Αμανατίδης Γιώργος: «Κορωνοϊός: Η δοκιμασία ως πρόκληση ανάδειξης των δυνατοτήτων και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας»

Η κρίση του κορωνοϊού κατέδειξε ότι αντίστοιχες απειλές όταν εκδηλωθούν θα πρέπει να τις προσδίδουμε την αξία που έχουν, να παίρνουμε τις αποφάσεις που αναλογούν και να τις εφαρμόζουμε μεθοδικά και αποφασιστικά με τη συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας. Ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να ξεπεραστεί με όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα.

Προς το σκοπό αυτό, η συγκέντρωση και ο συντονισμός των δυνάμεων που διαθέτει η χώρα μας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοϊού από την Κυβέρνηση ανέδειξε μια σειρά θετικών χαρακτηριστικών με δεδομένη την αναπόφευκτη επιβάρυνση της οικονομίας και της υγείας των πολιτών.

1ον Εκτιμήθηκε και αποδόθηκε έγκαιρα η σημαντικότητά του.
2ον Στη βάση αυτή σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων βασισμένο στη γνώση, στην επιστήμη και στη συμμετοχικότητα των πολιτών που υποστηρίχθηκε από ισχυρή πολιτική βούληση.

3ον Το σύνολο των αποφάσεων και των ενεργειών καθοδηγείται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την υποστήριξη των άξιων συνεργατών του από την πολιτική και την επιστήμη της υγείας.
4ον Κάθε φορά που απαιτείται, από την εξέλιξη των γεγονότων και κυρίως προληπτικά και έγκαιρα, εξειδικεύονται και εφαρμόζονται χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις τα αναγκαία μέτρα πολιτικής και προστασίας των πολιτών.

Ειδικά στα θέματα στήριξης της επιχειρηματικότητας, η τεθείσα “ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας” θα συμβάλει στην αναγκαία κοινωνική συνοχή.

Οι πολίτες, ανεξάρτητα από την οπτική γωνία που βλέπουν τα πράγματα αναγνωρίζουν την προσπάθεια, ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και αναδεικνύονται σε αποφασιστικό κρίκο που καθορίζει την ανθεκτικότητα της κοινωνίας. Ταυτόχρονα όμως αποτελούν και μέρος της λύσης.

Αναγνωρίζουν την αποφασιστικότητα και προνοητικότητα της Κυβέρνησης που αντιμετωπίζει το πρόβλημα με σχέδιο και συμμετέχουν ενεργά.
Εργαζόμαστε μεθοδικά, με γνώση και με πίστη στις δυνάμεις μας χωρίς να υστερούμε σε τίποτα από τα άλλα μεγάλα κράτη. Αντίθετα, μια σύγκριση μας γεμίζει με ικανοποίηση και αισιοδοξία.

Η κομβικής σημασίας οραματική καθοδήγηση του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχυμένη από το ανθρώπινο πρόσωπο, τη φιλικότητα και την ασφάλεια που εκπέμπει απευθυνόμενος στους πολίτες, αναδεικνύει τη συλλογικότητα και την ατομική ευθύνη ως τρόπο δράσης.

Για το λόγο αυτό άλλωστε τους αγγίζει όλους.
Αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του την υποδειγματική διαχείριση της κρίσης που αντιμετωπίζουμε και πρέπει να την ξεπεράσουμε ενωμένοι με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες.

Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

 


Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Ολοκληρωμένα πακέτα προτάσεων στολισμού γάμου και βάφτισης

 

 

4 Shares

2 σχόλια στο άρθρο “Αμανατίδης Γιώργος: «Κορωνοϊός: Η δοκιμασία ως πρόκληση ανάδειξης των δυνατοτήτων και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας»

 1. ….διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας…..
  Την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τέλεση μόνο της θείας λειτουργίας της Κυριακής από τις 7 – 8 π.μ., με τήρηση των υγειονομικών κανονισμών, ο πρωθυπουργός την ακύρωσε με τρόπο άκρως επιλήψιμο. (twitter).
  Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος «Ταύτα (τα μέτρα που πήρατε) έδει ποιήσαι κακείνα μη αφίεναι»
  Χτυπήσατε την Εκκλησία στον εσώτατο πυρήνα του είναι Της. Πληγώσατε τους πιστούς.
  Και μιλάτε για κοινωνική συνοχή ! Σας είχα και για σοβαρό !

 2. ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.