Επιτροπή Αλληλεγγύης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τους πρόσφυγες



Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα θύματα του πολέμου και του ξεριζωμού, που βρίσκονται στην περιοχή μας. Δεν μένουμε αδιάφοροι απέναντι στη δυστυχία συνανθρώπων μας και μικρών παιδιών, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους εξαιτίας ενός πολέμου που φέρει τη σφραγίδα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και τα απαράδεκτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη, ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο. Καλλιεργούν και τροφοδοτούν το ρατσισμό και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις.

Ωστόσο, εμείς παίρνουμε θέση έτσι ώστε να υπάρξει ένα βήμα, μία στέγη και για την υπόλοιπη κοινωνία να μιλήσει αλλά και να πράξει ανθρώπινα. Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και καλούμε όσους δεν κρίνουν τον συνάνθρωπο με βάση το χρώμα ή τη θρησκεία, να διεκδικήσουν για εκείνους που ακόμα δεν έχουν «φωνή», να τους στηρίξουν στη νέα αρχή, μετά από τις δίνες των πολέμων, του ξεριζωμού, του ταξιδιού στις ”νεκρές θάλασσες” και του εγκλεισμού σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης (hot spot).

Θεωρούμε καθήκον μας να τους συμπαρασταθούμε, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Έχουμε κοινές αγωνίες, πολλά κοινά προβλήματα. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο!

Ξέρουμε τον υπεύθυνο του προβλήματος. Είναι αυτοί που πραγματοποιούν τους πολέμους, υπογράφουν στρατιωτικές συμφωνίες, μετατρέποντας τη χώρα μας σε συνένοχο! Είναι οι ίδιοι με αυτούς που ευθύνονται για τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια που βιώνουμε σήμερα εμείς και οι οικογένειες μας.

Οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους μας να σταθούμε απέναντι στις φασιστικές κραυγές, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τα παιδιά- θύματα πολέμων που φοιτούν ή πρόκειται να ενταχθούν στα σχολεία της χώρας και της περιοχής μας.

Διεκδικούμε:

● Να σταματήσει να ισχύει η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες εδώ και δεν τους επιτρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο τους, στον προορισμό που επιθυμούν ή έχουν οικογένεια.

● Μέτρα προστασίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους πρόσφυγες.

● Να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα τα παιδιά των προσφύγων που θα επιλέξουν να μείνουν στη χώρα. Να εξασφαλιστεί η διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας.

● Να προσληφθούν δάσκαλοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, διερμηνείς.

● Να παρθούν όλα τα μέτρα στήριξης και βοήθειας να μάθουν τη γλώσσα μας, να προσαρμοστούν και να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

Έτσι λίγο να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια
αφήνεις χιλιάδες παιδιά να κομματιάζονται την ώρα που παίζουν ανύποπτα στις πολιτείες
μια στιγμή αν κοιτάξεις το ηλιοβασίλεμα
αύριο οι άνθρωποι θα χάνουνται στη νύχτα του πολέμου
έτσι και σταματήσεις μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη κάτω απ’ τις οβίδες.
Δεν έχεις καιρό
δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.

4 σχόλια στο άρθρο “Επιτροπή Αλληλεγγύης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τους πρόσφυγες

  1. Κανονικά θα έπρεπε να ερευνηθεί η ταυτότης αυτών των ανθρώπων, που θέλουν να καταληφθεί η Πατρίδα μας από μωαμεθανούς λαθροεισβολείς. Διαπράττουν εσχάτη προδοσία.

  2. «αλληλέγγυοι στα θύματα του πολέμου» .

    Πλάκα κάνετε. Αναφέρεστε στο 2% !!
    το δικαιολογημένο μίσος σας κατά ΗΠΑ – ΝΑΤΟ σας προκάλεσε διαταραχές κρίσεως! ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    Η ελληνική κοινωνία θα βιώσει σπαρακτικά αυτήν την ιστορική τραγωδία των Ανοικτών Συνόρων (στρατηγική συνιστώσα της Παγκοσμιοποίησης)…
    Ανθέλληνες έμποροι του ανθρωπισμού Λεωνίδας Κουμάκης
    συστηματική εφαρμογή μεθόδων που «αξιοποιούν» την ανθρώπινη δυστυχία η οποία συσσωρεύεται μέσα στην Ελλάδα από τον συνεχή εποικισμό της χώρας μας με ποταμούς δυστυχισμένων ανθρώπων οι οποίοι καταφθάνουν ασταμάτητα, δημιουργώντας εκρηκτικές καταστάσεις ανασφάλειας, εγκληματικότητας και ανθρώπινης δυστυχίας στην Ελληνική κοινωνία.
    Πρόκειται για μαζική και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση φτωχών ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν καμιά απολύτως επαφή με τα γλωσσικά, οικονομικά, πολιτικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά δεδομένα της Ελλάδος, δεν αντιμετωπίζουμε πλέον «φιλοξενούμενους», αλλά κανονικούς έποικους!
    Mail: IHAHellas@gmail.com November 13, 2019

  3. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας στο Σάρμ ελ Σεΐχ της Αιγύπτου: Η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα.
    Δεν πρέπει να μεταναστεύσετε. Να παραμείνετε στις χώρες σας και να επιδιώξετε να φέρετε εκεί την αλλαγή για τη βελτίωση της ζωής σας

  4. Να εξασφαλιστεί η διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας.
    Αυτό σας μάρανε !
    13.09.2019 έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ), για το 2019.
    «Μεγάλη μερίδα μαθητών κινδυνεύει να ολοκληρώσει τη σχολική εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, παραμένοντας λειτουργικώς αναλφάβητη».

    Εμπρός διεκδικείστε !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.