Διαδικασία εγκατάστασης μελισσοκόμων για το 2020 σε προεπιλεγμένες θέσεις σε αποκατεστημένες εκτάσεις του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας



Ο Κλάδος Περιβάλλοντος του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχει ξεκινήσει για την καλύτερη οργάνωση της εγκατάστασης μελισσοκόμων σε προεπιλεγμένες θέσεις εντός των φυτειών ακακίας σε αποκατεστημένες εκτάσεις των Ορυχείων του ΛΚΔΜ, σας ενημερώνει πως για δεύτερη συνεχή χρονιά η τοποθέτηση κυψελών εντός των εκτάσεών του θα πραγματοποιείται κατόπιν έγκρισης της Διεύθυνσης ΛΚΔΜ.

Ο Τομέας Προστασίας Περιβάλλοντος και Αποκατάστασης Εδαφών ετοίμασε για το 2020 τους νέους πίνακες με τις Μελισσοκομικές Θέσεις (ΜΘ), λαμβάνοντας υπόψη τις περιοχές που θα καταληφθούν από τα υπό κατασκευή φωτοβολταϊκά πάρκα. Για το σκοπό αυτό ορισμένες από τις περσινές (2019) θέσεις καταργήθηκαν, άλλες μετακινήθηκαν και άλλαξε η συνολική αρίθμηση των θέσεων. Οι νέοι πίνακες έχουν σταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στην Ομοσπονδία και σε μελισσοκομικούς συλλόγους, καθώς και σε όλους τους μελισσοκόμους που είχαν υποβάλλει αίτηση κατά την περσινή χρονιά και διαθέτουν e-mail. Οι τελευταίοι έχουν ειδοποιηθεί όλοι και τηλεφωνικώς.

Για το λόγο αυτό, όσοι μελισσοκόμοι ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν κυψέλες στις παραπάνω θέσεις για όλο το έτος 2020, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που θα διατίθεται από την Γραμματεία της ΔΛΚΔΜ, Κτίριο Διοίκησης, 23ο χλμ. παλαιάς Ε.Ο. Κοζάνης – Πτολεμαΐδας.

Η αίτηση είναι δυνατόν να αποσταλεί για να πρωτοκολληθεί και με τηλεομοιότυπο (FAX) στην Γραμματεία της ΔΛΚΔΜ στον αριθμό 2463028445.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 17 Φεβρουαρίου έως και 31 Μαρτίου 2020.

Οι θέσεις που θα διατεθούν αφορούν όλο το 2020 και μόνον αυτό.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υποτομεάρχη Αποκατάστασης Εδαφών, κ. Παπαδόπουλο Χρήστο, στο τηλέφωνο 24630 52546.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.