Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης για την κινητοποίηση για τον προϋπολογισμό της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου



Στη συνεδρίαση Δεκεμβρίου, του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. έθεσε για πολλοστή φορά το ζήτημα της απεργίας- αποχής από κάθε διαδικασία Αξιολόγησης, καθώς και της οργάνωσης πάλης απέναντι στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τη συμμετοχή του σωματείου μας, στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/12/2019 (στην κεντρική πλατεία Κοζάνης) που αφορά το νέο προϋπολογισμού για το 2020. Οι παραπάνω προτάσεις της ΑΣΕ καταψηφίστηκαν απ’ όλες τις παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΚΕ)!

Συγκεκριμένα η παράταξη της ΔΑΚΕ υπερασπίστηκε το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι θα φέρει αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ η παράταξη ΕΚΕ (ΣΥΝΕΚ) εξέφρασε τη συμπάθειά της για το νομο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου. Επίσης, η ΔΗΣΥ υπερθεμάτισε για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, λέγοντας ότι αυτή θα συμβάλλει στην αυτοβελτίωση του εκπαιδευτικού!

Η πλειοψηφία των παρατάξεων στα σωματεία μας (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΚΕ) όπως και στις ομοσπονδίες μας (ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ) βάζουν διαχρονικά πλάτη, στα σχέδια της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης και τώρα της κυβέρνησης της ΝΔ, γιατί συμφωνούν με την πολιτική τους, που στο πλαίσιο της ΕΕ υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων!
Η αξιολόγηση δεν έχει καμιά σχέση με τη βελτίωση του εκπαιδευτικού και της εκπαίδευσης γενικότερα.! Η τωρινή κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις προχωρά πιο αποφασιστικά, με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, την στρατηγική για ένα σχολείο «πιο ευαίσθητο στις απαιτήσεις της αγοράς». Επιδιώκει την «αυτονομία» των σχολικών μονάδων για να φορτώσει όλα τα βάρη στους εκπαιδευτικούς που θα ευθύνονται ακόμα και για την κοινωνική προσαρμογή και τη σχολική διαρροή των μαθητών! Ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι ένα σχολείο φτηνό για το κράτος, ακριβό για τους γονείς και κερδοφόρο για τους επιχειρηματικούς ομίλους!

Σε σχέση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και την παράδοση της στους επιχειρηματικούς ομίλους, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, και ολοκληρώνοντας ό,τι δεν πρόλαβε να τελειώσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση δαπανών για συντάξεις, για υγεία και παιδεία, αύξηση φορολογίας για τους εργαζόμενους και αντίθετα ζεστό χρήμα και μείωση φορολογικών συντελεστών για το κεφάλαιο! Υλοποιεί τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Αποδέχεται την ενισχυμένη εποπτεία, τα ενισχυμένα πρωτογενή πλεονάσματα, που βγαίνουν από το ξεζούμισμα και την ανελέητη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού. Οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Στα δέκα χρόνια καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης οι εργαζόμενοι πλήρωσαν ξανά και ξανά. Η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, μας πήρε κατακτήσεις και δικαιώματα. Αυτή η πολιτική με βάση τους νόμους των μνημονίων συνεχίζει να εφαρμόζεται, ενώ παράλληλα συνεχίζουν και νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΜΑΤΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Όλοι στην κινητοποίηση, για τον προϋπολογισμό, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στις 19.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.