Κάθετα αντίθετος στη δημιουργία δομής κλειστού – ανοιχτού τύπου μεταναστών στο Βόιο ο Δημήτρης Κοσμίδης



Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες» του Δήμου Βοΐου Δημήτριος Κοσμίδης, έπειτα από διερεύνηση και συζητήσεις για την επικείμενη δημιουργία δομής κλειστού-ανοιχτού τύπου μεταναστών στην περιοχή, ανακοινώνει ότι είναι κάθετα αντίθετος ως προς τη δημιουργία της για τους ακόλουθους λόγους:

1)Ποτέ δεν θα είναι κλειστή. Βλ. Νόμο επίταξης στα νησιά του Αιγαίου και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2)Κανένας όμορος Δήμος, δεν θέλει τη δομή. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ούτε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας την θέλει. Διαφωνώ και εγώ ριζικά να γίνουμε πειραματόζωα –ενός για εμένα- αποτυχημένου πειράματος.

3)Ανάπτυξη δεν είναι οι φυλακές κλειστού ή ανοιχτού τύπου. Νατοϊκές ή με μπετό. Μπορούμε να παραδειγματιστούμε από άλλους Δήμους, οι οποίοι με διάφορα προγράμματα φέρνουν την ανάπτυξη και την πρόοδο στον τόπο τους. Βλ. Δήμους Άργους Ορεστικού και Τρικκαίων.

4) Πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθούν ευνοϊκές και οικονομικές συνθήκες στην περιοχή, εφόσον το κέντρο είναι κλειστού τύπου (πολύ πιθανόν σύντομα να γίνει ανοιχτού τύπου), αλλά και δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την απασχόληση εργαζομένων στην περιοχή μας. Η προκήρυξη που βγήκε αναφέρει ετήσια σύμβαση η οποία και θα ανανεώνεται .

5) Υπάρχει φόβος ότι μετά τα τελευταία γεγονότα στα Νησιά του Αιγαίου ενδέχεται να προκληθούν εντάσεις και επεισόδια. Προς το παρόν βλέπω εντάσεις στην περιοχή μου, και εύχομαι να αποφύγουμε τα επεισόδια.

6) Πιστεύω πολύ στην ανάπτυξη του τόπου μας. Εξασφαλίζεται όμως καλύτερα με τη δημιουργία κοινωφελών δομών (στελέχωση Κέντρων Υγείας Τσοτυλίου και Σιάτιστας, Εφορία, Τράπεζες, Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας κλπ), τις οποίες όμως έκλεισαν αδιαφορώντας για τη γνώμη των πολιτών.

7) Το 1% που έθεσε η Κυβέρνηση για την αναλογία πληθυσμού-μεταναστών έχει ήδη συμπληρωθεί με τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται ήδη στο Βόιο.

8) Εκλεγήκαμε για να υπηρετούμε τους δημότες και για να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια και τα συμφέροντά τους. Στην προκειμένη περίπτωση, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, έπειτα από διερεύνηση, συζήτηση και συγκεντρώσεις, είναι καθολικά αρνητική.

Όπως αρνητική είναι και η πλειοψηφία του Δημοτικού Διαμερίσματος Σιάτιστας για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου στο Μπούρινο.

Η απόφασή μου, αφουγκραζόμενος τη θέληση του κόσμου, είναι να πω ένα ηχηρό «ΌΧΙ».

«ΌΧΙ» στην κλειστού-ανοιχτού τύπου δομή Μεταναστών

«ΌΧΙ» στην κατασκευή Αιολικού Πάρκου στο Μπούρινο

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κάθετα αντίθετος στη δημιουργία δομής κλειστού – ανοιχτού τύπου μεταναστών στο Βόιο ο Δημήτρης Κοσμίδης

  1. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !

    Εκλεγήκατε για να υπηρετήσετε, όπως γράφετε, τους δημότες και για να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια και τα συμφέροντά τους.

    Αγνοείστε τους κυνικούς εμπόρους του ανθρωπισμού οι οποίοι διακρίνονται παράλληλα και από ένα ανθελληνικό μένος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.