Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης με τον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη



Συνάντηση με τον πρώην υπουργό και νυν τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, είχε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020. Το «παρών» στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, έδωσε η βουλευτής Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα, καθώς και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο μείζον ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη σύνδεσης του ρυθμού απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και την εξεύρεση έγκαιρης λύσης στο ζήτημα της τροφοδοσίας της τηλεθέρμανσης με θερμική ενέργεια.

Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η σχέσεις Α΄ και Β΄ βαθμού, αλλά και η αποκέντρωση και περαιτέρω ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης. Επίσης, έγινε συζήτηση αναφορικά με την υφιστάμενη ανάγκη σύντμησης των διαδικασιών για δημόσια έργα και μελέτες («νόμος Σπίρτζη»: Ν.4412/2016) με στόχο την εξοικονόμηση χρόνου.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Κοζάνης έθεσε υπόψη του κ. Σπίρτζη την αδυναμία εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της εκλογής προέδρου στην Τοπική Κοινότητα Ρυμνίου, έπειτα από την απώλεια του εκλεγέντος προέδρου στις Δημοτικές Εκλογές, αείμνηστου Νίκου Αρβανίτη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.