασης του Flash με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αγραφιώτη έκανε ο Διεθνολόγος Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Παούνης, πάνω στα θέματα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και της κατάστασης που επικρατεί στον Έβρο.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής συζητήθηκαν:

– Η τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Έβρο. Οι στόχοι της Τουρκίας. Γιατί εκτιμάται ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση στον Έβρο. Γιατί μετεξελίχθηκε η απειλή απο ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ σε ΥΒΡΙΔΙΚΗ
– Ευνοεί η πανδημία ένα θερμό επεισόδιο και γιατί;
– Ποιες οι δέουσες ενέργειες της Ελληνικής πλευράς για την ανάσχεση της τουρκικής πολιτικής. Η Χάγη, οι κυρώσεις, η οριοθέτηση ΑΟΖ και το “νέο” Δίκαιο της Θάλασσας.
– Σύντομο σχόλιο για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Στον επίλογο της επικοινωνίας, ο γνωστός Γεωπολιτικός Αναλυτής κ. Παούνης υπέβαλε την πρόταση για τριετή αναστολή του κυβερνητικού σχεδίου απολιγνιτοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να στηριχθεί η τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, λόγω της ανεπανόρθωτης φθοράς που υπέστη η περιοχή εξαιτίας του κορονοϊού.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.