Το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση του έργου για την υποστήριξη της ανταλλαγής καλών πρακτικών “Be my voice” στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+



Το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετείχε πρόσφατα με μια ομάδα τεσσάρων καθηγητών στην πρώτη συνάντηση του έργου για την υποστήριξη της ανταλλαγής καλών πρακτικών “Be my voice”(“Γίνε η φωνή μου”), το οποίο εκπονείται από σχολεία της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Λετονίας και της Ρουμανίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Sehit Prof.Dr. Ilhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi στo Balikesir της Τουρκίας από 26/11/2019 έως 29/11/2019.

Σκοπός της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τις μεθόδους εργασίας που προωθούνται από το έργο και να καθοριστούν με σαφήνεια τα καθήκοντα που πρέπει να επιτελέσει κάθε ομάδα.

Ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι η προώθηση της πολυγλωσσίας και η προώθηση των ευρωπαϊκών πολιτισμών και γλωσσών. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα ενθαρρύνει τα συμμετέχοντα σχολεία να χρησιμοποιήσουν την τεχνική της μεταγλώττισης στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών, μια μέθοδο που επιτρέπει τη βελτίωση των δεξιοτήτων γραφής, ανάγνωσης, ομιλίας, ακρόασης στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά αλλά και των λιγότερο χρησιμοποιούμενων γλωσσών στην Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα του έργου θα αποτελούνται από μια συλλογή ταινιών που θα έχουν δημιουργηθεί και αναπαραχθεί από τους μαθητές, ένα εγχειρίδιο για την πρακτική χρήση αυτής της μεθόδου στην παιδαγωγική πρακτική, την ιστοσελίδα του έργου καθώς και ένα ηλεκτρονικό περιοδικό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.