Οι μάγκες… με τα γάντια στο ποδόσφαιρο!



Είναι μόνοι τους, είναι… γατόνια, είναι οι καλοί, οι υπεύθυνοι για μια ήττα τη μία φορά, οι… ιπτάμενοι την επόμενη και πάει λέγοντας. Τα πάνω και τα κάτω στη ζωή ενός τερματοφύλακα είναι πολλά. Και μην ξεχνάμε ότι αν για τους υπόλοιπους υπάρχει χώρος για να παίξουν σε μία από τις άλλες 10 θέσεις, ο κίπερ είναι ένας και μοναδικός. Στοιχήματα για τους τερματοφύλακες και για τους παίκτες γενικά, θα βρείτε για τα μεγάλα παιχνίδια στη Novibet!

Και να σημειωθεί, ότι ο επόμενος γκολκίπερ θα πρέπει να περιμένει τη σειρά του, τον τραυματισμό του πρώτου για να μπει μέσα και να αποδείξει σε αυτήν τη μια φορά ότι μπορεί. Ότι το έχει… δεν είναι «τρύπιος». 

Οι γκολκίπερ είναι η πιο περίεργη κατηγορία ποδοσφαιριστών, αλλά ίσως και η πιο κομβική. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που λέγεται ότι όλα ξεκινάνε από το νούμερο ένα για μια ομάδα και έχει αποδειχθεί σε κάθε περίπτωση. Τόσο στην Ευρώπη, όσο στην Ελλάδα, κάθε φορά που μια ομάδα έφτανε ψηλά, δεν μπορούσε να το κάνει χωρίς τον φύλακα άγγελό της. Πάμε να δούμε όμως τους καλύτερους από όσους αγωνίζονται στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα αυτή τη στιγμή.

Οι τρομερές εκτινάξεις του Εντερσον

Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι φημίζεται για τα απίστευτα αντανακλαστικά του. Ενώ το ξεπέταγμά του ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό και ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε από τους Σίτιζενς το 2017 για 40 εκατομμύρια ευρώ. Ετσι έγινε ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος τερματοφύλακας παγκοσμίως. Ο λόγος; Οι 17 φορές που κράτησε το μηδέν σε παιχνίδια του με την Μπενφίκα τη σεζόν 2016-17 και την ικανότητά του αυτή την αποδεικνύει με κάθε τρόπο σε κάθε παιχνίδι. Αντικατέστησε τον Κλαούντιο Μπράβο, πήρε πέρσι το πρωτάθλημα και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί. Το γεγονός και μόνο άλλωστε ότι τα λάθη του είναι απειροελάχιστα, κάνουν τον Πεπ Γκουαρδιόλα να νιώθει απόλυτα ήσυχος για τη θέση 1.

Ο τρομερός Άλισον

Ηταν όλα τα λεφτά στη Ρόμα, όταν την είχε σώσει από απίστευτες κακοτοπιές, έγινε ακόμα σημαντικότερος για τη Λίβερπουλ. Με εκείνη έφτασε ως τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και πέρσι κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο με τους «ρεντς». Μαζί με τον Φαν Ντάικ, η Λίβερπουλ έχει βρει την ασφάλεια που της έλειπε στα μετοπισθεν και τα 67 εκατομμύρια τα οποία δόθηκαν για την απόκτησή του έχουν αρχίσει από πέρσι να κάνουν απόσβεση. Και αν έρθει και το πρωτάθλημα φέτος για τους «κόκκινους», τότε οι οπαδοί της ομάδας δύσκολα θα μπορούν να αποχωριστούν τον πιο σταθερό γκολκίπερ της ομάδας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ο εξαιρετικός Όμπλακ

Ο Σλοβενος είναι μόλις 26 χρονών και ήδη έχει καταφέρει να βάλει το όνομά του στη λίστα με τους καλύτερους τερματοφύλακες παγκοσμίως. Είναι εξαιρετικός στο πως θα ελέγξει την άμυνα, τον χώρο του, έχει απίστευτη αντίληψη. Εκτινάξεις τρομερές, τα λάθη είναι σπανια και προπονείται όλο και πιο σκληρά. Και το στατιστικό του; Απίστευτο απλά. Εχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα στα 100 από τα πρώτα 178 παιχνίδια που έχει δώσει με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Πως να μην θεωρείται λοιπόν ως ένας από τους καλύτερους παίκτες του ισπανικού πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια, είναι αντικειμενικά ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο και το λένε τα στατιστικά ξεκάθαρα.

Τι πιάνεις ρε Τερ Στέγκεν;

Για πολλούς, είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο αυτήν τη στιγμή. Έχει κρατήσει ουκ ολίγες φορές όρθια την Μπαρτσελόνα. Μαζί με τον Μέσι και τον Σουάρες, αποτελούν τους θεμελιώδεις λίθους των «Μπλαουγκράνα». Συχνά, η ομάδα του Βαλβέρδε δεν έχει καλή απόδοση στους αγώνες της. Ειδικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Ωστόσο, πάντα ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν είναι εκεί! Ο Γερμανός εντυπωσιάζει με τα πράγματα που κάνει. Χαρακτηριστική της ποιότητάς του, ήταν η εμφάνισή του στο ματς με τη Ντόρτμουντ, για τους ομίλους του Champions League, στο Signal Iduna Park. Εκεί, ο Τερ Στέγκεν έπιασε τα… άπιαστα. Μεταξύ άλλων, και το πέναλτι του Ρόις! Στην εθνική Γερμανίας, δεν έχει καταφέρει να πάρει ακόμα τη θέση του βασικού από τον Μάνουελ Νόιερ. Παρόλα αυτά, υπάρχουν φωνές που θέλουν τον γκολκίπερ της Μπάρτσα να κάθεται πλέον και κάτω από τα δοκάρια της Γερμανίας!

Σταθερή αξία ο Ντε Χέα

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην είναι στα καλύτερά της, αλλά κάποιοι παίκτες της διακρίνονται για τα κατορθώματά τους. Ένας από αυτούς, είναι και ο Νταβίντ Ντε Χέα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας είναι βασικός στην εθνική του και σήμα κατατεθέν της Γιουνάιτεντ, εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα που οι «Κόκκινο Διάβολοι» είναι στα κάτω τους, ο Ντε Χέα έχει σώσει επανειλημμένα τα… ασυμμάζευτα. Τα αντανακλαστικά του είναι τρομερά και οι επεμβάσεις του κατά καιρούς προκαλούν… ίλιγγο. Η Γιουνάιτεντ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να τον διατηρήσει για… πάντα στο ρόστερ της, και προς το παρόν τα καταφέρνει!

Κέπα: Ο πιο ακριβός τερματοφύλακας

Ο Κέπα Αριθαμπαλάγα είναι μικρός αλλά… θαυματουργός! Η Τσέλσι πλήρωσε το καλοκαίρι του 2018 τα 80 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούσαν στη ρήτρα του, για να τον πάρει από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Και δικαιώθηκε! Ο νεαρός γκολκίπερ έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις και έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών και των συμπαικτών του, δουλεύει σκληρά για να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην Πρέμιερ Λιγκ και στον κόσμο. Αν δεν είναι ακόμα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.