616 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μία ημέρα στην Ιταλία – Έχει τα μισά κρούσματα από την Ν.Κορέα αλλά σχεδόν τριπλάσιους νεκρούς

Ταχύτατη συνεχίζει να είναι η αύξηση των κρουσμάτων σε Ιταλία και Νότια Κορέα τις δύο μεγαλύτερες εστίες του κορονοϊού παγκοσμίως μετά την Κίνα που όμως πλέον την ξεπερνούν σε αριθμό νέων κρουσμάτων σε ημερήσια βάση. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία στην Ιταλία αν και έχουμε τους μισούς σχεδόν ασθενείς απ′ ότι στην Νότια Κορεά ο αριθμός των νεκρών είναι σχεδόν τριπλάσιος

Στο μεταξύ η είδηση πως το ποσοστό θνησιμότητας στην περίπτωση του Covid -19 είναι υψηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και σίγουρα υψηλότερο από αυτή της γρίπης προκαλεί πρόσθετη ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εξάλλου ένα από τα βασικά επιχειρήματα της ιατρικής κοινότητας, όταν ήθελε να αναφερθεί στην επικινδυνότητα του ήταν η σύγκριση με την γρίπη. Συγκεκριμένα το ποσοστό θνησιμότητας σήμερα φτάνει στο 3,4% ενώ υπολογιζόταν στο 2,2%.

Στο μεταξύ η Πολωνία και το Ιράκ είναι οι τελευταίες χώρες που ανακοίνωσαν τα πρώτα τους κρούσματα και έρχονται να προστεθούν και αυτές στη μακρά λίστα χωρών.

Στην Ελλάδα επίσης αναφέρθηκε το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Συνολικά έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 93.160 κρούσματα, 3.198 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 50.690 έχουν ήδη αναρρώσει και λάβει εξιτήρια από τα νοσοκομεία.

Ιταλία

Η χώρα παραμένει η μεγαλύτερη εστία κορονοϊού στην Ευρώπη (και η δεύτερη παγκοσμίως, πέραν της Κίνας) με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 79 και και τα κρούσματα σε 2.502 ενώ μόλις 160 άτομα έχουν αναρρώσει και λάβει εξιτήριο.

Σε μόλις ένα 24ωρο καταγράφηκαν 27 νέοι θάνατοι και 667 νέα κρούσματα .

Οι ειδικοί του νοσοκομείων λοιμωδών νόσων του Μιλάνου, Σάκκο εξηγούν ότι θα χρειαστούν μια με δυο εβδομάδες για να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης του κοροναϊού, διότι δεν μπορεί να διαπιστωθεί αμέσως η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί.

Νέες μεταδόσεις έχουν σημειωθεί στις περιφέρειες της Ρώμης, της Σαρδηνίας και στην μικρή περιοχή Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας. Η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, πάντως, υπογραμμίζει ότι το 50% των κρουσμάτων δεν είναι ανησυχητικά, και θεραπεύονται κατ′ οίκον.

Νότια Κορέα

Στη χώρα συνεχίζει να καταγράφεται ένας εξαιρετικά υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων σε ημερήσια βάση. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 516 ενώ ο συνολικός αριθμός έχει φθάσει τα 5.328 αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε νέος θάνατος και έτσι ο αριθμός των νεκρών είναι σταθερός στους 28.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στα περισσότερα από 200.000 μέλη μιας χριστιανικής αίρεσης- που ευθύνεται για την εξάπλωση του κορονοϊού- καθώς και σε χιλιάδες άλλα ύποπτα κρούσματα σε μικρότερες εστίες.

Στο μεταξύ τα νοσοκομεία στις πλέον πληγείσες περιοχές δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία αύξηση των ασθενών.Στη Ντέγκου 2.300 άνθρωποι αναμένουν να εισαχθούν σε νοσοκομείο και προσωρινές ιατρικές εγκαταστάσεις, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της Νότιας Κορέας, Κιμ Γκανγκ-λιπ. Ένα στρατιωτικό νοσοκομείο 100 κλινών, στο οποίο παραπέμπονται τα πιο σοβαρά περιστατικά, αναμένεται να έχει διαθέσιμες ακόμη 200 κλίνες μέχρι αύριο Πέμπτη, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της χώρας ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για τις ελλείψεις παρατηρούνται σε προστατευτικές μάσκες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την επιδημία.

Κίνα

Ακόμη λιγότερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ενώ συνεχίζει να μειώνεται και ο αριθμός των νεκρών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν 117 κρούσματα και 38 νεκροί με τον συνολικό αριθμό πλέον να διαμορφώνεται σε 80.270 και 2.981 ενώ 49.853 άτομα έχουν αναρρώσει και λάβει εξιτήρια από τα νοσοκομεία.

Ιράν

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον κοροναϊό στο Ιράν έχει ανέλθει στους 92 ενώ σε 24 ώρες καταγράφηκαν 586 νέα κρούσματα στη χώρα αυξάνοντας τον αριθμό σε 2.336.

Ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι κρούσματα έχουν εμφανιστεί σχεδόν σε όλες τις επαρχίες του Ιράν. «Η νόσος έχει διαδοθεί ευρέως. Έχει φθάσει σχεδόν σε όλες τις επαρχίες μας και κατά κάποια έννοια είναι μια παγκόσμια ασθένεια”».

Γαλλία

Το τελευταίο 24ωρο ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω κορονοϊού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε τέσσερις ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 212.

Περί τα 120 σχολεία, γυμνάσια και λύκεια έκλεισαν κυρίως σε δύο περιοχές που αποτελούν τις κύριες εστίες του ιού. Το μέτρο επηρεάζει περί τους 35.000 μαθητές στην Ουάζ, βόρεια του Παρισιού, και 9.000 στην Μορμπιάν, στη δυτική Γαλλία.

Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την διάθεση 10.000.000 προστατευτικών μασκών σε φαρμακεία της χώρας ενώ 2.000 μάσκες εκλάπησαν από νοσοκομείο της Μασαλίας. Σημειώνεται πως με απόφαση της κυβέρνησης επιτάσσονται όλες οι μάσκες προκειμένου να διασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Επίσης η κυβέρνηση προχωρά και σε ρύθμιση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ μετά τις αναφορές που υπήρξαν για υπερβολική αύξηση των τιμών τους.

ΗΠΑ

Μέσα σε τέσσερις ημέρες στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί εννέα θάνατοι από τον κορονοϊό εκ των οποίων οι οκτώ στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον. Ταχεία είναι και η αύξηση των κρουσμάτων που έχουν φθάσει πλέον τα 127 ενώ μόλις 8 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού στη Γερμανία αυξήθηκε στα 240 από 196 και εντοπίζονται στα 15 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια με αυτό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας να έχει καταγράψει τα περισσότερα.

Η Γερμανία δεν έχει αναφέρει θάνατο από τον ιό, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν της Κίνας στο τέλος του περασμένου χρόνου και έκτοτε εξαπλώνεται γρήγορα σε όλον τον κόσμο.

Ινδία

Δεκαπέντε Ιταλοί που βρίσκονται στην Ινδία επιβεβαιώθηκε ότι είναι φορείς του COVID-19. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσαν το δημόσιο δίκτυο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης 21 ιταλοί τουρίστες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στο Νέο Δελχί.

Από την huffingtonpost.gr

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 
 

7 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.