Κάλαντα, ευχές και δώρα στους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στο Χρώμιο Κοζάνης – Δείτε το βίντεο



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», στην Τοπική Κοινότητα Χρωμίου, το πρωί της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση στόχευε στην κοινωνική συναναστροφή των ηλικιωμένων ατόμων, ωφελουμένων του προγράμματος, που οι περισσότεροι ζουν μοναχικά και έχουν περιορισμένη κοινωνική δραστηριότητα. Γι΄αυτό κρίθηκε σκόπιμο να προσκληθούν σε συνάντηση στο καφενείο του χωριού, όπου κεράστηκαν καφέ και εδέσματα, τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων και έλαβαν, ως ελάχιστη ένδειξη βαθειάς εκτίμησης και αγάπης, συμβολικά χριστουγεννιάτικα δώρα.

Οι ηλικιωμένοι απόλαυσαν την εκδήλωση, καθώς για πολλούς από αυτούς ήταν μία μοναδική ευκαιρία να κάνουν κάτι διαφορετικό από το μονότονο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Η δράση ήταν μία πρωτοβουλία του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι Αιανής, με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας & Μέριμνας Δήμου Κοζάνης και φυσικά του Προέδρου της Κοινότητας Χρωμίου, Κουμπούρα Βασιλείου.

Δείτε το βίντεο με τα κάλαντα που έψαλλαν οι γυναίκες του χωριού:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.