Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας ταξιδεύει στον κόσμο… με «χαριστικές ιστορίες» – Δείτε το πρόγραμμα της δράσης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος φιλαναγνωσίας, συνεχίζει το πρόγραμμα ανταλλαγής ιστοριών με τίτλο: «Χαριστικές ιστορίες»! Βασικός στόχος του προγράμματος, είναι η επικοινωνία κι η ανταλλαγή ιστοριών, με απομακρυσμένες αναγνωστικές κοινότητες.

Οι βιβλιοθήκες και τα σχολεία, ως κοινωνιολογικοί χώροι μπορούν να λειτουργήσουν ως πεδία δημιουργικής δράσης και αλληλεπίδρασης μεταξύ ατόμων, ομάδων, φορέων και ρόλων.

Οι στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος, αφορούν το μοντέλο επικοινωνίας:

• αλληλεπίδρασης μεταξύ των αναγνωστών και των βιβλιοθηκονόμων

•αλληλεπίδρασης της βιβλιοθήκης με την κοινότητα των αναγνωστών

• αλληλεπίδρασης των βιβλιοθηκών

• αλληλεπίδρασης των βιβλιοθηκών και των σχολικών τάξεων

Φεβρουάριος – Ιούνιος 2020

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας – Σχολική τάξη της ομογένειας (Apfelbaum, 3o TEΓ Ζυρίχης) Υπεύθυνη: Κλειώ Χαλυβοπούλου, εκπαιδευτικός

Με αφορμή το βιβλίο: «Χαριστική Βιβλιοθήκη» του Αντώνη Παπαθεοδούλου και του Δικαίου Χατζηπλή, θα λειτουργήσει τηλε-εργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής.

Οι δύο ομάδες θα δουλεύουν παράλληλα με αφορμή πάντα ένα διαφορετικό βιβλίο του προγράμματος. Από τις αναγνώσεις των βιβλίων τα παιδιά θα καταγράφουν τα λογοτεχνικά τους κρατούμενα (ήρωες, εικόνες, συναισθήματα, γνώσεις, κλπ.) και θα τα ανταλλάσουν. Με τα λογοτεχνικά αυτά κρατούμενα τα παιδιά θα γράφουν τη δική τους ιστορία την οποία και θα χαρίζουν στην άλλη ομάδα.

Το παραγόμενο υλικό θα επικοινωνηθεί με την μορφή που η κάθε ομάδα αποφασίσει.

Τέλος, οι συνεργαζόμενες ομάδες θα παρουσιάσουν με δημιουργικό τρόπο, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου της.

Απρίλιος-Μάιος 2020

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας – Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής”) Υπεύθυνη: Ανατολή Βροχαρίδου, Συντονίστρια Ε. Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία, 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή το βιβλίο: «Χαριστική Βιβλιοθήκη» του Αντώνη Παπαθεοδούλου και του Δικαίου Χατζηπλή, τα παιδιά θα γράψουν και θα αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.

Το παραγόμενο υλικό θα επικοινωνηθεί με την μορφή που η κάθε ομάδα αποφασίσει.

Τέλος, οι συνεργαζόμενες ομάδες θα παρουσιάσουν με δημιουργικό τρόπο, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου της.

Απρίλιος-Μάιος 2020

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας – Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου) Υπεύθυνος: Δημήτρης Σταματέλος, βιβλιοθηκονόμος
Με αφορμή το βιβλίο: «Χαριστική Βιβλιοθήκη» του Αντώνη Παπαθεοδούλου και του Δικαίου Χατζηπλή, θα λειτουργήσει τηλεεργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής.

Οι δύο ομάδες θα δουλεύουν παράλληλα με αφορμή πάντα ένα διαφορετικό βιβλίο.

Από τις αναγνώσεις των βιβλίων τα παιδιά θα καταγράφουν τα λογοτεχνικά τους κρατούμενα (ήρωες, εικόνες, συναισθήματα, γνώσεις, κλπ.) και θα τα ανταλλάσουν. Με τα λογοτεχνικά αυτά κρατούμενα τα παιδιά θα γράφουν τη δική τους ιστορία την οποία και θα χαρίζουν στην άλλη ομάδα.

Το παραγόμενο υλικό θα επικοινωνηθεί με την μορφή που η κάθε ομάδα αποφασίσει.

Τέλος, οι συνεργαζόμενες ομάδες, θα παρουσιάσουν με δημιουργικό τρόπο, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου της.

Συντονίστρια του προγράμματος: Σοφία Καλμανίδου, Βιβλιοθηκονόμος, Νηπιαγωγός, Τελειόφοιτη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

4 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.