Κορωνοϊός: 22 νεκροί, 78 νέα κρούσματα, 821 συνολικά – 53 σε κρίσιμη κατάσταση



Εβδομήντα οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 821.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ, ενώ στους 22 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.

«Ως σήμερα περισσότερα από 440.000 κρούσματα της λοίμωξης από τον κορωνοϊό έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο» σημείωσε στην ενημέρωση προς του πολίτες ο Σωτήρης Τσιόδρας που ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Με αυτά, οι ασθενείς με Covid-19 ανέρχονται σε 821 συνολικά.

134 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων το 60% είναι άνδρες. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως 53 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η μέση ηλικία διασωληνωμένων είναι τα 67, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα.

22 νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως για την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε έναν ακόμη καταγεγραμμένο θάνατο, αλλά και έναν νεκρό στην Κρήτη που εντοπίστηκε πριν από λίγο. Συνολικά στην Ελλάδα έχουμε 22 θανάτους από τον κορωνοϊό. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη, ενώ εξ αυτών 18 ήταν άνδρες και 4 γυναίκες. 21 από τους 22 παρουσίαζαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως 36 συμπολίτες μας με κορωνοϊό έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, 10.000 εργαστηριακά τεστ.

Ιδιαίτερη προσοχή στα γηροκομεία δίνει η κυβέρνηση

«Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας, χώροι προστασίας παθόντων είναι οι κύριοι χώροι στους οποίους θέλουμε να μπει ούτε ένα ύποπτο κρούσμα» είπε κλείνοντας ο λοιμωξιολόγος.

Σε όλο τον κόσμο ένα από τα μέρη που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, είναι τα γηροκομεία. «Δεν θέλω να κάνω αναφορά στην τραγική εικόνα των οίκων στην Ισπανία και τι αντιμετώπισαν οι υπέργηροι εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Σε πλήρη καραντίνα ο Εχίνος Ξάνθης

Σε έκτακτη κατάσταση κηρύχθηκε από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ηδη το μεσημέρι κατέληξε ένας ηλικιωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης από τον covid-19, το 21ο θύμα στη χώρα μας.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από τις 18:00 το απόγευμα σήμερα, έως τις 7 Απριλίου, επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός των κατοίκων χωρίς καμία εξαίρεση μετακίνησης. Η καραντίνα ισχύει για δύο εβδομάδες οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Την τροδοφοσία και τις λοιπές ανάγκες θα καλύπτουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτι κάλεσε τους κατοίκους της Ξάνθης να παραμείνουν σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου είναι υψηλότατος.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Χαρδαλιάς: Γράφουμε την δική μας ιστορία, ως κοινωνία

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι ισχύει για όσους φροντίζουν ζώα εκτός του δήμου τους

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Ευρωομόλογα ζητούν Μητσοτάκης και ηγέτες 8 ακόμη κρατών της ΕΕ

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες 9 κρατών της ΕΕ, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσαν σήμερα την Ένωση να δημιουργήσει κορονο-ομόλογα, προκειμένου να διαθέσει σημαντικά κονδύλια μπροστά στην υγειονομική κρίση, σε μια επιστολή που απέστειλαν σήμερα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στη χώρα μας, τους 21 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία, καθώς χθες κατέληξαν τρεις νοσηλευόμενοι, ενώ σήμερα κατέληξε άλλο ένα θύμα στην Ξάνθη. Το πρώτο θύμα κατεγράφη στις 12 Μαρτίου, όταν έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο 66χρονος που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους.

Την ίδια στιγμή, Ιταλία και Ισπανία βρίσκονται στο έλεος του κορωνοϊού, αφού καθημερινά μετράνε εκατοντάδες νεκρούς από τον φονικό Covid-19.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.