Σεμινάριο πρώτων βοηθειών – καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης θα πραγματοποιηθεί στην Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη



Το Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης και ο Δήμος Κοζάνης, με την αρωγή του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 16.00, στην Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθειών, θα υλοποιηθεί σεμινάριο πρώτων βοηθειών- καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, ανοιχτό προς τους πολίτες.

Η δράση εντάσσεται στο σύνολο των ενεργειών που πραγματοποιεί το Ε.Κ.Α.Β. στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, αλλά και της ανάδειξης του πλούσιου και κοινωνικά κρίσιμου έργου του, που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης, από τις 12 έως 19 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

«Ο Δήμος Κοζάνης στην προσπάθειά του να είναι κοντά στους δημότες δραστηριοποιείται και σε αυτή την κατεύθυνση με ανάλογες εκδηλώσεις», είπε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κοζάνης, Μάρκος Φλώρος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο.

«Στόχος της δράσης είναι η υιοθέτηση πρακτικών πρόληψης και προαγωγής της υγείας με βάση την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο», επεσήμανε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης για θέματα υγείας, Αναστάσιος Σιδηράς.

Με τη σειρά του ο υπεύθυνος του Γραφείου Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Κοζάνης, Γιάννης Παναγιωτίδης, υπογράμμισε «Καλούμε όλο τον κόσμο να μάθει πόσο εύκολο είναι να βοηθήσει σε μία επείγουσα κατάσταση, έναν άνθρωπο που κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του», ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης ανέφερε πως «εκδηλώσεις σαν αυτές που πρωτοστατεί αυτή τη στιγμή ο Δήμος Κοζάνης δείχνουν την κοινωνική ευαισθησία που έχει».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.