Ο ΣΥΡΙΖΑ για το «καλωσόρισμα» από τη Ν.Δ. στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ: «Η Ν.Δ. στο μέτωπο του πατριωτικού συμφέροντος που χάραξε η συμφωνία των Πρεσπών»



Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, για την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ:

«Κάλιο αργά, παρα ποτε

Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο μέτωπο της λογικής και του πατριωτικού συμφέροντος που χάραξε η συμφωνία των Πρεσπών.

Ειναι θετικό ότι έστω και τώρα παραδέχεται πως κορόιδευε όλη την Ελλάδα όταν υποδαύλιζε το μίσος και τον εθνικό διχασμό για μικροκομματικά συμφέροντα.

Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία των γεωπολιτικών ανακατατάξεων και της όξυνσης της τουρκικής προκλητικότητας είναι πια σαφές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε τα εθνικά μας συμφέροντα στο Βορρά και εγγυήθηκε τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.»

4 σχόλια στο άρθρο “Ο ΣΥΡΙΖΑ για το «καλωσόρισμα» από τη Ν.Δ. στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ: «Η Ν.Δ. στο μέτωπο του πατριωτικού συμφέροντος που χάραξε η συμφωνία των Πρεσπών»

  1. «Ήταν κάτι το αναμενόμενο μετά από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών πριν από περίπου δύο χρόνια. Ήταν η φυσική συνέχεια μιας ολέθριας πολιτικής που δεν γνώριζε τις ιστορικές διαστάσεις του προβλήματος, που έδωσε το όνομα σε μια περιοχή στα βόρεια της Ελλάδος, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη Μακεδονία ούτε ιστορικά, ούτε γεωγραφικά, ούτε γλωσσολογικά», επισημαίνει στο Sputnik, o Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας- Αυστραλίας Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.
    Ο ίδιος μάλιστα, όπως αναφέρει έχει μελετήσει πολυ βαθιά τα ζητήματα αυτά ως ιστορικός – σλαβολόγος.

    Όπως πιστεύει, το ζήτημα της επίλυσης του ονοματολογικού είχε ως μόνο σκοπό την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
    Την ίδια στιγμή εκτιμά ότι η ένταξη έγινε για να αποτελέσει αυτό το κράτος «το μαλακό μαξιλαράκι του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων».
    Παράλληλα εκφράζει την προσωπική του απογοήτευση για την απόφαση.

    1. Αφού απογοητεύτηκε ο κος Μιχάλης Χρυσανθόπουλος,τα πράγματα είναι πιό σοβαρά απο ότι φαίνονται!

  2. 1. Στις 6/12/2018, στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων ο κ. Ζάεφ, είπε: «είμαστε ‘‘Μακεδόνες” και μιλάμε ‘‘μακεδονικά” και κανείς δεν θα μας αμφισβητήσει ξανά. Βόρειοι Μακεδόνες δεν θα είστε ούτε εσείς ούτε τα παιδιά σας
    2.Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι κακή συμφωνία, είναι προδοτική συμφωνία. Και ουδέποτε η ιστορία σεβάστηκε την προδοσία.Γιώργος ΚασιμάτηςΟμ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμβουλος του Α. Παπανδρέου. 4 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.