Ο εορτασμός των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων στην Κοζάνη

Σας γνωρίζουμε ότι Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 θα εορτάσουμε τη μνήμη των Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης.

Το Πρόγραμμα εορτασμού έχει ως ακολούθως :
α. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ω/07:30
β. Πέρας προσελεύσεως Προσκεκλημένων Ω/09:50
γ. Πέρας προσελεύσεως Επισήμων Ω/09:55
δ. Έναρξη Τελετής Δοξολογίας Ω/10:00

Ο Δ ι ο ι κ η τ ή ς
Ανδρέας Μ. Παπαζαχαρίας
Αρχιπύραρχος

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο εορτασμός των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων στην Κοζάνη

 1. Οι Άγιοι Τρεις Παίδες γεννήθηκαν στην πόλη των Ιεροσολύμων στις αρχές του 6ου π.Χ. αιώνος, κατάγονταν από βασιλική οικογένεια.
  Περί το 605 π.Χ. ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ κυριεύει την πόλη των Ιεροσολύμων αιχμαλωτίζοντας πολλά παιδιά Εβραίων. Μεταξύ αυτών και οι Τρείς Παίδες που ήταν τότε σε ηλικία 8-10 ετών, μαζί με τον φίλο τους, τον Δανιήλ τον μετέπειτα Προφήτη και οι οποίοι μεταφέρονται στη Βαβυλώνα.
  Ο Δανιήλ μετά από εξήγηση ονείρου του Ναβουχοδονόσορος αποκτά την εμπιστοσύνη του, διορίζεται Γενικός Επίτροπος και οι Τρείς Παίδες λαμβάνουν σημαντικά αξιώματα στη Δημόσια Διοίκηση.

  Το 579 π.Χ.κατά τα ήθη των ειδωλολατρών βασιλέων ο Ναβουχοδονόσορ κατασκεύασε μια εικόνα δική του χρυσή.
  Στα Αποκαλυπτήρια οι τρεις παίδες αρνήθηκαν να προσκυνήσουν την εικόνα , σύμφωνα με το Θείο Νόμο:
  «ου ποιήσεις εαυτόν είδωλον,Ουδέ προσκυνήσεις αυτοίς». Οργισμένος ο Ναβουχοδονόρ διέταξε τους άνδρες του να ρίξουν τη φλογισμένη κάμινο τους Τρεις Παίδες. Αυτοί περπατούσαν μέσα στο καμίνι χωρίς να έχει φλογιστεί ούτε μια τρίχα από το κεφάλι τους και έψαλλαν: «Τόν Κύριον ὑμνοῦμεν καί ὑπερυψοῦμεν εἰς πάντας τούς αἰώνας».Αντίθετα οι φλόγες κατέκαυσαν τους βασιλικούς υπηρέτες που προσπαθούσαν να υπερπυρώσουν την κάμινο. Όταν είδε το θαύμα ο Ναβουχοδονόσορ διακήρυξε: « Ουκ εστι Θεός έτερος, όστις δυναθήσεται ρύσοισθαι ούτως ».Στη συνέχεια περιέβαλε με μεγάλη εύνοια τους Τρεις Παίδες δίνοντας τους μεγαλύτερα αξιώματα.

  Αυτούς τους Τρεις Παίδες εμείς οι Πυροσβέστες τιμούμε και γιορτάζουμε κάθε χρόνο 17 Δεκεμβρίου και τους παρακαλούμε όπως μεσιτεύουν και μας προστατεύουν στην δύσκολη αποστολή μας που είναι κυρίως η μάχη κατά της φωτιάς.
  Με το Π.Δ. 1186/1981 οι Άγιοι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού.Σώματος.

  Σταμούλης Ιωάννης, Πυραγός http://www.eaps.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.