Μεταβολή του καιρού τις επόμενες μέρες με βροχές και ισχυρούς ανέμους – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα



Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, και μέχρι τα Χριστούγεννα, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έως την Κυριακή θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

Έντονα αναμένεται να είναι τα φαινόμενα την Κυριακή στα δυτικά, στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, ενώ σημαντικά ύψη βροχής θα σημειωθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στο Βόρειο Ιόνιο.

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, όπου την Κυριακή η έντασή τους θα φτάνει τα οκτώ και τοπικά τα εννέα μποφόρ, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Προσοχή απαιτείται, σύμφωνα με το EAA-meteo, στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στις περιοχές όπου αναμένονται φαινόμενα, ιδιαίτερα την Κυριακή στο μεγαλύτερο τμήμα της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ

Σάββατο 21-12-2019
Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 22-12-2019
Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα επηρεάσουν τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 23-12-2019
Κακοκαιρία με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που θα γίνει αισθητή στα βόρεια.

Παραμονή Χριστουγέννων 24-12-2019 και Χριστούγεννα 25-12-2019
Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πηγή: Meteo

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.