Πρώτο βραβείο ποιότητας για το ερευνητικό έργο ARRANGE-ICT του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+



Tο πρώτο βραβείο ποιότητας στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ για τις Στρατηγικές Συμπράξεις απέσπασε το ερευνητικό έργο ARRANGE-ICT: pArtneRship foR AddressiNG mEgatrends in ICT (https://arrange-ict.eu/), από την Εθνική Μονάδα των προγραμμάτων Erasmus+ της Βουλγαρίας. Το πρόγραμμα το οποίο συντονίστηκε και επιμελήθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη φάση της υποβολής και υποβλήθηκε στη Βουλγαρία με συντονιστή το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας, επιλέχθηκε επιπλέον στα 8 καλύτερα έργα Erasmus+ της Ευρώπης και θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στη Μπολόνια.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα ότι η Ελλάδα παραμένει στις τελευταίες θέσεις στην ανάπτυξη και αξιοποίηση δεξιοτήτων στην ΕΕ, ειδικά στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, το πρόγραμμα ARRANGE-ICT στοχεύει στην αντιμετώπιση του χάσματος δεξιοτήτων (skill crisis) μεταξύ της αγοράς εργασίας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο χώρο των νέων τεχνολογιών.

Τα ανησυχητικά αυτά σημάδια οδήγησαν στην προετοιμασία της πρότασης ARRANGE-ICT, η οποία επικεντρώνεται στον εντοπισμό και την καταγραφή των εξελίξεων και τάσεων, όπως προκύπτουν από την αγορά, προκειμένου να βοηθήσουν τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να ακολουθήσουν τον ταχύ ρυθμό των αναδυόμενων τεχνολογιών, πληροφοριών και επικοινωνιών.

Ένα βασικό παραδοτέο του έργου είναι η ανοιχτής πρόσβασης Ευφυής Πλατφόρμα Διασύνδεσης Εργασίας (https://smartjobhub.arrange-ict.eu/), στην οποία συγκεντρώνονται ευκαιρίες απασχόλησης για τους απόφοιτους των πανεπιστημίων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.