«Κοζάνη Τόπος να Ζεις» για το Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Κοζάνης: «Δήμος Κοζάνης 2014-2019: Ένα ‘ανύπαρκτο’ έργο ή όταν τα στοιχεία σάς διαψεύδουν»



Ας μιλήσουμε για το ανύπαρκτο, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Μαλούτας έργο μας, αυτό ,δηλαδή, της προηγούμενης Δημοτικής θητείας.

Ανύπαρκτο έργο οι 186 μελέτες που εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ανύπαρκτο έργο οι συμβάσεις ύψους 5.000.000 ευρώ περίπου, τις οποίες υπογράψατε κε Μαλούτα από τον Σεπτέμβρη έως και σήμερα.

Ανύπαρκτο έργο οι διαγωνισμοί σε εξέλιξη ύψους άνω των 30.000.000 ευρώ. Διαγωνισμοί για έργα, προμήθειες, υπηρεσίες με στόχο την εκτέλεση σημαντικών έργων, όπως οι υποδομές της νέας Ποντοκώμης Π/Υ 24.000.000 ευρώ.

Ανύπαρκτο έργο η παραχώρηση έκτασης 150 στρ. του ΟΣΕ στον Δήμο Κοζάνης για 99 χρόνια, με συμβολικό τίμημα (αυτό δηλαδή που δεν κατάφερε η διοίκηση της Ενότητας (Κουκουλόπουλος – Μαλούτας) επί 20 χρόνια.

Ανύπαρκτο έργο η δρομολόγηση διαδικασιών για την ΒΙΠΕ, οι οποίες είχαν κολλήσει για δεκαετίες.

Ανύπαρκτο έργο η επέκταση του Γηροκομείου.

Ανύπαρκτο έργο η ανάπλαση του Κουρί.

Ανύπαρκτο έργο το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Ανύπαρκτο έργο το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Ανύπαρκτο έργο το Open Mall.

Ανύπαρκτα τα έργα στις τοπικές κοινότητες.

Ανύπαρκτα τα έργα στο Leader.

Ανύπαρκτη έργο η συμφωνία για το στρατόπεδο Μακεδονομάχων.

Ανύπαρκτο έργο οι εξελίξεις για το Ξενία.

Ανύπαρκτο έργο η πρωτοβουλία μας για την δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης της περιοχής μας ενόψει της απολιγνιτοποίησης (Αλήθεια κε Μαλούτα η δική σας παράταξη όντας στην διοίκηση του Δήμου επί 20 χρόνια πώς προετοίμαζε την περιοχή για την επόμενη ημέρα;)

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για τα πολλά ακόμη ‘ανύπαρκτα’ έργα μας.

Η μηδενιστική τακτική σας, λοιπόν κε Μαλούτα, στοιχείο έλλειψης πολιτικής ψυχραιμίας, για το έργο της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου δεν μας ξενίζει πλέον, αφού εμφορείται από την «ιδιοκτησιακή» αντίληψη την δική σας και της παράταξής σας για τον Δήμο Κοζάνης. Δεν μπορείτε να αποδεχθείτε ότι μπορεί και κάποιος άλλος πλην υμών να ασκήσει με επιτυχία διοίκηση στον Δήμο. Και βέβαια κατανοούμε ότι δυσκολεύεστε να παραδεχτείτε πως για αρκετό καιρό θα υπογράφετε έργα που θα έχουν την δική μας σφραγίδα.

Όσον αφορά σε συγκεκριμένα έργα, στα οποία αναφέρεστε, να διευκρινίσουμε:

1.Τεχνόπολις- ουδέποτε παρουσιάστηκε μελέτη βιωσιμότητας του έργου, τα δε στοιχεία που μελετήθηκαν δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

2.Δομή στήριξης ατόμων με νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες- μόλις πριν από λίγους μήνες λύθηκε ένα δαιδαλώδες πολεοδομικό πρόβλημα που μας κληροδοτήσατε και το έργο περιμένει την σχετική πρόσκληση για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

3.Αρχοντικό Βάμβακά – έχει ήδη υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΄Φιλόδημος΄.

4.Ανάπλαση Πλ. Λασσάνη – έχει ενταχθεί στο ΕΣΒΑΑ του Δήμου με συνολική χρηματοδότηση 9.000.000 ευρώ, έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ από τον Απρίλιο του 2019 και σύντομα αναμένουμε την ένταξή του. (Κε Μαλούτα θα θυμάστε ότι εντάξατε το έργο αυτό το 2011 χωρίς μελέτη. Η προγραμματική με την ΑΝΚΟ για την εκπόνηση μελέτης εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2014, 4 ημέρες πριν από την αλλαγή διοίκησης. Τότε όμως δεν υπήρχαν οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις και θετικές γνωμοδοτήσεις ώστε να μπορεί να ενταχθεί. Η ευθύνη λοιπόν για την πορεία της Πλατείας Λασσάνη είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας).

5.Ανάπλαση των Πετρανών, ένα από τα 34 έργα του προηγούμενου ΕΣΠΑ που απεντάχθηκαν το 2014 από την εκχώρηση στην ΕΕΤΑΑ. (Να αναφέρουμε πως από τα παραπάνω 34 έργα το μόνο που υλοποιήθηκε ήταν η 3η φάση οδοποιίας του Νέου Κλείτου έπειτα από δραματικές πιέσεις).

Και βέβαια όλα αυτά τα γνωρίζετε πολύ καλά κε Μαλούτα, μήπως θα πρέπει να αναλάβετε και το μερίδιο ευθυνών σας;

Γνωρίζετε επίσης τις χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου(άλλωστε τα έργα των 40.000.000 ευρώ, τα οποία μας κληροδοτήσατε έχουν βάθος δεκαετιών ωρίμανσης και βέβαια, δεν αφορούν στην δική σας δημαρχιακή θητεία).

Αφήστε λοιπόν κε Μαλούτα στην άκρη τον λαικισμό και τα μικροπαραταξιακά συμφέροντα και αξιοποιήστε το ‘ανύπαρκτο’ έργο μας. Ο μηδενισμός του πολιτικού ‘αντιπάλου’ είναι έλλειψη πολιτικής σοφίας, αντίθετα η παραδοχή του έργου του πολιτική γενναιότητα.

Εμείς ως παράταξη, από την θέση της αντιπολίτευσης θα παρακολουθούμε τις όποιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σας, αν και όταν αυτές δρομολογηθούν και θα τις στηρίζουμε αν είναι προς όφελος των πολιτών, χωρίς πολιτική μικροψυχία, όπως το αποδείξαμε από το 2010-2014.

Τέλος ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας ‘Καλές γιορτές και ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας’.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.