Δήμος Κοζάνης: «Το ανύπαρκτο έργο των πέντε ετών στην ηγεσία του Δήμου Κοζάνης επιβεβαιώνει στο άρθρο του ο πρώην Αντιδήμαρχος Κώστας Δεσποτίδης»



«Αυτοκριτική» από τον πρώην Αντιδήμαρχο, Κώστα Δεσποτίδη

Το ανύπαρκτο έργο των πέντε ετών στην ηγεσία του Δήμου Κοζάνης επιβεβαιώνει στο χθεσινό του άρθρο, ο πρώην Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού & Πολεοδομίας, Κώστας Δεσποτίδης. Τα γραφόμενά του μόνο ως αυτοκριτική μπορούν να εκληφθούν, καθώς κατηγορώντας μας για έλλειψη οράματος, περιγράφει την πορεία της Δημοτικής Αρχής την οποία υπηρέτησε, αφού είναι προφανές ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 αποτυπώνεται το (μη) έργο της.

Η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Λευτέρη Ιωαννίδη, το μόνο που έκανε ήταν να προσπαθήσει να υλοποιήσει το έργο ύψους περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ που της αφήσαμε, και αυτό όχι με το καλύτερο τρόπο. Δεν είδαμε –στο εκτενές κατά τα άλλα κείμενο του κ. Δεσποτίδη- να γίνετε αναφορά έργα που δεν υλοποιήθηκαν, παρότι είχαν αποφάσεις ένταξης και ολοκληρωμένες μελέτες, όπως:

το έργο « Τεχνόπολις»
η αποκατάσταση του αρχοντικού Βαμβακά και τη μετατροπή του σε πινακοθήκη
το πρότυπο βιοκλιματικό πάρκο αναψυχής-χώρο περιαστικού πρασίνου στη ΖΕΠ
η ανάπλαση της πλατείας Λάσσάνη
η ανάπλαση της Τοπικής Κοινότητας Πετρανών
καθώς και το έργο των κτηριακών εγκαταστάσεων δομών στήριξης ατόμων με νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες.

Επιπλέον, αποφεύγεται να γίνει οποιαδήποτε αναφορά στα δεκάδες συμβατοποιημένα έργα του ΕΣΠΑ, τα οποία παρέλαβε το 2014 και με τα οποία διήνυσε την πενταετία της η απελθούσα Δημοτική Αρχή (πίνακας 1).

Όσον αφορά τη «συνδιοίκηση» όπως την αποκαλεί ο κ. Δεσποτίδης, αφού ξεχνά και την απλή αναλογική και άλλες συνδιοικήσεις, θα παρακολουθεί καθημερινά αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και επιλογές να εξελίσσονται, αποσκοπώντας σε ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και τον τόπο. Η στρατηγική μας είναι ξεκάθαρη: ανάπτυξη με έργα.

Το έργο μας είναι εκείνο που δίνει αξιοπιστία στο λόγο μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.