Εκκλησιασμός και κάλαντα των Χριστουγέννων από το 2ο Νηπιαγωγείο Βελβεντού



Τελέσαμε (Δευτέρα, 23-12-2019) στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, Θεία Λειτουργία. Εκκλησιάστηκε το 2ο Νηπιαγωγείο Βελβεντού (συνοδευόμενο από τις νηπιαγωγούς Άσπα Παπαμίχου και Εύα Ζίγκου) και κοινώνησαν οι μαθητές – νήπια. Στο αναλόγιο έψαλαν οι δάσκαλοι Γιάννης Τζινίκος και Γιώργος Σεραφείμ.

Στο τέλος οι μαθητές-νήπια, μας έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, στο Ναό: ”Καλήν ημέραν άρχοντες // κι αν είναι ορισμός σας // Χριστού τη Θεία Γέννηση // να πω στ’ αρχοντικό σας. // Χριστός γεννάται σήμερον // εν Βηθλεέμ τη πόλει // οι ουρανοί αγάλλονται // χαίρει η φύσις όλη’’. Τους άκουγε η Παναγία, τους άκουγαν οι άγιοι. Εμάς, μας έδωσαν χαρά. Ανασάναμε. Μας αναπτέρωσαν την ελπίδα.

Στη συνέχεια οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Βελβεντού με τη συνοδεία-φροντίδα των νηπιαγωγών τους, περπατώντας στους δρόμους, έψαλαν τα κάλαντα στα σπίτια της Ενορίας. Ήταν μια πολύ ωραία εικόνα. Με χρώμα και ήχο. Με νηπιακή-παιδική αθωότητα και με παιδαγωγική ευαισθησία και ευθύνη. Ένα ζωντανό παράδειγμα για το πώς μπορεί και πρέπει να συντεθεί η παιδεία στην ‘’Ελλάδα που αντιστέκεται στην Ελλάδα που επιμένει’’ (Διονύσης Σαββόπουλος) , με ακτινοβολία παντού στην οικουμένη, με καλή αλλοίωση προσώπων και κοινωνιών, επί το ανθρωπινότερο και κοινωνικότερο, υπέρ της των πάντων ενώσεως εν Χριστώ.

Συγχαρητήρια στις νηπιαγωγούς. Σημαντικότατη η παιδαγωγική τους αυτή πράξη. Ο Θεός να σας έχει όλους καλά. Μαθητές-νήπια και νηπιαγωγούς-παιδαγωγούς.

‘’Χριστός γεννάται, την πριν πεσούσαν, αναστήσων εικόνα’’. Καλά Χριστούγεννα!

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.