Μια στάση εδώ, στο ταξίδι της γραφής… Της Ελένης Δεληβοριά



Της Ελένης Δεληβοριά:

Θεωρώ πως οι όμορφες στιγμές είναι για τις μοιράζεσαι με κάθε δυνατό τρόπο, αλλιώς χάνουν κάτι από τη μαγεία τους. Μια από αυτές τις στιγμές λοιπόν για μένα ήταν η παρουσία μου στην εκδήλωση που οργάνωσε η Υπερρεαλιστική Ομάδα Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις Γράφημα, με αφορμή την παρουσίαση του Ανθολογίου ΙΙ «Φωτοσκιάσεις» καθώς επίσης και τη βράβευση των νικητών του πανελλήνιου διαγωνισμού «Ανδρέας Εμπειρίκος» με θέμα «Περί έρωτος».

Εκεί είχα τη χαρά να βραβευτώ για τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Υπερρεαλιστική ομάδα Θες/νίκης κερδίζοντας την ποιητική διάκριση τη δεύτερης θέσης και έτσι το ποίημά μου «Στίλβη» απέκτησε μια μικρή θέση μέσα στο Ανθολόγιο.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στον πολυχώρο Μαλλιάρης Παιδεία «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη και σε αυτή συμμετείχαν επίσης η Μαίρη Μικέ, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ και η Ιωάννα Λιούτσια, Ποιήτρια-Ηθοποιός-Σκηνοθέτης, μιλώντας για το Ανθολόγιο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε επίσης η ταινία μικρού μήκους της Υπερρεαλιστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης «Πολφός αίματος» και πραγματοποιήθηκε η βράβευση των ποιητών, Τόλη Νικηφόρου και Χλόης Κουτσουμπέλη για τη συνολική τους προσφορά στα ελληνικά γράμματα.

Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών του διαγωνισμού, αλλά και στην εκδήλωση συμμετείχε ο ανεξάρτητος ποιητής Τόλης Νικηφόρος, ο οποίος «έκλεψε» την παράσταση απαγγέλοντας από μνήμης πέντε (αν δεν κάνω λάθος) προσωπικά του ποιήματα, κερδίζοντας με ειλικρινή σεβασμό το χειροκρότημα του κοινού και κυρίως αποδεικνύοντας πως οι λέξεις «διαβάζονται» κατευθείαν από την ψυχή του ποιητή, δίχως μεσάζοντες στις αναγνώσεις…

Θερμά ευχαριστώ στην Υπερρεαλιστική ομάδα Θεσσαλονίκης και στον ποιητή Τόλη Νικηφόρου όχι μόνο για τη διάκρισή μου στο διαγωνισμό αλλά, ιδιαιτέρως για την εμπειρία συνολικά που απέκτησα χάρη σε εκείνους και την ευκαιρία να καταπιαστώ για άλλη μια φορά με κάτι που αγαπώ βαθιά· το ταξίδι της γραφής!

Ελένη Δεληβοριά

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.