Κάλαντα Χριστουγέννων στο Επισκοπείο Κοζάνης και Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών – Τέλεση δεύτερης Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων

Εν όψει της επερχόμενης μεγάλης εορτής της του Χριστού Γεννήσεως η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων & Κοζάνης ανακοινώνει τα εξής:

1. Την Δευτέρα 23η Δεκεμβρίου θα τελεστεί Ιερή Αγρυπνία (Όρθρος – Ώρες – Θ. Λειτουργία) στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης στις 8:00 μ.μ..

2. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος θα δέχεται επισκέψεις για τις ευχές και τα κάλαντα των Χριστουγέννων την Τρίτη 24η Δεκεμβρίου, από τις 10:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ., στο ιστορικό Επισκοπείο Κοζάνης.

3. Την ημέρα των Χριστουγέννων, Τετάρτη 25η Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου (5:00-8:00 π.μ.).

Τα Χριστούγεννα, επίσης, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης θα τελεστεί και δεύτερη Θεία Λειτουργία (9:00-10:30 π.μ.).

4. Την Πέμπτη 26η Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής Σερβίων.

Από την Ιερά Μητρόπολη

2 σχόλια στο άρθρο “Κάλαντα Χριστουγέννων στο Επισκοπείο Κοζάνης και Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών – Τέλεση δεύτερης Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων

  1. Η γέννηση του Χριστού, όπως υμνείται στον όρθρο της ημέρας των Χριστουγέννων, ιδίως όταν ψάλλονται τα Καθίσματα, προκαλεί άφατη αγαλλίαση στην ψυχή των πιστών.
    Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος όταν ακούει από καλλίφωνους ιεροψάλτες τα: «Δεύτε ίδωμεν, πιστοί, πού εγεννήθη ο Χριστός …», «Ο αχώρητος παντί, πως εχωρήθη εν γαστρί …»,
    «Τι θαυμάζεις, Μαριάμ, τι εκθαμβείσαι τω εν σοι …».
    Επί πλέον, οι ύμνοι αυτοί είναι αριστουργήματα της γλώσσας μας.

  2. Ουχ οι νεκροί αινέσουσί σε , Κύριε, ουδέ πάντες οι καταβαίνοντες εις άδου. Αλλ΄ημείς οι ζώντες , ευλογήσομεν τον Κύριον από του νυν και έως του αιώνος
    ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ .Ψαλμός 113,25-26

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.